Eindelijk komt er een fatsoenlijke Ferrari V12 Cabrio

Auteur: , 21 Reacties

Om een of andere reden deed Ferrari daar altijd heel moeilijk over.

Ferrari F60 America

Het is een beetje een bijzondere categorie, we weten het. De combinatie Ferrari + V12 + Cabrio die vrij logisch lijkt, maar die je bijna nooit ziet.

Dat is eigenlijk heel erg vreemd. Ferrari bouwt al decennialang de meest glorieuze twaalfcilinders. Daar ligt het niet aan. Sterker nog, ze klinken allemaal fabuleus. Dus als open variant komt zo’n auto eigenlijk nog beter tot zijn recht. Ferrari heeft ze in het gamma gehad, maar altijd beperkt geleverd.

Sega Out Run

Sterker nog, de meest bekende open twaalfcilinder Ferrari Cabrio bestaat eigenlijk helemaal niet. In de SEGA-game ‘Outrun’ moest je in een Testarossa Cabrio door de Verenigde Staten scheuren met een schone blonde aan je zijde. Van de huidige V12 Ferrari’s, de 812 Superfast en GTC4 Lusso, zijn op dit moment geen open varianten leverbaar.

Ferrari 812 Superfast '19

Maar daar gaat gelukkig verandering in kopen. Althans, als we de geruchten op FerrariChat mogen geloven. Normaliter gesproken is het een redelijk betrouwbare bron voor dergelijke informatie. Volgens de geruchten wordt de open 812 al in productie genomen in september van dit jaar. Ferrari informeert wel vaker potentiële klanten van te voren om de eerste bezichtiging bij te wonen. Volgens diverse bronnen wordt er een evenement gehouden aan het begin van september en gaat het om een ‘nieuwe derivaat van de V12 familie’.

Ferrari Portofino '19

In tegenstelling tot de voorgaande modellen wordt de ‘812 Spider’ een regulier model in de range. Het dak moet gelijkenissen vertonen met het dak van de 488 Spider, alhoewel het dak van de Portofino aannemelijker lijkt. Wat wel een zekerheid lijkt te zijn, is de motor: een 6.5 V12 met 800 briesende paarden.21 reacties

Goed nieuws! Jammer dat het waarschijnlijk een hard-top wordt
@shenkie: boeit niet, ook die kan omlaag om vervolgens het geschreeuw van de V12 te kunnen horen. Voor de meeste mensen maakt het natuurlijk niet uit want die staan er toch langs ipv dan ze erin zitten
@chriscross: true that, ik zal er zelf hoogst waarschijnlijk ook niet in zitten. Niks mis met een dikke kont maar bij de California’s en Portofino vind ik die hoge achterkant niet echt mooi.
@chriscross: sneller dan 130 hoor je alleen windgeruis.
@momo: totdat je ‘m terug in z’n derde versnelling gooit
@chriscross: Dan sta je na een aantal keer tollen achterstevoren. Wat is daar nou zo leuk aan?
Zou mij niet verbazen als deze auto niet beschikbaar is in de EU maar alleen bijvoorbeeld Amerika of het Midden-Oosten. Want klimaatgekkies…
Nu al de winnaar van de Vakantieauto van het jaar in de FUN categorie!!
Van de Testarossa zijn een paar cabrio’s gebouwd. Ondermeer voor Gianni Angelli.
@topless: klopt, een voor kindervriend Michael Jackson
@topless: Klopt inderdaad, maar enkel die van Agnelli is een officiële van Ferrari zelf.
@topless: Klopt, maar dat is niet echt ‘serie’ productie ;-)
En dan net als in de R8 ook het losse achterruitje naar beneden voor wanneer het niet zo warm is? Man, ik zou alleen nog maar uitstappen om te tanken…..
De 812 is helaas niet een mooie basis voor een cabrio, wat een lelijk ding. Als het een beetje de portofino stijl krijgt, ben ik wel enthousiast.
@mrb: En ik maar denken dat de Portofino lelijk was.
Een 812 SuperAmerica, yes please!
Geen Aperta?
@dakarbemo: Dat lijkt me apert ja
Geen referentie naar de Daytona spider, gemiste kans
Ze moeten hem het dakje van de 575 Superamerica geven, toch historisch verantwoord.
De presentatie van de 812 Aperta staat inderdaad gepland voor begin September; ik sta op de genodigden lijst. In dezelfde week als de presentatie van de F8 cabrio.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).