Elon Musk geeft geld om snelweg in LA breder te maken

Auteur: , 11 Reacties

Tesla oprichter Elon Musk heeft meegeholpen om de 405 Freeway in Los Angeles wat breder te maken. Hij wil zelfs extra geld storten, mocht dat nodig zijn.

Freeway 405

Elon is een druk mannetje. Hij ontwikkelde en verkocht PayPal, starte het bedrijf Space Exploration Technologies (SpaceX) en speelt Mars-kolonisator. Tevens richtte hij SolarCity op, een grootgrutter in zonnepanelen. En nu geeft hij de arme mensen in LA een beetje extra asfalt.

Volgens de LA Times heeft Musk al $50.000 gespendeerd om snelweg 405 beter te maken en is hij tevens bereid om wat extra dollars in te leggen: “as a contribution to the city and my own happiness. If it can actually make a difference, I would gladly contribute funds and ideas. I’ve super had it.” Musk voegt ook nog toe dat het blijkbaar makkelijker is om mensen naar de maan te sturen dan om het wegennet van Californie een beurt te geven. Beetje vergelijkbaar met de Nederlandse situatie dus. “It just seems people in Los Angeles are being tortured by this… I don’t know why they aren’t marching in the streets.11 reacties

50.000$ daar kan je toch amper een parkeervak van asfalteren?!
@roquez: het gaat om het idee. Zou jij zomaar 50k geven, terwijl het de plicht vd overheid is om dit soort dingen goed te regelen…
@autoblogger: de belastingdruk in de VS, in het bijzonder op de rijken die “de wegen” weten, is in de VS zo enorm laag dat je je ook mag afvragen of de overheid wel in staat is om het goed te regelen.
@mashell: Jep, hier betalen we bakken met belasting, maar hier heeft half Europa dan ook een uitkering bij NL BV..
@autoblogger: is het niet gewoon zo dat hij 50k aan lobbyisten etc heeft uitgegeven?

Zo werkt het immers in de VS.
@autoblogger: Musk contributed $50,000 toward an effort to hurry the 405 project along. So far they have little to show for it.

Geld ging dus niet naar de weg of de gemeente, maar naar lobbyisten etc.
hebben ze daar geen milieu-clubjes en vogelspotters die roet in het eten gooien?
@melkkoe: die hebben ze zeker in Californië. Maar daar zie je denk ik niks op autoblog van terug en tevens maken de mensen van die clubjes vast ook wel gebruik van deze weg dus ik denk dat ze het zelf ook niet zo erg vinden.
@melkkoe: California is de staat die jaren geleden is begonnen met het introduceren van OBD, dus ik vermoed dat ze er wel bovenop zitten
Als hij slim is stelt hij het volgende voor:

Aparte snelwegbaan voor elektrische voertuigen.

Haal je de argumenten van milieupolitie een beetje onderuit + iedereen met geld, die snel op zijn werk of thuis wil zijn, komt bij jou een auto halen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).