Jon Olsson heeft zijn Audi RS6 Avant alweer gedumpt

Auteur: , 43 Reacties

Kopen, bouwen, tasjeslijn en weer door.

RS6

Sommige mensen verwisselen vaker van auto dan dat iemand van onderbroek wisselt. Jon Olsson is zo’n gast. Eind februari presenteerde hij de Phoenix, een Audi RS6 Avant door ABT aangepakt. Nu, begin juni, maakt de YouTuber bekend dat hij de auto heeft verkocht.

Fans op sociale media en op YouTube reageren kwaad op de actie van Olsson. De reputatie van een car flipper is geen goede. Men lijkt echter soms te vergeten dat Olsson niets meer is dan een zakenman. De reacties waren zelfs zo fel, dat Olsson zich genoodzaakt voelde te reageren. In een reply op Instagram geeft de videomaker aan dat de Audi niet actief te koop stond, maar dat hij een zeer goed bod heeft gekregen welke hij niet af kon slaan. Zou de geheimzinnige koper (weer) een Nederlander zijn?

Daarnaast zei Olsson dat hij het bouwen van een projectauto leuker vindt dan het daadwerkelijk bezitten. De bedoeling is dan ook dat er weer een vervanger gaat komen van de RS6. De Zweedse ondernemer zal ongetwijfeld op zoek gaan naar een praktische auto en de nieuwe Lamborghini Urus lijkt een geschikte kandidaat.

Met dank aan Maarten voor de tip!43 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
“I’m getting really tired of all the questions concerning my car flipping. I think if I get any more I might headbutt someone.”
Iedereen heeft altijd wel ergens commentaar op… wacht maar en zie hieronder!
Ik ben volger van Olsson, daarvoor Sylvana, toen Bagwhan en daarvoor weer Lau de Palingboer.
@desjonnies: Lau de palingboer. Die is wel van heel lang geleden! 😂
@desjonnies: Pas maar op, voor je het door hebt ga je van discipel naar apostel.
@desjonnies: boer Koekkoek!
@desjonnies: Greet Hofmans overgeslagen? Die kón ook dingen hoor!

On topic, als het de Hollanders zijn die de meeste auto’s van Jon Olsson kopen, dan zullen het ook wel de Hollanders die z’n verdienmodel bekritiseren. Zeldzaam, zoals we hier een ander het succes misgunnen.
@desjonnies: het was Lou de Palingboer, volgens mij. Een populist avant la lettre.
Met het hebben van de zaak is het gedaan met het vermaak zei een wijs man ooit.
Ik zoek al jaren naar een sportwagen maar aanschaffen doe ik nog niet..
@kevindb: Is toch wel echt waar. Zelfs wanneer je een Up! leenauto meekrijgt is het ineens een heel leuk scheurbakkie, maar zodra je het zou bezitten is het ineens een enorm saaie bak…
@kevindb: Het hebben is een paar krabbeltjes zetten voor deze man. Daarnaast spreekt hij over meer plezier in het bouwen dan het hebben zelf, wanneer heeft hij iets gebouwd dan?
@jerone: hij heeft wel zelf de slijptol in een van z’n auto’s gezet ooit
En zijn G-klasse die bij Absolute Motors staat?
@smoked: die komt er aan vertelde de in zijn vlog! Ben benieuwd!!!
Kunnen we dan nu ophouden met de opvolging van iedere verkoop van deze autohandelaar?
lijken wel autoblog lezers
Heb meer respect voor een liefhebber die een oude auto gaande houdt, die veel minder waard is. Dan een aandachtshoer die elke 4 maanden een andere auto rijdt. Dan heb je geen passie voor je wagen.
“Zo die RS6 DTM Supercup Hypertrack GTR++ heeft z’n likes en views weer opgehaald. Welke view magneet doe ik nu.” Het boeide m ook totaal niet dat die vorige was afgefikt.
@loserboi932: Moet hij er een jankvlog over maken om geloofwaardiger te zijn? Natuurlijk gaat hij ook niet lekker op het feit dat zulke mooie herinneringen in de vlammen op gaan. Echt opvallend hoe kinderachtig de meeste reacties zijn vandaag.
@loserboi932: en ik heb meer respect voor mensen die heel hard werken voor hun geld/auto’s dan voor mensen die ellenlange haatcomments schrijven op autoblog, just saying
@swiftsport: ik werk ook hard voor m’n geld en auto’s hoor. Tussen maar een mening. Met je Suzuki Swift ;)
@loserboi932: he wel een Swift Sport ja!
Als ie zo van het tunen houdt, begin lekker een garage ofzo…
@e34m5touring: Ja precies, maar het is overal hetzelfde… Rutte gaat aan de haal met goeie ideen van een ander en brengt ze alsof hij het zelf verzonnen heeft. De managers bij bol.com roepen dat ze weer wat mooi’s gebouwd hebben om de klant beter te helpen, terwijl ze het alleen de dev teams moeilijk hebben gemaakt… Deze clown roept dat hij het leuk vind om een auto te bouwen en het enige wat hij doet is langsgaan om de auto te brengen, vertellen dat hij hem over de top cool wil hebben met vleugels en ridicule verlaging, veel stickers en het liefst een skikoffer. Vervolgens is het enige wat ie hoeft te doen, wekelijks een belletje met hoe het er voor staat en vragen of het sneller gaat als hij weer 15k overmaakt….
@E34M5Touring: of koop een radio …
Wanneer dumpt hij zijn vriendin eens. Die zou ik wel eens heel graag willen flippen.
@berlinetta: Zij staat niet actief te koop, maar doe een goed bod aan h’m…
@venividivici: Ah nee ik hoef haar niet te kopen. Zou me geen raad weten met zo’n vriendin. Even een keertje de olie verversen en de koplampen nakijken is voldoende.
@berlinetta: wat een saai ding
Hij praat alsof ie ze zelf bouwt. Meneer bestelt ze gewoon bij een tunert, en toch is er weinig nieuws aan intussen. Bij de pomp zie je doorgaans leukere autos en eigenaren.
@niex: hij laat het inderdaad uitvoeren, maar komt zelf met de ideeën. Ik begrijp het wel. Als ik me in zijn financiële positie zou bevinden zou ik het ook super vet vinden om als hobby auto’s te kopen en er m’n eigen ding van maken. Zou het ook leuk vinden om er zelf aan te sleutelen, maar daar moet je wel de tijd voor hebben en het is ook wel zo dat dit soort bedrijven het nou eenmaal heel goed kunnen doen en in minder tijd.
Begrijp eigenlijk niet waarom iedereen zo op hem haat, het is toch cool wat hij met zijn auto’s doet? Ik vind die vorige lambo met compressor, heel veel peekaa’s en skikoffer een behoorlijk vette auto..
Is weer duidelijk een voorbeeldje van iemand met te veel geld die van beroerdigheid niet weet wat hij er mee doen moet.
Ik verwacht echt niet dat het bod wat hij gekregen heeft veel meer is dan wat hij er voor betaald heeft.
Als iemand er wel veel meer voor betaald heeft, is dat ook waarschijnlijk weer iemand met te veel geld en niet weet wat hij er mee doen moet.
Een normaal denkend mens zou gewoon zelf een RS6 kopen en hem dan laten aanpassen.
@hzw: een normaal denkend mens koopt gewoon wat hij leuk vind..
@lekkaah: ja maar met de aandacht die hij hiermee genereerd heeft ie weer +300000 volgers dus youtube inkomsten!
@dutchneon: kopen wat je leuk vind en er dan ook nog rijker van worden.. wat een leven.. :)
@dutchneon: Zou dat kanaal alleen van hem zijn of ook deels van Red Bull?
@rutgerk:
Kanaal is van hem, zijn cameraman (Benjamin) krijgt een deel van de opbrengsten.
Hij heeft nog steeds privé een deal met RedBull, geen idee wat hem dat nog oplevert.
Ik weet niet hoe het bij RubenPriest zit, maar ik wissel vaker van onderbroek dan om de 4 maanden. ;-)
Lekker belangrijk hoe hij het doet. Het is zijn auto, al verkoopt hij iedere dag een auto die hij heeft getuned!
Prima toch?! Al hij zo steeds een beetje winst pakt doet hij het heel slim.
Lekker boeiend allemaal, als hij zo zijn geld weet te verdienen moet hij dat helemaal zelf weten. Kijk gewoon niet als je het niets vind.
Ah joh dat was gewoon een sponsor dealtje met ABT. Is nu over dus is de auto “verkocht”.

Niet meer niet minder.
Het kanaal laat ik inmiddels links liggen. Ik word ook een beetje moe van iedere maand een nieuwe auto en dat dat dan weer de meest perfecte auto is.
Die ‘reviews’ van business classes en first classes kwam mij ook een beetje de neus uit.

Het zal allemaal wel nodig zijn om de business draaiende te houden maar als de ene youtuber in de achtergrond van een andere youtuber zijn unieke ‘content’ staat te schieten wordt het toch een beetje sneu.
Ik snap niet als je zoveel kunt besteden aan een auto, dat je dan 2 keer zo’n saaie audi vertegenwoordigersauto neemt, dat doet toch afbreuk aan zijn gewenste imago.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).