Tientallen Nederlanders jaarlijks rijbewijs kwijt in Frankrijk

Auteur: , 108 Reacties

De Franse politie haalt jaarlijks een grote vangst roze Nederlandse pasjes binnen.

Tientallen Nederlanders jaarlijks rijbewijs kwijt in Frankrijk

Wanneer wij Hollanders met de auto op vakantie gaan dan zijn Frankrijk, Italië, Duitsland of Oostenrijk topbestemmingen. Het is goed aanrijden en zeker in Duitsland en Frankrijk kun je lekker doorrijden mits er geen files zijn. Waar je in Duitsland echter op sommige stukken legaal mag knallen, is 130 km/u in Frankrijk het hardste wat je mag rijden.

De regels omtrent de maximumsnelheid in Frankrijk wordt blijkbaar door veel Nederlanders niet zo serieus genomen. Uit onderzoek van BNR blijkt dat er jaarlijks meer dan 100 Nederlanders het rijbewijs moeten inleveren. Dat zegt het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken tegenover het radiostation. In 2017 reden 104 Nederlanders minimaal 50 km/u te hard. Net als in Nederland, moet je dan in Frankrijk het felbegeerde pasje inleveren als je betrapt wordt.

Daarnaast werkt Frankrijk met een puntensysteem, ook voor buitenlanders. Nederlanders krijgen naast een rijontzetting ook 6 strafpunten. In een worst case scenario betekent dit een rijverbod van drie jaar in het land van de kaas en wijn. Hoewel het rijverbod alleen in Frankrijk van kracht is, heeft de politie het recht om je rijbewijs daadwerkelijk fysiek in te nemen. Dat betekent dat je ook niet meer in Nederland zou kunnen rijden, omdat je bij ons verplicht het roze pasje bij je moet hebben tijdens een autorit.

Om een hoop ellende te voorkomen is het dus beter om je toch maar aan de maximumsnelheid te houden. Ook al nodigen de doorgaans goed geasfalteerde Franse snelwegen zo uit tot het intrappen van je gaspedaal.

Foto: Aventador S in Cannes met appende dame via @carspotserik op Autojunk108 reacties

Wat een onzin, ben toch op vakantie. Even weg van al die regeltjes.
@pielemuis: ja zo is dat he!
@pielemuis: ik verbaas me soms ook om de Nederlandse caravanbejaarden in Frankrijk. Die grijsaards knallen je af en toe gewoon met 150 voorbij.
@jaymz: beter zo dan dat ze met 90km/h voor je op de linkerbaan zitten…
@jaymz: 150 km/u met een caravan moet je toch wel erg levensmoe zijn.
@flutterby: mwa, met een dubbelasser die 2,50 breed is blijf je wel lekker stabiel hoor, en zit je netjes in het spoor van de vrachtwagens
@kennone: de vrachtwagens die ook 150kmph rijden?
@flutterby: met een caravan heb je volgens mij uberhaupt al niet zoveel levenslust meer.
@jaymz: das dan maar 20km/h te snel… valt best mee.
@406_v6: precies, is 140 echte km’s, daar gaan ze je niet voor laten stoppen…
Als Nederlander in Nederland zou je rijbewijs inderdaad ingenomen. Als buitenlander in Nederland krijg je een (fikse) boete voorgeschoteld die je direct af mag tikken, maar vervolgens mag je gewoon verder rijden.
@towi1989:
Dat is niet meer zo. Een rechter bepaalde dat buitenlandse chauffeurs op die manier ongelijk behandeld worden en zette daar een streep door.
@towi1989: helaas niet. Rijbewijs inleveren en een ander mag achter het stuur
belachelijk, hier ook in nederland 50km te hard, vroeger was dat gevaarlijk toen we tromelremmen hadden, maar tegenwoordig zou dat wel iets verhoogd mogen worden.
@gove: het probleem is echter dat er nog steeds eerste generatie swiftjes rondrijden met trommelremmen die ondehouden worden door Abdul of Kees, onder het motto:”APK haal ik bij een maatje”.

Door dit soort dingen kan de snelheid niet omhoog, mijns inziens.
@dappers: en wat ook levensgevaarlijk is is dat 90% van de Nederlanders niet in de spiegel kijkt als ze van baan wisselen waardoor het snelheidsverschil gevaarlijk kan worden
@wildewesten: ze kijken heus wel, zien je ook heus wel maar gaan er gewoon wel voor. Jij hoeft niet sneller te rijden dan hen. Egocentrisme viert hoogtij in Nederland. Overigens ook van degenen die boven de maximum snelheid rijden en vinden dat ze dat dan ook voorrang en vrije baan zou moeten opleveren.
@gove: aan de andere kant rijdt er een veelvoud aan auto’s rond ten opzichte van ‘vroeger’. 50km te hard rijden is op zich het probleem niet. Het met 50km harder een ander voorbij gaan wel. Hoe vaak gooit iemand wel niet de auto zonder knipper naar links? Geen schijfrem die je uit de brand helpt. En ja, dat is onkunde van de ander. Helaas dienen we ook andermans onkunde te kunnen opvangen.
En in Nederland zeg je dan dat je je rijbewijs bent verloren, doe je aangifte, vraag je een nieuwe aan en ga je voorlopig niet meer naar Frankrijk. Want ik denk niet dat de systemen zijn gekoppeld. Of wel?
@mobieler: Het is al bijna 30 jaar 1 Europa, dus ga er maar vanuit van niet.
@evdw: mooi. Opgelost dus. LOL
@evdw: heb ooit eens iets gelezen dat andere landen geen staatsdocumenten mogen innemen dus ook geen rijbewijzen. Staat me iets van bij maar misschien dat er juristen zijn die het precies weten.
@stephane8200: de douane van welk land dan ook mag ook jouw paspoort innemen, dus dat slaat nergens op.
@gwnbmw: waar haal je dat vandaan? Staatsdocumenten mogen niet door andere landen ingenomen worden. Dat is hetzelfde als een geboortecertificaat. Dat is feitelijk van dat andere land. Wel kan er bij dubbele nationaliteit een NL paspoort ingenomen worden als daar gegronde redenen voor zijn.
@stephane8200: rijbewijs is staatseigendom. Stel je in principe alleen ter beschikking ter controle van identiteit en bevoegdheid om specifieke voertuigen te besturen.
Rijbewijs kan alleen ongeldig verklaard worden door CBR.
“Als de politie twijfelt aan iemands geschiktheid om deel te nemen aan het verkeer, dan meldt de politie die persoon bij het CBR. Het CBR start op dat moment de zogenoemde vorderingsprocedure. Hierbij moet de persoon een cursus en/of onderzoek volgen om het rijbewijs te kunnen behouden.​“
@vroaaar: Je rijbewijs kan ook in het buitenland ongeldig worden verklaard door bepaalde handelingen in het verkeer. Dat is logisch.

Maar een rijbewijs afnemen, dat gaat niet. Daarbij zou de buitenlandse politie technisch gezien een eigendom van de Nederlandse staat ontvreemden.

Tenzij er een bron wordt vermeld waarbij er dus internationaal (nieuwe) afspraken zijn dat dit nu mag klinkt dit artikel als broodje aap, of handelt Frankrijk in strijd met het recht.
@stephane8200: Dat klopt, in principe mag het niet maar het word wel gewoon gedaan.
@mobieler: nope niet doen! Afhankelijk waar je bent aangehouden (welk canton) krijg je je rijbewijs weer terug per post naar je huis (niet eens aangetekend) en in mijn geval na 11 maanden alsnog 750 euro bovenop de ter plekke te betalen 130. De crux zit hem in die cantons die iets georganiseerder zijn en je rijbewijs naar de overheids instanties in NL sturen. Op dat moment heb je valsheid in geschrifte en/of fraude gepleegd met aangifte van verlies en heb je een veel groter probleem. Overigens is betalen ook echt een uitdaging bij kleinere cantons, daar verwachten ze een cheque, op welk moment je eigen bank hier je dan heel glazig aankijkt. Verdere tip, negeer niet die 2de boete, na nog eens 8 maanden blijkt dan dat de boete naar 3500 is verhoogd omdat het voor de rechter is geweest terwijl je niet bent komen opdagen. Het is dat laatste (niet goed bericht dat ik bij de rechter moest verschijnen) dat me uiteindelijk na lang overleg met het consulaat weer terug heeft gebracht naar de oorspronkelijke 750 (on top of die 130). Moraal…. blijf onder dat limiet van rijbewijs kwijt ;-)
@mobieler: je bent je rijbevoegdheid kwijt alleen in Frankrijk. In de overige landen kan je gewoon rijden, je bent bevoegd, je hebt alleen geen bewijs om te laten zien.
@powerslide: dat is helaas niet waar. In Nederland mag je zonder in bezit te zijn van het fysieke rijbewijs niet rijden. Ook als je hem hier gewoon krijg bent moet je eerst door de procedure van een nieuwe aanvragen. Daarom is het fysiek afpakken in het buitenland des te vervelender, zeker als je niet weet hoe lang het duurt.
@powerslide: ben je dan wel bevoegd? Gekwalificeerd wel maar om bevoegd te zijn lijkt me dat je het roze pasje bij je moet hebben.
@mobieler: spijker > kop
Doen ze goed, ben zelf nog nooit op een franse snelweg geweest waar ik redelijkerwijs meer dan 130 kon/durfde te klokken zonder het onverantwoord te maken
@finn1996: Misschien eens kijken om je lelijke eend in te ruilen voor iets moderners?
@finn1996: dan heb je de péage overgeslagen zeker? Daar kan je tientallen kilometers lang vol gas als je dat zou willen.
@pordon: ook naast de péage haal ik rustig de 130. En dan rij ik achter een oude gare 206 aan. Péage niet harder als 140, anders begint de caravan zo te slingeren.
Meer als in, tussen alle gele platen op de route de soleil vind ik de ruimte niet😅
@finn1996: Ah dan moet je ook niet op zwarte zaterdag gaan rijden hè ;)
Vanaf 40 km/h kan je je rijbewijs helaas op de snelweg ook inleveren. Ik dacht aanvankelijk ook pas vanaf 50 km/h
@powerslide: huh hoe bedoele je in Nederland of buiten Nederland? Onder welke omstandigheden kun jij je rijbewijs met 40 kwijtraken i.p.v. 50?
Mij ook een keer overkomen. Kon ook 350 contant afrekenen, 6 maanden geduurd tot ik ‘m terug had. Zou 6 weken zijn..
@str8six: pik je toch niet van die baguettes
@lekkaah: deed ik ook niet. Maar aan ze in het Nederlands uitschelden viel ook weinig eer te behalen.
Ja de Franssen hebben het vervelend links en dwars zijn uitgevonden.
Daar hebben wij alles van overgenomen inclusief islamisering en radicalisering
Ook daar jeugd hulpverleners die IS trainers zijn net als hier in Den Haag bij Xtra.nl
@ff40: als er meer mensen zijn die willen geloven in islam of christen etc is niks mis mee. Je moet niet slechte eigenschappen die door andere(gebruik macht) beschrijven en geloof gebruiken geloven.
@ff40: oei ja je hebt gelijk en het is allemaal de schuld van la Rabobank!
@basbasbas: maak er maar een grapje van
De oorlog zit in het Islamitisch volk en dat is al massaal geinporteerd

Denk aan je kinderen alsjeblieft
@ff40: je rijbewijs in Frankrijk verliezen na een snelheidsovertreding, linken aan de hollandse IS jeugdzorgers in Den Haag. In 1 coment van 3 zinnen.

Hoe moeilijk ver ben je heen?
@pielemuis: je snapt het best knul
@ff40: doe niet zo zielig
@cloverleaf: denk aan je kinderen

Geen tijd meer om naief te zijn en te spreken over zielig
@ff40: Hej! Zullen we samen een aanslag plegen op een moskee? Lachen man. Of zullen we met jouw auto door een groepje moslims rijden.
@ff40: “De oorlog zit in het Islamitisch volk en dat is al massaal geinporteerd”

Waar heb jij last van? Hoe kan jij dit artikel associëren met het islam of dit soort zieke uitspraken doen? Hoe bedenk jij dit zonder enige aanleiding? Dan spreken @pielemuis: en @cloverleaf: jou erop aan en wil je nog bijdehante 14/16 jarige kut antwoordjes geven. Kalmeer jezelf want je hebt zware issue’s.
@bmwe46m3balling:

Als jij net zoveel dossier kennis en achtergronden zou hebben zou je wel dimmen
@ff40: van dat tekenboekje van je? Gooi jezelf alsjeblieft in de prullenbak en teken lekker verder. Dit is Autoblog Patrick, ga ergens anders dit soort zieke domme propaganda onzin verspreiden.
@bmwe46m3balling: is het nu dat je vindt dat ik afdwaalde of ben je het gewoon om onduidelijke redenen oneens? Waarmee oneens? Ik beargumenteer het met plezier in een PG.

Als het het eerste is kan ik me dat nog indenken.
@ff40: als je je uiterste best kan doen om de waarheid te vinden wat echt niet zo moeilijk is dan is een PG niet nodig.
@bmwe46m3balling: je hebt het tegen jezelf
En jawel de waarheid vinden wordt steeds lastiger
Ik pak het vliegtuig wel, die gaat mokerhard
Toeristje pesten noemen we dat.

AmIrite, fellas?
Tja, met 170km/h (want bij 40km/h te hard ben je hem al kwijt) tussen al die Hollanders met sleurhutten op gele platen door slalommen is wellicht ook een beetje dom…..

Als die Fransen geld willen verdienen, maak van ieder tolpoortje ook een trajectcontrole poortje, dikke kassa! Hopelijk lezen die Fransen geen Autoblog, want anders heb ik de zomervakantie van 2020 voor heel veel mensen bij deze verpest.
@dutchdriftking: Op die dagen ben je tijd die je hebt gewonnen ook weer kwijt met wachten in de file voor het tolpoortje.
@towi1989: tolkastje, achter de Fransen aan, 30 rijdend iedereen voorbij
@jvthof: precies, en voor die 15 piek die je er voor moet betalen hoef je het niet te laten. De tol, per traject, is ook nog eens goedkoper als wanneer je per cash of kaart betaald. Ik zeg win-win-win
Als ze ‘m in beslag nemen dan zal je wel iets gedaan hebben om ze daar de reden voor te geven. Dat doen ze ook niet bij 10 of 20 te hard. Wie bewust zo hard gaat rijden accepteert dat risico dus, en dat is een bewuste keuze.
@rike: hahahaha. Ik hoop dat je een grapje maakte. Statistiek van de koude grond met deze week…. Rike!

Dus als ergens een kans op is. En het maakt niet uit hoe groot die kans is, en het gevolg treedt in. Dan is het een bewuste keuze geweest.

Ik fiets elke dag naar werk. Jaarlijks overlijden X-aantal mensen tijdens het fietsen. Ik word morgen doodgereden en dan komt Rike spreken op mijn uitvaart: ‘Ja jongens, kun je verdrietig doen enzo, maar het was wel een bewuste keuze van Basje’
@basbasbas: is het ook. ‘T is hier geen Fietsblog.nl
@basbasbas: Nee, jij begrijpt hem verkeerd. Auto rijden is een keuze met (doorgaans) geen extreme gevolgen, net als fietsen. Te hard rijden is een keuze die je bewust maakt, een aanrijding niet (uitzonderingen van mensen die ze niet op een rijtje hebben even buiten beschouwing gelaten).
@basbasbas: wat heeft statistiek met strafbare feiten te maken? Jij hebt het over de pakkans en Rike over de keuze om te hard te rijden, die dus bewust gemaakt wordt.

Lijkt me een misvatting van jouw kant.
@stephane8200: @stephane8200: bewuste schuld-schuld-voorwaardelijk opzet-opzet.

Of het me aan te rekenen is als ik mijn rijbewijs kwijtraak als ik te hard rijd is heel wat anders dan dat het een bewuste keus is. Of niet?
@basbasbas: aan te rekenen dat je je rijbewijs kwijt bent? Natuurlijk is dat jou aan te rekenen. Dat is geen thema. Dat is jouw probleem als gevolg van de meest waarschijnlijk bewust gemaakte keuze om te hard te rijden.

Wie zou het anders aan te rekenen kunnen zijn? Je vrouw die naast je zit, je kind achterin de auto of de buurvrouw van de moeder van je beste vriend?

@stephane8200: dat is juist mijn punt. Mijn laatste zin is: of het me aan te rekenen is, is wat anders dan dat het een bewuste keus is.

En jij herhaalt dan dat het me aan te rekenen is.

Ik zeg dat er gradaties zijn. Bewuste keus om het risico te nemen is niet gelijk aan bewust het gevolg kiezen. Want daar zit nog de factor kans tussen.
@basbasbas: dus als je Russisch roulette speelt en je gaat toevallig dood omdat je precies de kogel hebt wanneer je de trekker overhaalt is dat pech en valt je dat niet aan te rekenen? Zoiets?

Als je niet aan het spel begint loop je het risico niet.

Volgens jouw logica zou je de bewuste keuze om dronken achter het stuur te gaan zitten niet aan te rekenen zijn dat je gepakt wordt of dat je een ongeluk veroorzaakt.

Ik hoop dat je beseft dat deze manier van denken op zijn minst wat vreemd is.
Ik vermijd Frankrijk meestal, vind ze al jaren te Chauvinistisch en irritant in algemeen. Rij liever via Duitsland/Oostenrijk/Zwitserland naar Italië. Als je daar te hard rijdt staan ze allemaal te klappen, zeker als het dan een volbloed Italiaanse sportwagen is.
@ghost: en zo is het!

Jammer dat veel links volk zich identificeerd met die vervelende Fransen

Mooi land maar jammer dat die Fransen daar zijn.
@ghost: nou in Zwitserland zou ik dat toch ook niet doen…
@ghost: in Italië geloof ik dat ze staan te klappen. In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland lijkt mij dat héél sterk. Die zijn minstens net zo streng als de Fransen.
@numpty: doelde ook op Italië!
Tsja, zo verschillen meningen en smaken gelukkig. De arrogantie van de Italianen heeft mij daar jaren geleden al weggejaagd. Als een een paar duizend can je zuurverdiende Euries komt brengen moet je nog “dankjewel” zeggen dat je dat mag doen. En als je het hart heb om ergens over te klagen, kan je een grote bek krijgen. Geen Bella Italia meer voor mij, dan liever La Douche France.
@numpty: onvoorstelbaar wat voor vreselijk kutvolk er rond loopt en zelfs hier zitten er een paar empathieloze duivelknuffelaars bij

Helemaal gelijk jij
Wat een mooie dame… uh lamborghini….
@rutgerg: prachtige dame!
@rutgerg: Eindelijk heeft iemand de mooie foto gezien!!!!!
@ericc: en vergeet vooral de ‘donkere’ man met een tas vol strandhandel op de achtergrond niet! Die past perfect in het plaatje.
@rutgerg: ieder z’n fetish
Ach, daar staat tegenover dat de boetes, als je onder die “50km overschrijding” blijft, enigszins mee vallen. Vorig jaar er af gehaald bij een tolpost, was gelasert met 158km/u. Dus een boete voor 28km/u. te snel. Alles nagekeken, ingevuld en op de telefoon van de gendarmist getekend. Kreeg een week later de boete thuis, €90,=. Viel mij alles mee. Weg geschreven onder “vakantie-kosten”. 😉
@numpty: paar jaar terug kreeg je nog een waarschuwing op een matrixbord als je nonstop te hard reed. Stond toch wel even raar te kijken toen ik mijn kenteken boven de snelweg las,,
@kennone: huh???? Nog nooit zoiets gehoord. En ik rij toch vaak door Frankrijk.
@kennone: Geloof ik.. 🙃 Leuk detail ook. De Porsche911GT2, Audi S3 en de opgefokte Corsa OPC waar ik al meer als twee uur mee optrok hoefde niet te stoppen. Maar ja, die 3 hadden Franse kentekenplaten hé.. 🤔
@numpty: Vreselijk toch! Je zou bijna een klacht wegens discriminatie gaan indienen, nietwaar? Jou laten dokken, terwijl die Fransen enkele dagen later gewoon een briefje in de brievenbus zullen vinden waarop het bedrag staat dat ze aan de staatskas mogen doneren plus het aantal strafpunten op hun rijbewijs. Maar ja, het zal wel moeilijk te vatten zijn voor je waarom zo gehandeld wordt.
@9000cse: waarom die sarcastische toon? Je was erbij? Jij kent die gasten? Volgens de agent was ik gelasert, ook hier in Nederland moet dan een staandehouding volgen. Dus jouw conclusie is niet waar. Als mijn Franse vrienden beboet zouden worden, had de gendarmerie ook hen moeten stoppen. We waren niet geflitst namelijk. En zoals ik al schreef, viel die €90,00 boete mij enorm mee en was ik al vergeten 5 minuten nadat ik de rekening voldaan had.
@numpty: Je suggereert gewoon dat de gendarmerie een oogje dichtknijpt voor de Fransen die in overtreding zijn en dat ze de Nederlanders er bewust uitpikken. En daar klopt absoluut niets van! Die Fransen moeten net zo goed dokken als jij, alleen werkt dat in Frankrijk anders dan hier in Nederland. Ik zou er overigens verder niet zoveel tijd aan besteden, omdat € 90,- voor jou toch niks voorstelt. Na die boete gewoon wat extra gas geven om de verloren tijd in te halen. Kost toch niks!
@9000cse: Was je azijn lekker vanochtend? Ik suggereer helemaal niks, beperk me tot de feiten. In tegenstelling tot jouw aannames. Daarnaast vind ik jouw toon en de valse beschuldigingen aan mijn adres niet echt plezierig en passend voor een forum als dit.
@numpty: Mijn toon is gewoon aangepast aan iemand, die willens en wetens te hard rijdt onder het motto “Spelregels? Die bepaal ik zelf wel.” En dan, numpty, krijg je uiteindelijk het deksel op je neus. Ik rijd al vele jaren met een gewone personenauto 10.000en kms per jaar in Frankrijk en heb nog nooit een boete gekregen. Zal er wel aan liggen dat ik een moraalridder ben, want die behoren toch tot de azijnnuttigende fractie? Alleen, ik besteed die € 90,- aan leukere dingen.
@9000cse Mij veroordelen dat ik me niet aan de regels hou omdat ik te hard rij, en vervolgens stellen dat jij “zelf wel de spelregels bepaalt”. Dus naast dat je zuur ben, is arrogantie ook jouw ding. Ik ga deze discussie stoppen, in het dagelijks leven loop ik met een hele grote boog om iemand als jij heen. Dus hier wil ik daar ook niets mee te maken hebben. Fijn leven nog en als je in Frankrijk aan het toeren ben, hou een beetje rechts, dan jan ik er voorbij!
@numpty: Begrijpend lezen blijkt weer erg moeilijk te zijn…..
@9000cse: Klopt, maar dat neem ik je niet kwalijk. Als je maar rechts houd deze zomer
@numpty: Ik wil hier helemaal geen dispuut en zeker niet met jou! Ik heb gezegd: Mijn toon is gewoon aangepast aan iemand, die willens en wetens te hard rijdt onder het motto “Spelregels? Die bepaal ik zelf wel.” Jij stelt vervolgens: Mij veroordelen dat ik me niet aan de regels hou omdat ik te hard rij, en vervolgens stellen dat jij “zelf wel de spelregels bepaalt”.
Kijk, numpty, dat bedoel ik nu met: Begrijpend lezen blijkt weer erg moeilijk te zijn….. Jip&Janneke genoeg?
Verder gewoon ter informatie: Dat buitenlanders er na een overtreding d.m.v. een lasermeting bij de péage uitgehaald worden, heeft gewoon een praktische reden: Ze zijn moeilijker te traceren dan de Franse overtreders. Vooral omdat het mogelijk ook gehuurde of geleende voertuigen zouden kunnen zijn. Vandaar de staandehouding, zodat de overtreder meteen bekend is. Vraag het de volgende keer, die -als ik je notoire ik-rijd-altijd-te hard-houding lees- beslist weer eens komt, zelf maar eens na.
@9000cse: Die fout maakte ik inderdaad…telefoon, klein scherm, niet goed genoeg gelezen, excuses excuses .. Mea Culpa. Maar JIJ begon dat ik een aanklacht voor discriminatie in zou moeten dienen omdat, jouw geliefde, Fransen zulk onderscheid niet zouden maken… Óf jij leest dus volledig over het laser meeting verhaal heen, óf je wil het lezen zoals jij het vind. Nu moet je dat verhaal niet om gaan draaien, daar ageerde jij tegen. Niets meer niets minder. Vervolgens ga je mij beschuldigen zelf de regels te bepalen. Waar haal jij die wijsheid vandaan ? Ken jij mij ? Ken ik jou ? Jij weet niets meer over mij dan wat ik hier schrijf. Vervolgens ben ik een ‘notoire hardrijder’ schei nou toch uit, schijnheil ! Jij doet nooit iets “buiten de regeltjes” ? Nooit ? Okay, dan gaan we aan zuur en arrogant ook nog leugenaar toevoegen, want dat geloof ik voor geen meter ! Ongeacht wat, of wie je bent. Ik leef zoals ik leef, rij zoals ik rij (al meer dan 25 jaar schadevrij met tussen de 40 & 60.000Km per jaar trouwens) heb nog nooit, in de 33 jaar dat ik in het bezit ben van een rijbewijs, een mens of dier aangereden (insecten uitgezonderd) ook heb ik nog nooit een rijontzegging gehad voor welke te snel rijden of rede dan ook. Ik accepteer gewoon dat als ik de wet overtreed ik daar een boete voor kan krijgen. Sterker nog, de boete is altijd al betaald voordat hij de deurmat raakt. Dat laatste boete welke ik gehad heb, was die uit Frankrijk, vorig jaar Augustus. Dus je snapt waar jij je valse, ongegronde beschuldigingen kan steken. Maar blijf vooral jouw levensstijl uitvoeren, dan hou ik de mijne vast en zijn we beide gelukkig.
@numpty: Man! Man! Man! Wat een slap geleuter! En om de vergelijking dan maar aan te gaan: Jouw Jip&Janneke taal is gericht aan een volleerd bedrijfs- en financieel-econoom, die al méér dan 5 miljoen kilometer heeft afgelegd in zeer veel Europese landen van Zweden tot Bulgarije en van Schotland tot Portugal, in totaal “al” 9 keer een boete heeft gekregen voor te hard rijden (waarvan 8 voor 3 à 4 kilometer te hard rijden) en die al 31 jaar (= >3.700.000 km) schadevrij heeft gereden. Daarnaast mag jij me zuur en arrogant vinden, maar ik blijf in tegenstelling tot jou wel netjes. Want wat zei je hierboven ook al weer? “Daarnaast vind ik jouw toon …. niet echt plezierig en passend voor een forum als dit.” Maar jouw opmerking: “Dus je snapt waar jij je valse, ongegronde beschuldigingen kan steken.” is natuurlijk wel gepast?
@9000cse: Ja hoor schat, slaap lekker. 2 dikke duimen en een mooie sticker van de juf. Welterusten.
@9000cse: Ik zal het nog één keer in Jip&Janneke taal uitleggen voor je.
– Ik schreef in m’n eerste bericht al dat ik gesnapt was voor de snelheid door middel van een laser-meting. Daar verschillen de regels in heel Europa niet voor, dan moet de politie je staande-houden (lees stoppen en aan de kant zetten) om een boete uit te delen. Of je nou een Nederlander in Frankrijk ben of een Zweed in Oostenrijk, dat maakt niet uit. die regels zijn overal het zelfde. Dan begin jij een verhaal dat die 3 Fransen de zelfde boete wel tuis zouden krijgen met punten op hun rijbewijs etc. Dat is gewoon niet waar. Totale onzin ! Die onzin zet je vervolgens neer in een zeer denigrerende/sarcastische toon, dus wat verwacht je dan als reactie ?
-Ik geef direct toe dat ik fout was en stel ook nog eens dat ik de boete welke de Franse overheid mij daar voor opleg volledig accepteer en dat de €90.00 boet bij binnenkomst direct betaald is.
Ik snap jouw probleem niet. Het is niet zo dat ik door heel Frankrijk heen geknald ben met 250Km./u. en nu hier aan het klagen ben dat ik een boete gekregen heb. Ja, ik heb doorgaan de neiging ‘door’ te rijden, daar heb ik ook het materiaal voor. Maar dat doe ik overal, als ik de ruimte heb en daar zin in heb, binnen- of buiteland. Maar ik rij nooit méga te snel. Op de snelweg doorgaans 10-15-20 Km/u. te snel(net hoe het past qua verkeer), binnen de bebouwde kom nooit. Maakt dat mij, in jouw ogen, een verkeerscrimineel, so be it. Ik kan er eerlijk gezegd niet wakker van liggen. Maar dat ‘begrijpend lezen’ is voor jou net zo moeilijk als voor mij blijkbaar. Want dat stukje van de lasermeting heb je compleet gemist, maar ageer je wel tegen. -Einde-
@kennone: Heb ik zelf ook een keer gehad. Dan zie je je kenteken staan met “trop vite” erachter. Ik zag de humor er wel van in, mijn vrouw dacht daar anders over. Van t gas af gegaan en dat was maar goed ook want nog geen paar honderd meter verderop stond zo’n verplaatsbare flitskast.
@kennone: Dat had ik ook afgelopen mei ergens voor Lyon, zie je opeens je eigen kenteken 99-FG-NG heel apart
Ze moeten je rijbewijs toch teruggeven aan de grens?
Mijn autopapieren werden gevraagd na staande houding. Bij terugkomst beweerde de agent dat hij mijn papieren niet had ontvangen. Zo bizar. Moest aandringen en een vriend van mij keek in zn auto. Daar lagen ze gewoon in!!!!!
Valt mij als Belg dikwijls op dat jullie in Nederland vrij beschaafde chauffeurs zijn die zich mooi aan de regels houden…en dan rijd je de grens over en word je ineens ingehaald door alles met een gele nummerplaat. Er wordt precies gedacht dat in het buitenland de straffen minder zijn(hoewel dit best kan tegenvallen)
@chrisvis: Moet je eens in de avondspits in de randstad gaan rijden. Je ziet meer apenkooi dan een dagje Artis. Dan gaat het niet om het te hard rijden, maar vooral het afsnijden, kleven of totaal abuis zijn van de plek op de weg t.o.v. anderen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).