Enorme belangstelling liefdesbaby Aston Martin en Red Bull

Auteur: , 46 Reacties

Er is ondanks het prijskaartje van €3,3 miljoen euro al een enorme wachtlijst voor de auto die Aston Martin en Red Bull samen willen bouwen.

Red Bull logo op een Aston Martin DP 001. Omdat het kan.

Afgelopen weekend regelde Aston Martin tijdens de Grand Prix van Monaco een sneak preview voor de “AM-RB 001”, het project dat Red Bull en Aston Martin samen zijn aangegaan als vervolg op hun samenwerking in de Formule 1. De rijksten ter aarde konden zich in alle rust rond een prototype voor de auto verzamelen en hun naam laten noteren op een orderlijst. In totaal zouden er 99 auto’s gebouwd gaan worden maar het verhaal gaat nu al dat er minstens het dubbele aantal gegadigden zijn voor de exclusieve hypercar.

Los van de genodigden in Monaco zijn ook eigenaren van de one-77 en de Vulcan uitgenodigd om het nieuwste speeltje te bestellen. Het verhaal gaat dat een aanbetaling van €330.000 euro gedaan dient te worden in de maand juni van dit jaar. Vervolgens moet u als toekomstige eigenaar vooral geduld hebben, want de verwachting is dat de eerste rijdende exemplaren pas eind 2018 op de weg in privécollecties zullen verschijnen. Dan heb je wel een auto die mede door Red Bull’s design-eindbaas Adrian Newey is ontworpen.

Met dank aan Uncivilsum voor de tip46 reacties

De schets ziet er wel kloppend uit
@rob5nismo: het lijkt wel een regel te zijn dat als het ontwerp een visie is van een persoon, dat het dan een fantastische auto wordt. Denk aan de McLaren F1, Ferrari P4/5, Veyron enz.
Mijn idee is dat er dan minder compromissen worden gemaakt.
@janjansen: het heeft ook allemaal met eigen smaak te maken want de ferrari enzo vind ik verschrikkelijk en zo nog wel een paar supercars die ik echt lelijk vind maar puur door merk en vermogen op een voetstuk worden gezet
@rob5nismo: Als je puur op snelheid gaat bouwen, word design ondergeschikt… ‘Purpose built’ is de schitterende en niet te vertalen Engelse benaming.
@svenska_aeroplan_ab: dat klopt helemaal als vorm er puur is voor de functie.
Dan krijg je afentoe verschrikkelijke dingen maar die hebben daadwerkelijk nut
Toch heb ik weinig met dit soort hypercars, mis toch een beetje de emotie in het lijnenspel, daarnaast is dit puur technische perfectie, geen karakter. Ik stel me ontzettend bescheiden op door te zeggen dat ik een DB9 Volante liever prefereer, met een F-type en een Lotus Elise erbij.
@granlusso: Ik ben het met je eens hoor. Voor mij ook liever wat minder perfecte sportwagens. Maar als je alle geld van de wereld hebt, dan weet je van gekkigheid niet meer wat je moet kopen. Dan kom je hier op uit.
Als Max Verstappen het testwerk gaat doen,
Kan de auto net zo legendarisch worden als de NSX door Senna.

http://youtu.be/fwxsCJx6caE
@martinus: dan zullen er wel wat meer dan 99 gebouwd moeten worden
@martinus:
Hopelijk gaat het testwerk dan niet in Monaco plaatsvinden…
Zelfs al zou ik het geld hebben dan nog lijkt het me niet heel boeiend om een door Red Bull Racing geëngineerde wagen te hebben. Een “Aston Martin Red Bull” zegt me precies niks. Vind het ook maar een vreemd partnerschap.
Er zitten dus 2 stoelen in… Hoe breed is dat ding wel niet?
@henk123456: lijkt wel 2.5 meter ofzo…
Ik denk dat deze auto alle hypercars gaat slopen. De stijl van Aston met de snelheid van redbull racing. Kan alleen maar goed gaan toch?
@mrrallycross: ik hoop vooral dat hij de Bugatti sloopt.
@rolov: eens!
@mrrallycross: Dream on, suckaz!
@rs6issnel: ja een rs6 is natuurlijk nog sneller. Was ik even vergeten. Bedankt voor de herinnering
@mrrallycross: precies! En een Renault motor!
Beetje gewoontjes, niet? ;)
Die Aston van gister was bruut en dit is dus over the top. Te fout (of ik houd gewoon meer van lijnen) en waarschijnlijk net als een andere supercar makkelijk voor iedereen te rijden. Dan prefereer ik voor deze prijs toch een ccx of een zenvo + nog wat ander speelgoed
Adrian Newey, ik ben benieuwd. Die man is een genie.
Dus de opvolger van deze, maar dan in het rood.

http://auto-database.com/image/cars-aston-martin-bulldog-23492.jpg
Dit ding ziet er toch heel dik uit
Dat ziet er prima uit! De auto roept bij mij hetzelfde gevoel op als de Countach. Ziet de Chiron er opeens wel heel gewoontjes uit. Hopelijk lukt het ze de wagen te maken zonder al te veel compromissen.
Moet ff wennen
En ‘m mooi gaan promoten door de kersverse eigenaren een rondje op de passagiersstoel te laten doen met Max achter het stuur? Eens zien hoe lang ze het volhouden ;)
Doet me een beetje aan de eighties en nineties denken. Laag en extreem breed zonder allerlei aerogeleiders. Nu met enkel een schets van de voorkant ben je niet erg veel natuurlijk.
Dit zou weleens de McLaren F1 van deze generatie kunnen worden. De ingenieusiteit van Newey en de legendarische naam AM die samen een auto ontwikkelen. Ben benieuwd.

Is de schets van officiële hand of is dit een impressie van een handige Harry?
@Rick-dos: ik zat te wachten tot ik deze reactie tegen zou komen. Maar exact dit dus. Een legendarische Formule 1 ontwerper die een straatauto maakt samen met een bekend automerk. Dit heeft alle potentie om de meest legendarische auto van deze eeuw (tot nu toe) te worden.

Hopelijk bouwen ze er een paar honderd van, en kunnen ze deze als straatauto zo gebruiken om races mee te winnen.
Ben benieuwd
Wil je ook een sneak preview, google dan Aston Martin DP-100
Ik vind het wel een erg fraai ontwerp. Mooi ook hoe toch die Aston-grille erin verwerkt is. Haal alleen dat Red Bull-logo er gauw af. Dat verpest alles.

Als deze auto de kenmerken krijgt van de Red Bull F1-auto, dan ben ik wel erg benieuwd. Een fantastisch chassis en goeie aerodynamice en veel mechanische grip. Dat trekt me wel.
Volgens mij gaat het tegenwoordig een beetje zo;

> Baas! Iemand heeft een nieuwe hypercar verzonnen!
3,3 miljoen
Gekocht
Geen idee
@gulli: right, en met haakjes kan de app dus niet overweg :P

Ik zei dus:

a: Baas! Iemand heeft een nieuwe hypercar bedacht!
b: Wat moet hij kosten?
a: 3,3 miljoen
b: Ok, koop maar
a: Gekocht
b: Wat is het eigenlijk?
a: Geen idee
@Gulli: Ik denk dat het eerder zo gaat:

a: Baas! Iemand heeft een nieuwe hypercar bedacht!
b: Ok, koop maar
Leuk speelgoed voor de allerrijksten en die zullen nauwelijks ofwel niet de weg zien…
Tja, ik heb toch meer een voorkeur voor auto’s waarin ik net iets meer zie dan wat er recht voor me gebeurt.
Kijk hoe laag de bestuurder zit en hoe hoog die zijkanten zijn. Je kunt gewoon niet opzij kijken in dat ding.
De schets is wel retedik! Krijgt Max er eentje als dienst auto?
Wat ik niet snap is dat een luxe merk als Aston Martin zich wilt profileren met een drankje wat vooral door de middenklasse, sjonnie en aso’s wordt gedronken.

Dat Monster Energy veel met Ford doet maken way more sense.
Dan moet je als koper toch hopen dat Red Bull in ieder geval in 2019 ook nog actief is in de F1. Als ze straks weer geen goede motoren kunnen krijgen en ze een keer echt stoppen dan is het speciale aan deze Aston Martin in 1 klap een stuk minder geworden.
“De rijksten ter aarde”

= de rijksten der aarde.

Die jij bedoeld liggen allemaal onder de grond, die kopen niets meer ;)
Wat een schoonheid! Ik wil dit.
Had IM RAB als type nummer moeten hebben… Want daar komt die waar sch terecht (i am arab)
Zo breed als een vrachtwagen?
Dat blauw voor de auto is een parkeerplaats voor mindervaliden… Iets té breed?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).