Er komt een documentaire over Paul Walker

Auteur: , 32 Reacties

Nou maar hopen dat 'ie net zo goed word als 'Senna'.

Paul-Walker

De afgelopen jaren hadden we het vooral over rechtszaken als Paul Walker weer eens ter sprake kwam, maar dit keer is er iets beter nieuws te melden over de Fast & Furious acteur. Er wordt namelijk een documentaire over het leven van de petrolhead gemaakt, genaamd I am Paul Walker.

De regisseur van de docu is Adrian Buitenhuis, die eerder ook de documentaire I am Heath Ledger maakte, over de acteur die zichzelf onsterfelijk maakte in zijn rol als The Joker in The Dark Night. Er hangt natuurlijk altijd een vleugje van platte commercie in de lucht bij dit soort projecten, maar we hopen dat Adrian er een smaakvolle ode aan de wijlen heel-and-toe koning van maakt.32 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Ik vind het uiteraard heel tragisch dat deze man door een ongeluk aan zijn einde is gekomen. Maar om nu te zeggen dat hij net zo’n grote indruk heeft achtergelaten op de autowereld als iemand als Senna… dat weet ik nog zo net niet. Maar goed, ik was/ben ook geen groot fan van de Fast and the Furious serie.
@daihatsucuore: nou ja dat wilde ik ook niet direct impliceren, het gaat meer de kwaliteit van de docu zelf. ‘Senna: beyond the speed of sound’ was erg goed, vooral de lange versie. Er zijn ook slechte/matige docu’s over Senna gemaakt.
@jaapiyo: klopt! Er zijn hele slechte docu’s over Senna gemaakt.
@daihatsucuore: niet op dezelfde wijze als Senna, zeker niet.

Maar los van hoe ik er zelf in sta valt het me op dat deze man in de jongeren/tuningwereld toch een zekere status heeft. Uiteraard door de (eerdere) F&F-delen, maar de manier waarop hij om het leven is gekomen zal er ook iets mee te maken hebben.
@timmmehhhh: de manier waar door hij om het leven is gekomen is juist extra dom. Als hij een bepaalde status heeft en mensen tegen hem op kijken moet hij juist op letten wat hij doet. In de films straatracen oke. Maar dan in het echt mensen in gevaar brengen door met hoge snelheid op openbare weg te rijden.
@raym: volgens mij reed hij zelf niet
@raym: hij reed zelf niet, dus het was niet hij die aan het straatracen was
@raym: hij reed inderdaad niet zelf en we hebben zelf niet in die Porsche gezeten, toch? Dus wat weten wij nou van wat daar gebeurd en eventueel gezegd is….? Juist!
@daihatsucuore: buiten dat was meneer Walker ook geen bijzonder goede acteur. Heb de hele hype om hem zowieso nooit begrepen. Deze docu sla ik dus zeker over.
@jaso013: Hij speelt er zelf niet in he ;)
@vanquish: dat meen je niet?! Kan me niet voorstellen dat je 80 minuten vol kunt lullen over hem laat ik het zo zeggen.
@jaso013: omdat jij het jezelf niet kan voorstellen wil nog niet zeggen dat het niet kan natuurlijk.
Om nog eens een oude mop van onder het stof te halen: Wat is het laatste dat door paul zijn hoofd ging?Het dashboard van een 911…
@shiva: Het was een Carrera GT.
@shiva: Een slechte grap nog slechter maken. U bent geslaagd.
@viezefreddyw:
Geen dank, de titel “plezantste van het dorp” krijg je niet zo maar.
@shiva: wij maken ook altijd grapjes over belgen dus het is al goed
Een docu over Johnny trekt me meer, maar da’s persoonlijk.
Paul walker en senna in een artikel noemen kom op zeg. Hij zal nooit en te nimmer in de buurt van senna komen. Zo bijzonder is Paul walker niet een acteurtje die wordt neer gezet als een of andere volksheld.
@raym: Voor het volk dat graag burnouts maakt op de vrijdagavond bij de lokale McDonalds dan is het wel de volksheld ja.
via Android app
Ben ik dan de enige of één van de weinigen die wél genoten heeft van de F&F films? Man ik was 14 toen de eerste uitkwam, wat vond ik het cool en stoer. En de auto’s awesome!! Don’t forget the babes ofcourse. In zekere zin heeft Paul Walker in mijn optiek echt een cultstatus. Niet eens door het acteren zelf maar man wat had ik graag Brian O’Connor willen zijn back then. Nostalgie!
@autodrop: je bent niet de enige! Ik ben een fan van de films. Niet omdat de kwaliteit nou zo hoog is, maar gewoon om het vermaak. Daarnaast was Paul Walker ook een echte autogek (check zijn collectie maar). Hij is inderdaad niet te vergelijken met Senna. Maar voor veel autoliefhebbers van mijn leeftijd heeft hij toch een bepaalde cult status.
via Android app
@deora: Amen.
@autodrop: van de eerste F&F heb ik ook genoten. Maar ik heb van de film genoten; niet van het personage dat matig gespeeld werd door B-acteur Paul Walker. Of hij zelf wel of niet auto-fan is (geworden); maakt dan geen moer uit: hij was een acteur en nou niet per se een hele goede.
@gregorius: wie zegt dat de docu over zijn acteer verleden gaat dan?
Ik heb liever een paar goude gele sneakers van de BMW X2, wie is deze kwal? Next..
Laat die gozer eerst maar eens Oscars winnen voordat er überhaupt over documentaires nagedacht gaat worden! Wat een in en in slechte acteur was dit zeg!
@rhellema: Met terugwerkende kracht dat nog een Oscar winnen?! Want er zullen geen nieuwe films meer van hem komen. Dat het niet helemaal jouw smaak is oké, maar voor sommige wellicht wel, zoals hier boven oa is beschreven.
@rrk147: dat hij geen films meer maakt dat snap ik, maar postuum een oeuvreprijs winnen zal ook niet gaan gebeuren.

En dat er mensen zijn die hem waarderen heb ik echt geen probleem mee maar dat maakt hem nog geen goed acteur toch?
@rhellema: oscars worden niet gewonnen: die worden verkocht; of ten minste verloot tussen een handvol zeer dure lootjes. Vergelijkbaar met de WC-Eend verkiezingen.
@gregorius: die hele franchise heeft genoeg geld opgebracht om alle Oscars in de wereld te kopen dus ik zie het probleem niet.
Mooi ..
Hoop volk wat niet weet wat een documentaire is ..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).