Welke BMW is te zien op deze teaser?

Auteur: , 34 Reacties

De Beierse groothandel doet geheimzinnig.

BMW 8-Serie Teaser Genève 2018

De primeurs voor de autoshow van Genève druppelen binnen en dat geldt voor fabrikanten in alle soorten en maten. Grote merken zoals Audi, Mercedes en BMW staan erom bekend dat ze voor de belangrijkste autoshows altijd groots uitpakken. Mercedes is al lekker bezig met primeurs onthullen en ook Audi heeft al wat nieuwe modellen getoond. Rond BMW is het echter verdacht stil, terwijl er in München ook een paar belangrijke modellen gepland staan.

Dat BMW wel iets van plan is wordt duidelijk uit een Instagram-post die het Duitse merk vanmiddag online heeft gezet. Gezien de plannen van BMW is de kans groot dat ze binnenkort de productieversie van de 8-Serie Concept onthullen, die zou namelijk dit jaar al in de showrooms staan. Al gaan er ook verhalen dat deze pas in de zomer wordt gepresenteerd.

De uitgaande 6-Serie kwam naast een coupe ook in twee andere varianten; de M6 en de Gran Coupé, dus de kans is groot dat de opvolger (8-Serie) deze twee versies overneemt. In dit geval lijkt de teaser een vierdeurs coupé af te beelden. Dit zou aangeven dat het hier gaat om een concept-versie van de 8-Serie Gran Coupé. De huidige 6-Serie Gran Coupé, de CLS-killer van BMW, kan niet meer onder de 6-Serie noemer vallen, omdat deze modellen op basis van de 5-Serie worden gemaakt. Er is echter een grote kans dat de Gran Coupé wel in het gamma blijft, maar een paar plekken opschuift, als nieuwe 8-Serie.

Vorig jaar kwam er al een hint over een nieuwe M-versie van de 8-Serie, in de vorm van de M8 GTE. Deze volgt in de GTE-klasse de M6 GTE op, dus er zit een M8 aan te komen. Er bestaat dus de mogelijkheid dat BMW met de teaser de M8 aankondigt. Gezien de coupé-achtige lijnen van de auto die (vaag) te zien zijn gaat het hoogstwaarschijnlijk wel om een 8-Serie variant. Spannend…

BMW laat er verder niks over los. Alleen “meer info volgt”. Of ze hier hinten naar de normale 8-Serie of een nieuwe conceptcar, is dus niet duidelijk. BMW heeft hoogstwaarschijnlijk meer in petto, omdat in 2018 veel op de planning staat.34 reacties

Ik denk de nieuwe M-Performance 2-serie Active Tourer Sport Utility Cross-over Sportback vierdeurs Coupé…
@moveyourmind: we zitten op 1 lijn..
@toyotaprius: *6
@porschepdk: Zes-in-lijn, niks zó fijn!
Denk een 8 serie Gran Coupe om de aandacht van de nieuwe CLS af te pakken
@jamesbond007: is ook niet erg moeilijk met zo’n mislukt design als de CLS. Heel jammer overigens want vond het altijd een prachtige bak!
@str8six: de eerste generatie blijft het mooist, wat een prachtig ontwerp. Snoek
@jamesbond007: de CLS is gedegradeerd. De nieuwe 6-serie (dus 8-serie) is nu meer een concurrent van de Panamera.
Met vóór de vooras dwarsgeplaatste 3-cyl.
Alvast een wagen met een gigantische wielbasis!
De BMW DB11 GranCoupe?
@coffeecup of misschien wel de nieuwe BMW Rapide! Dus gaat AM toch met BMW als grote broer verder!
Een 9 serie?
Porno-serie.
Geen BMW maar de eerstvolgende Fisker Karma II GrandCoupé.

Offtopic:
Autoblog iOS app wil héééééél heel graag mijn lokatie weten want de “Schakel Lokatievoorziening in” pop-up komt ongeveer elke 9 seconden in beeld of wanneer ik scroll. Mijn lokatie is het wereld wijde web, planeet Aarde, 14de Sterrenstelsel, 6de Universum, links naast De Melkweg…ping me!
@iphonistvongates: Interessant. Als zoiets ook naar Android komt reaguur ik nog maar twee keer per week via de laptop.
@phaeton: en ga je weer terug naar Dumpert?
@e550: Ja, na tien jaar begint Dumpert me te missen. Misschien dat appeltje daar nog leuke foto’s uploadt.
Ik zie een Mazda RX-vision
Gisteravond dacht Bimmerpost te menen dat het om een 8 Grand Coupe Concept zou gaan.Een vage “pentekening” van het productiemodel van de 8-serie de wereld insturen waarvan zelfs Vincent Bijlo al weet hoe ie er uit gaat zien, lijkt niet echt logisch.
Mijn naam wordt eindelijk werkelijkheid na 4 jaar!
Dit kan haast niet anders dan dat het een (concept) 8-serie Gran Coupé is. De naad van de achterdeur is vrij duidelijk te zien.
Bmw i9
Ok ik volg t niet meer. Ik begrijp sws A,B,C,D segment niet. Maar dus: 1serie=hatchback, 2serie=1coupe (maar ook gekke MPV units), 3 serie (sedan station), 4=3coupe(maar ook gran coupe), 5serie (sedan en station gelukkig nog geen gay XC versie), 6=????geen idee?(6 had ook een GC, gaat de 6 misschien gc worden en zoals een a7 een a6 coupe is?) 7serie=superluxeunit, 8serie=7coupe (of vervanger van de oude 6?), De z begrijp ik ook niet, van z3 naar z4, als opvolger, en dan opeens een nieuw model: wordt geen z5 maar opeens de nieuwe z4… Etc. Alleen de X serie is nog wat overzichtelijk.
@wouterjeuring: excuses, ik kan niet meer op enter drukken om een nieuwe regel te beginnen. Vandaar dat het zon onoverzichtelijke reactie is.
@wouterjeuring: Je kan ook de spatiebalk wat langer indrukken.
@wouterjeuring: Dat krijg je wanneer je modellen graag duurder voor wilt doen dan ze eigenlijk zijn. Dan geef je het een hoger nummertje mee. Marketing 101.

Met name bij de 2-Serie is de inconsistentie groot. De GT vloekt wat dat betreft werkelijk met alles, wat dan wel weer merkwaardig is voor het meest refo-georiënteerde model in het gamma.
@wouterjeuring: qua standaard modellen klopt alles wat je zegt, de 6-Serie gaat opgevuld worden door model(len) o.b.v. de 5-Serie, momenteel is dat de 6 GT, wat een vernieuwde 5 GT is. De 6-Serie wordt dus wegbezuinigd voor grote broer 8-Serie, die idd meer formaat 7-Serie wordt. Z-Serie is apart idd, van Z1 naar Z3 en dan blijven op Z4, geen idee. De X-Serie werkt zoals de gewone serie: X1, X3 en X5 zijn de standaard SUV’s, de X2, X4 en X6 zijn daar de coupes van. Er komt ook nog een X7, een supersize SUV die een mooie basis vormt voor de Rolls Royce Cullinan.
@720s: Ik heb altijd het idee gehad dat de 6-serie de nieuwe 8-serie was. Nu toch weer terug naar de 8 dus. Daarnaast heb ik altijd het idee gehad dat een 6-serie meer SL-formaat is dan A5-formaat(A5 is meer een 4-serie). Heeft Audi dan geen concurrent in dit segment? En de mercedes S-coupe is weer een andere klasse!! Nog groter en luxer.
@wouterjeuring: De SL is een cabrio, en een beetje een gek model in de huidige Mercedes line-up. De 6-Serie is dan ook meer een directe concurrent van de E-Klasse Coupé. Dit gaat (waarschijnlijk) opschuiven naar een S-Klasse Coupé concurrent.

Audi heeft inderdaad momenteel niks in hun arsenaal wat hiermee concurreert. Ik zou zeggen dat VAG op zijn beurt wel een dergelijke auto in één van hun merken hebben, maar daar kan ik even niet op komen. Qua prijs en lay-out komt een Porsche 911 dan nog het dichtstbij, maar die is weer anders vanwege de motor achterin. Goed punt, misschien moet Audi met een soort A6/A7 of zelfs A8 Coupé komen. Die coupes doen het namelijk goed voor BMW en Mercedes.
Een groene…?
Tja, een teaser van een concept. Jeeee…
vision gran turismo
Een nieuwe 8 serie?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).