Lekt Chevrolet zelf de Corvette Convertible?

Auteur: , 21 Reacties

Het lijkt er wel op!

De onthulling van de Chevrolet Corvette is natuurlijk dé happening van vandaag. Terwijl iedereen in Europa op bezoek was bij Klaas Vaak, werd in het land van Uncle Sam de nieuwe Corvette met middenmotor onthuld. Zoals bekend is de Corvette C8 er als Coupé met targa-dak.

Zoals gewoonlijk staat een Corvette Convertible ook op de planning. Voor wie de livestream gezien heeft, helemaal aan het einde kwam zeer vluchtig iets voorbij wat leek op een Corvette met het open Targa dak. Of was het toch een Corvette cabriolet?

Chevrolet Corvette Convertible (C8) '20

Gelukkig waren ze bij Motor1 heel erg scherp en maakten ze van de livestream zoveel mogelijk print screens. Door alle schermafbeeldingen kunnen we iets beter kijken naar de auto en warempel, het is niet zozeer een Corvette met het targadak eraf, maar een heuse Corvette Convertible!

Chevrolet Corvette Convertible (C8) '20

De Corvette Convertible heeft niet zoals een Audi R8 een ‘platte’ achterkant, maar twee ‘bulten’ zoals een McLaren of Ferrari dat ook hebben. Of de kap van stof of metaal is, is niet bekend. Een stoffen kap lijkt het meest aannemelijk, daar de Corvette een fractie kost van de eerder genoemde supercars. De open Corvette is altijd een zeer populaire variant geweest, dus net als bij de vorige generaties zal de officiële introductie niet heel erg op zich laten wachten.21 reacties

Ziet er prima uit! Maar waarom zou die achterkant zo hoog staan? Voor past er een vinger tussen band en wielkast en achter lijken er wel 2 vuisten tussen te passen…
@nielsnl1: het zou omgekeerd moeten zijn om het zware gewicht van de gemiddelde amerikaan te compenseren :p
@nielsnl1: d’r zitten voor het eerst geen bladveren meer onder de achteras van een Corvette. Da’s nog een beetje wennen voor die Amerikanen…
@rrrobert: Het zijn iets andere bladveren dan een treinwagon heeft ;-). Het is in basis hetzelfde systeem als een Volvo XC90 ook heeft. Best wel een hightech toepassing.
@nielsnl1: Dat heeft de huidige C7 ook een beetje maar dat komt omdat wanneer je op hoge snelheden rijdt de auto zich laat zakken.
@nielsnl1: “rake”, daar rijden ze in de formule 1 al jaren mee (Redbull is hiermee begonnen). Schijnt de aerodynamica rondom de auto enorm te verbeteren 😂
Dit ziet er natuurlijk niet uit..
@nielsnl1: iedereen wil een suv/crossover toch tegenwoordig? Offroad capabilities!
@nielsnl1: Lijkt zo op de foto. Kijk even naar de andere topics over de Corvette C8.
Ik vraag mij toch serieus af wat het voordeel is van deze TOV de Targa. De Targa heeft bijna net zo’n groot open vlak, is mooier, en wat praktischer. Wel is het natuurlijk wat onhandig dat met het Targadak in de bagage ruimte je zo’n beetje niets meer kwijt kan. En een beetje bagageruimte is natuurlijk wel prettig met een ouderwetse roadtrip met deze auto.
@dutchdriftking: vind het prettig dat je jezelf 1 zin na een nog niet te bewijzen statement (“targa = praktischer”) dit meteen weer tegenspreekt.
@okdoei: Haha, tja dat is het enige nadeel van de Targa welke ik kan bedenken. Het is natuurlijk sowieso geen heel praktische auto. Ik zou zeggen, als je er eentje huurt voor een roadtrip (leuk vakantie idee!) een cabriolet, als je er eentje koopt dan een Targa.
Sorry, maar dit is het niet… wat een lelijke bak! De verhoudingen kloppen helemaal niet. Lijkt wel een opgestampte ferrari.
@royaledeluxe: Echt alsof ze van de laatste Fiero de eerste 570spider hebben proberen te maken.
@royaledeluxe: het is wat mij betreft een random auto waar ze de naam Corvette op hebben geplakt. Had zomaar een Chinese kopie van Ferrari, McLaren en BMW i8 tegelijk kunnen zijn.
ik zie niet hoe die kap uitschuif, ?
Wauw, het kan dus nog lelijker?! Ik vind dit alles behalve een geslaagd ontwerp. Dood en doodzonde, mag ‘ie nog zo goedkoop wezen.
Dit ziet eruit als een mislukte Ferrari-replica op basis van een goedkope donorauto, niet als een Corvette. Ze hebben de plank echt volledig misgeslagen, als dit ‘m wordt…
Mooie wagen, maar dit is geen Corvette.
Had toch gehoopt dat Corvette bij Mosler had afgekeken hoe je een mid-engine Corvette moet bouwen.. jammer dit.
Lijkt wel alsof Ferrari de 360 Modena heeft aangeboden aan chevrolet en ze deze als basis hebben gebruikt. Ff nieuw jasje erover verbergt verjaarde verhoudingen enz niet. Vind die verhoudingen echt niet kloppen en hem ronduit 😖
@v10m5: nou idd. Dit is toch gewoon een Chinese 488??🥴

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).