Eigenaar uitgebrande Tesla Model S reed over trekhaak

Auteur: , 19 Reacties

Afgelopen donderdag vloog er wéér een Tesla in de fik. De eigenaar blijkt over een trekhaak heengereden te zijn, waardoor de Model S het begaf.

Brand in Tesla Model S

De Tesla-branden die we afgelopen maanden voorbij hebben zien komen, zijn niet erg goed voor het vertrouwen in het Amerikaanse merk. Elektriciteit + vuur staat voor vele gelijk aan gevaar. Dat is misschien niet helemaal terecht, brandstof kan potentieel even gevaarlijk zijn. Denk maar aan al die brandende supercars die we voorbij zien komen. Toch moet Tesla de branden serieus gaan nemen, want het lijkt onderhand een structureel probleem te worden. Elke brand heeft een oorzaak en deze aandacht kan het merk niet gebruiken.

Gelukkig voor Tesla blijft de Model S eigenaar uit Tenessee trouw aan het merk. Hij heeft inmiddels laten weten dat hij Tesla niets kwalijk neemt. Hij vertelt dat hij op de snelweg over een afgebroken trekhaak heen is gereden. Dat zorgde volgens hem voor een enorme klap die de trekhaak dwars door het asfalt boorde. Omdat meneer in eerste instantie geen zin had om te stoppen en liever thuis de schade inventariseerde, bleef hij vrolijk doorrijden. Na een halve minuut verscheen er echter al een servicemelding op het display, die hij negeerde. Toen de Tesla zijn baasje vriendelijk verzocht veilig te stoppen, gaf hij toch maar gehoor.

Eigenaar Shibayama was in staat zijn auto aan de kant van de weg te zetten en zijn waardevolle spullen eruit te halen. De brand die aan de voorkant van de auto ontstond, begon pas toen hij zich op veilige afstand van het voertuig bevond. Toen de brandweer kwam was hij zelfs nog in staat de deuren van de auto te openen, de vlammen hebben nooit het interieur bereikt.

Juris Shibayama is Tesla zelfs dankbaar. Volgens hem was het accupakket onder de auto zijn reddende engeltje. Hij is ervan overtuigd dat als hij een andere auto had gehad, de trekhaak dwars door de bodem heen zou zijn gekomen. Meneer ziet dan ook geen reden om niet weer een Tesla te kopen. Een leuke ombuiging van het verhaal natuurlijk maar niet heel geloofwaardig. Ik ken weinig gevallen van objecten op de weg die van onder dwars door een auto heen gekomen zijn.

Of de mooie woorden van de eigenaar genoeg zijn om het vertrouwen weer quitte te spelen is de vraag. Het is natuurlijk niet gebruikelijk dat een object op de weg voor brand in de auto zorgt. Dit is de tweede Tesla waarbij dit het geval is, het merk is bezig met een onderzoek. Het zal ons niet verbazen als er op termijn een terugroepactie op touw wordt gezet. Tot die tijd kan je gerust een Tesla bestellen. De kans op brand is vooralsnog 3 op 15.500.19 reacties

……..”Hij vertelt dat hij op de snelweg over een afgebroken trekhaak heen is gereden. Dat zorgde volgens hem voor een enorme klap die de trekhaak dwars door het asfalt boorde. Omdat meneer in eerste instantie geen zin had om te stoppen en liever thuis de schade inventariseerde, bleef hij vrolijk doorrijden. Na een halve minuut verscheen er echter al een servicemelding op het display, die hij negeerde. Toen de Tesla zijn baasje vriendelijk verzocht veilig te stoppen, gaf hij toch maar gehoor.”…………………….

————-Dan ben je toch een enorme idioot?——————-
@gop1: Ja, dat klopt ja.
@gop1: Of Amerikaan zo je wilt
zouden alle branden wel op internet belanden? Misschien zijn het er al meer dan 3
@Jantje_555:
Het conservatieve autojournaille zal geen mogelijkheid onbenut laten om de EV in een kwaad daglicht te plaatsen. Ga er dus maar vanuit dat alle fikkende Tesla’s hier voorbijkomen.
Hoeveel heeft meneer betaald gekregen voor dit verhaal? Vind het allemaal niet heel erg geloofwaardig klinken.
Tsja… Het lijkt wel een Hollywood-film. Eind goed, al goed. Wat zou hij van Tesla gekregen hebben om niet boos te worden?
— “Dit is de tweede Tesla waarbij dit het geval is, het merk is bezig met een onderzoek.”—
Voordat er voorbarige conclusies worden getrokken, lijkt het me verstandiger om het resultaat hiervan af te wachten.
— “Het zal ons niet verbazen als er op termijn een terugroepactie op touw wordt gezet. Tot die tijd kan je gerust een Tesla bestellen.”—
Waarom een terugroepactie? Ze zijn toch aan het onderzoeken hoe de brand is kunnen ontstaan? Je kunt er als fabrikant toch niets aan doen, dat er zoiets lomps als een afgebroken trekhaak op de weg ligt? Bij andere auto’s slaat zo’n ding het carter aan diggelen, draait de motor in de soep en zou er ook brand kunnen ontstaan. Dus nogmaals: Wacht eerst het resultaat van het onderzoek af en trek dan pas je conclusies.
— “De kans op brand is vooralsnog 3 op 15.500.”—
Leuk getalletje, maar wat zegt het ons? Hoe ligt die verhouding bijv. bij Ferrari, die spontaan beginnen te branden en daarvoor geen afgebroken trekhaken nodig hebben? Is 3 op de 15.500 dan veel of in verhouding relatief weinig?
@MrBrown re “Ik ken weinig gevallen van objecten op de weg die van onder dwars door een auto heen gekomen zijn.” Toch gebeurt het (i.e. nog een voorbeeld): in 1996 reed ik mee in een Ford F250 in Canada. Hij reed over een afgebroken bladveer, die kwam dwars door de bodemplaat (van een F250..), door de stoel en raakte me in mijn achterwerk. Ik dacht eerst dat ik beschoten was (knal en mega pijn aan m’n aars). Achterwerk volledig blauw en drie weken niet kunnen zitten. (Toen niet, maar later nog vaak om gelachen). Dus op zich kan ik me iets voorstellen bij dit verhaal.
@borro: …ik kan het niet laten: pics or it didn’t happen

;-)
@baasbas: Van zijn achterwerk? Liever niet…
@borro: Hahahahaha ik ben blij dat je er zelf om kan lachen, ik ga helemaal kapot. Hahaha, echt te briljant, het is lang geleden dat ik hardop heb moeten lachen om iets wat ik lees.

Wat een verhaal!
Diegene die een berekening heeft gemaakt van 3 op zoveel is niet goed.
De eerste Tesla is in de brand gevlogen door een metalen buis die door de accu’s zijn gegaan, de 2e is dwars door een muur gereden en de 3e is deze. Supercars zoals Ferrari met een stuk mindere uitgave vliegen spontaan in de brand en gebeurt wel vaker.
Van alle electrische wagens bouwt Tesla de mooiste. De rest telt eigenlijk niet echt mee.
@dahlback: Italiaanse “supercars” vliegen idd soms zonder botsing/aanrijding/ongeluk in de fik. Dat lijkt mij eerder een structureel probleem met leidingen, gebrekkige koeling, oververhitting, materiaalkeuze oid.
Dus zelfs dat kan al niet met een Tesla… ;-p
Bij Fisker had ik de indruk dat er (helaas) structurele problemen waren met het ontwerp, betrouwbaarheid en veiligheid. Bij Tesla heb ik die indruk totaal niet, en zeker niet nu ik gelezen hoe dat laatste brandje is ontstaan.
“Ik ken weinig gevallen van objecten op de weg die van onder dwars door een auto heen gekomen zijn.”

toch wel:
http://www.youtube.com/watch?v=wqQhQSbe6fw
Ik citeer mijn eigen reactie op het vorige stukje over deze brand nog maar even:
“Vergeet ook niet dat het Amerikaanse wegennetwerk iets minder geavanceerd is dan dat van ons. Wij weten niet eens wat een pothole is. De brug van New York naar New Jersey wordt bij elkaar gehouden met centimeters dikke metalen platen die met zeker een inch grote moeren zijn vastgebout aan elkaar. Daar rijd je gewoon overheen daar. Zelfs in de economische hoofdstad van de wereld is het een en al ellende dus. Dus “iets” raken is niet zoals bij ons een overstekende vlieg, maar kan echt een groot stuk zijn.”

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).