Elon Musk is weer eens kinderachtig bezig

Auteur: , 45 Reacties

De Tesla CEO werkt zich blijkbaar graag in de nesten.

Smoke it

Misschien is het maar beter als Elon Musk zijn Twitter account in de prullenbak gooit. De Tesla-man gebruikt het sociale netwerk om geregeld interessante nieuwtjes naar buiten te brengen, maar Twitter is voor Elon ook een prima uitlaatklep om persoonlijke shit met de wereld te delen.

Eerder deze week werd bekend dat Musk een schikking heeft getroffen met de Securities and Exchange Commission (SEC). De instantie klaagde de Tesla CEO aan voor koersmanipulatie naar aanleiding van een eerdere tweet. Met die schikking is het klaar zou je denken. Zand erover. Nou, niet als je met Elon Musk te maken hebt.

Elon Musk

Investeerders zullen weer hard het hoofd hebben geschud, want Musk is weer losgegaan op Twitter. In zijn bericht noemt hij de SEC een Shortseller Enrichment Commission. Die nieuwe naam past volgens Musk goed bij de beurswaakhond. Investeerders die short gaan, profiteren van een koersdaling. Volgens Musk steunt de SEC deze beursspeculanten.

Het is nog maar de vraag of de SEC zich genoodzaakt voelt te reageren op de tweet van Musk. Het heeft immers een hoog go home Elon, you’re drunk gehalte. Het opvallende is dat de Tesla CEO met de schikking niet alleen afstand nam van zijn functie als bestuursvoorzitter, maar ook zou Tesla de communicatie op sociale media van Musk beter in toom moeten houden. Dat laatste is nog niet helemaal gelukt.45 reacties

Daadkrachtig en innovatief maar ook kinderachtig en knettergek.

Hopelijk winnen zijn eerste eigenschappen weer wat terrein terug, want op dit moment voert het kleine kind in hem de boventoon.
@chrisvonmeer: Dat zeg je goed. Dit is volgens mij precies deze kerel op grote lijnen in elkaar zit. We hebben allemaal een klein kind in ons, dat bied veel voordelen zoals fantasie (inbeeldingsvermogen) en drang om die dingen waar te maken (zijn droom om baar Mars te gaan). Maar het heeft dus ook de irritante dingen die kleine kinderen hebben. Dit moet paal en perk gesteld worden, want voor je het weet worden die dromen nooit gerealiseerd, zou jammer zijn.
@vondick: I love the guy. That said… Hij is een tiener. Wanneer je hem hoort praten is het alsof je naar een tiener luistert…
@chrisvonmeer: genialiteit en gekte liggen dicht bij elkaar blijkt maar weer.
@chrisvonmeer: niemand is super-human, dus dit verbaast me niets van Elon, en hij moet zich gewoon met liefdevolle luisteraars omgeven.
@chrisvonmeer: ja, maar als hij zo gaat blijven verder doen gaat hij veel kapot maken van dat wat hij opgebouwd heeft. Iemand in zijn situatie zou zich professioneler moeten gedragen. En toch begrijp ik dat hij zich geirriteerd voelt en wilt reageren.
Eigelijk heeft hij ook alles in huis om de ideale James Bond villian te zijn…
Misschien staat het wel voor See Evil Conspiracy…
Autoblog is inmiddels van journalistiek niveau, een heel artikel over een tweet, chapeau! De wereld zou een betere plek zijn als mensen geen acht meer op Twitter en beurskoersen zouden geven.
@mashell: Geen acht meer op beurskoersen? Dus investeerders moeten maar gewoon oogjes dicht doen, en na een tijdje kijken hoe het gaat?

Dit artikel is wel degelijk nieuwswaardig. Musk staat aan het hoofd van Tesla. Is op zijn vingers getikt omdat hij de regels die gelden voor een beursgenoteerd bedrijf heeft overtreden. En waarom? Omdat hij een zwaar speculatief bericht, tijdens een geopende markthandel, de wereld in slingerde.

Nu gaat hij, na nota bene een schikking met de partij die hem op de vingers tikte, de slechte verliezer uithangen. En alsnog de integriteit van de toezichthoudende instantie publiekelijk belachelijk maken.

Wel degelijk nieuwswaarde.

Het is makkelijk om een nieuws- of blogsite te betichten van boulevard-achtige journalistiek. Wat je je ook kunt afvragen is of degene die dit automotive bedrijf leidt niet gewoon eens even zich wat meer volwassen moet gedragen…
@camber24: hoho. Ik neem het niet op voor Musk, voor hem heb ik de wijsheid: don’t drink and tweet. En voor alle volgers op Twitter, Instadinges en weet ik al niet meer heb ik een wijsheid die de grote guru Jon Bon Jovi al in 2009 met de wereld deelde “We weren’t born to follow”.
Die beurs, die is verworden tot een absurditeit. Geen investeerder meer te vinden, alleen nog maar speculanten en daarvan vooral veel van de laagste soort, die speculeren met aandelen die ze niet eens hebben. We kunnen de beurs gewoon beter negeren, die heeft z’n maatschappelijke en economische relevantie verloren.
@mashell: je beeld over de beurs klopt niet. Is gewoon een handelsplatform. Niks meer, niks minder. Geen boeman. Gewoon gezonde marktwerking.
@camber24: De hele beurs zouden we eigenlijk zonder moeten. Ik werk bij een groot bedrijf dat nog helemaal eigen bezit is, niet beursgenoteerd. Wij kunnen veel meer op de lange termijn focussen, ook als dat even een tijdje geen winst opleverd. We hoeven ons ook niet continu verantwoorden aan aandeelhouders. Heel verfrissend. Opdie manier was Unilever ook al lang naar Rotterdam verhuisd. Dat gezeik van die aandeelhouders altijd.
Is het niet veel kinderachtiger om een heel artikel te wijden aan een tweet en de foto van een rokende Elon Musk eindeloos te hergebruiken?
@reactief: ja want stel je voor dat Musk voor l*l gezet wordt hè, dat kan toch niet?
@rhellema: Dat is niet wat ik zeg.
Van mij mag je hem voor l*l zetten hoor. Ik ben echt niet zo’n Tesla fanboy. Maar dit is niet voor lul zetten, dit gaat richting ‘karaktermoord’.
@reactief: die karaktermoord pleegt hij toch echt zelf door zich iedere keer weer zo in het openbaar te tonen.
@reactief: nee, vind ik niet. De foto past namelijk perfect bij het beeld van een CEO die zijn bedrijf (en zichzelf) in de problemen heeft geholpen met zijn eigen gedrag en er niet van lijkt te leren. Dit bericht is daar weer een voorbeeld van. Deze foto sluit wat mij betreft dus prima aan bij dit artikel.
@chrisvonmeer: Het is nu wel ineens erg uitvergroot negatief toch!?

Die tweet is gewoon grappig. Wat een onzin dat een CEO alleen maar serieus en bedachtzaam moet zijn. Het is toch z’n eigen bedrijf, en niemand is verplicht te investeren/beleggen.

De foto van de joint vind ik lekker makkelijk. Daarmee blijf je een beeld creeeren van een ‘losgeslagen’ Elon Musk. En dat is echt wel de bedoeling van het gebruik van deze foto. Lekker sensationeel!
@reactief:

Indien hij de volle 100% aandelen zou hebben zou je redenering kloppen. Echter heeft hij delen van z’n bedrijf verkocht om te groeien. Mensen hebben geld in “zijn” bedrijf gestoken omdat ze er potentie inzagen met “hem” aan het roer. Dan is het wel zo netjes om je er ook naar te gedragen.
@reactief: agree. Musk neemt 1 trekje van een joint en wordt daar eindeloos op aangesproken / aan herinnerd. Hij deed overigens iets wat legaal was. Het getuigt van telegraaf/ shownieuws niveau om dat plaatje maar eindeloos te herhalen. En mbt de tweet… ik vond m wel leuk bedacht!
Ik vind die Musk echt een intrigerende gast. Hij is knettergek, maar het heeft allemaal een reden. Hij kent het woord risico niet en doet écht wat hij zelf wil, dikke schijt aan wat iedereen er van vindt.

Je kunt zeggen wat je wil, maar hij is wel iemand die verandering brengt, vaak tegen verwachting in.

Hoedje af voor de succesvolle mafkezen op deze planeet.
@weijs: Ben het helemaal met je eens!
@weijs: is hij zo gek omdat hij zichzelf is. Of is de rest zo gek dat ze hun hele leven hebben geleefd naar het keurslijf van anderen?
@weijs: Ik heb anno 2018 het idee dat hij vooral zijn eigen succes in de weg zit. Zich gedragen als een kleuter/ super ego terwijl er gewoon massa’s troep uit de fabriek rolt. laat m zijn waffel houden en zijn stuiter-energy richten op t hoognodig verbeteren van zijn producten.
Die man begint meer en meer een volslagen randdebiel te worden, heeft hij niet een paar spuitjes met kalmeringsmiddelen nodig?
@rhellema: Hmm.. lees je eigen reactie nog eens. Klinkt dat niet ook krankzinnig?
@reactief: hoezo is iemand wat kalmeringsmiddel toedienen krankzinnig? De man is toch redelijk buiten zinnen aan het raken of vind je dit normaal gedrag van hem?
“There is no great genius without some touch of madness” – Seneca in The Madness of Hercules, 4e eeuw na Chr.
@lacker: de ironie is dat Nicola Tesla daar zelf een groot voorbeeld van was. Die was in zijn nadagen ook bezeten van zijn idee over draadloze energie en communicatie met de Wardenclyffe Tower. Ideëen die overigens nu dagelijkse praktijk zijn.
Mensen noemen hem innovatief maar is dat zo? Ik bedoel kijk naar Hyperloop en SpaceX. Wat heeft hij daar aan geïnnoveerd? Hij heeft een idee en anderen hebben zijn idee realiteit gemaakt.

Ik wil hem niet eens een visionair noemen, want de ideeën van Hyperloop en Spacex zijn al decennia oud.
Wat hij wel is, is een goede zakenman die inderdaad daadkrachtig is waardoor dingen die anders op tekentafels blijven liggen realiteit worden.

Hij is eigenlijk net als Steve Jobs. Ook iemand die ideeën realiteit liet worden door daadkracht.

Jammer alleen dat Musk langzaam van het padje raakt, want de wereld heeft wel wat meer mensen zoals Jobs en Musk nodig. Mensen die risico’s durven te nemen en paden durven te betreden die anderen niet durven te betreden.
@rick-dos: De eerste twee alinea’s kan ik je volgen… daarna geeft je hem te veel eer. Musk was al van het padje voor hij aan Tesla begon, maar had hij toen nog niet zo de spotlights op zich.
@rick-dos: maar is hij een goede zakenman? Bedrijven winstgevend maken, is niet zijn ding. Een bedrijf respectabel leiden is niet zijn ding, een product presentatie geven is niet zijn ding, zelfs een kostuum dragen kan hij niet. Elon is verdomde goed in het enthousiasmeren van techneuten en geldschieters voor een idee. Hij is een drijvende kracht, maar geen bestuurder of zakenman.
@mashell: Interessant punt en zeker ook één waardoor ik ook twijfel of hij een goede zakenman is.
Kan het ook zijn dat hij wel een goede zakenman is alleen niet in de klassieke vorm zoals jij aandraagt?

Zijn mensen zoals hij en Steve Jobs een “nieuwe” soort zakenman? Mensen die een markt zien waar een “klassieke” zakenman zijn handen niet aan wil branden omdat zij te conservatief zijn? Mensen zoals een Musk brengen de juiste mensen bij elkaar en enthousiasmeren de mensen. Want stellen dat Jobs, Zuckerberg, Musk, Gates alleen maar “geluk” hebben gehad kan ik het ook niet noemen.
@rick-dos: mee eens. Ik denk alleen dat Musk er beter aan zou doen, als CTO of CVO (chief visionary officer) te functioneren en het runnen van het bedrijf aan andere mensen over te laten. Ik denk dat Musk dan een stuk meer lol heeft (deze dronken tweets getuigen ervan dat hij getergd is) en de bedrijven beter preseteren.
@Rick-dos: de man heeft wel degelijk visie. Bijna alles wat hij doet heeft zijn oorsprong in het feit dat hij inziet dat we ons leefmilieu en onze levensstandaard niet op het huidige niveau kunnen houden als we straks met 11 miljard aardbewoners zijn en gewoon doorgaan zoals we nu bezig zijn. Dus zet hij enerzijds bedrijven op het leefmilieu minder schade toebrengen dan bestaande oplossingen (Hyperloop, Tesla, Solarcity) en anderzijds bedrijven die het mogelijk moeten maken om deze planeet te verlaten als ie te vol wordt (SpaceX). En ja, soms ook vlammenwerpers en surfboads, maar dat is slechts bedoelt om een kapitaalinjectie te verkrijgen om de boel draaiende te houden.
Totaal ontspoord en rijp voor opname, gekkie Musk.
All part of the plan. De sec laat m er relatief goed vanaf komen. Moet natuurlijk voor de poppenkast wel lijken dat ie vind dat ie genomen wordt.
@tttijn: De deal is nog niet getekend. Een rechter moet nog besluiten of dit de juiste straf is voor de tweet. Na zijn tirade gister avond, ik denk het niet.
Ach wat is het toch erg dat de verbrandingsmotor eruit gaat. We grijpen alles aan om de initiator daarvan kapot te maken. Autoblog kan gewoon over auto’s blijven schrijven hoor, ook al zijn ze elektrisch en misschien zelfs wel autonoom. Kijk maar eens hoeveel er over iPhones wordt geschreven.
Jaja, hij doet alles verkeerd jongens. Nu weer lekker terug naar je 9-5 en vanavond je prakkie van moeder de vrouw opeten voordat je op de bank neer ploft.
Hoe zou jij reageren als je de zorg over je eigen kind op last van de rechter wordt ontzegd?? #teamelon
Bestuursvoorzitter is een begrijpelijke maar ongelukkige vertaalfout van chairman of the board of directors. In die BoD zitten geen directieleden maar commissarissen. Ik vind het moedig van Musk dat hij in het openbaar de machtige SEC bekritiseert. Voormalig SEC enforcement attorney John Reed Stark zet in een lang stuk zijn vraagtekens bij de aanklacht van de SEC.

(…)

But here’s the rub. The SEC does not typically file SEC enforcement actions like the one against Musk. Indeed, a close reading of the SEC’s complaint against the celebrated billionaire finds a litany of glaring absences within the SEC’s allegations, including:

No alleged profits or other ill-gotten gain earned by Musk; No alleged scheme conducted by Musk; No alleged market manipulation orchestrated by Musk; No alleged pump and dump ploy executed by Musk; No alleged conspiracy between Musk and anyone else; No alleged evidence of scienter or intent by Musk; No alleged false filing or other false or inaccurate Tesla report to the SEC by Musk; No alleged violation of any sort of required SEC “quiet period” by Musk; and No concrete evidence of an alleged motive attested to Musk (though not required in SEC enforcement actions, motive is typically pled or implied in some way, shape or form).

(…)

https://www.linkedin.com/pulse/secmusktesla-settlement-dawning-new-era-sec-internet-john-reed-stark/?published=t
Crazy Elon is een beetje aan het derailleren. Wat een leipe eppie zeg. Steek er nog maar één op Elon!
Mooi dat dit weer gepost wordt en niet dat de Model 3 door de Amerikaanse RDW getest is als de ‘veiligste auto ooit’.
https://www.ad.nl/auto/amerikaanse-overheid-tesla-model-3-is-de-veiligste-auto-ooit~a64dfc1f/

Er komt veel negatief nieuws over Musk en Tesla naar buiten terwijl het eigenlijk beter dan ooit gaat met tesla. Ik ben normaal niet zo van de conspiracy’s maar er zit gewoon een enorme bak met geld achter de anti-tesla lobby die alles doet om Tesla negatief in het nieuws te brengen: https://medium.com/the-future-is-electric/musk-and-tesla-are-doing-much-better-than-headlines-suggest-9091d8ea59d0

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).