Vader pakt steekpenningen voor racecarrière van zoon

Auteur: , 47 Reacties

Dat zal wel weer zo'n verhaal zijn uit een bananenrepubliek. Wat? Oh het gaat om Nederland? Hmm, oké...

Vroem, vroem, deze Lambo is groen.

Je moet wat over hebben voor het geluk van je kind hè. Dat moet ook Cor M. gedacht hebben. Cor is de vader van Jeroen Mul, waar we vorig jaar nog een interview mee deden. Jeroen is betrokken bij Lamborghini als Lamborghini Squadra Corse GT3 Junior Rijder, Lamborghini Accademia Instructeur en als ‘brand ambassador’. Doch op de vraag ‘Waar heb je hiervoor gewerkt en hoe kreeg je je huidige baan?’, heeft Jeroen niet helemaal het eerlijke antwoord gegeven. In ieder geval, dat doen de gebeurtenissen van vandaag vermoeden.

Vader Cor M. werd vandaag namelijk gearresteerd op de verdenking van het aannemen van 500.000 Euro aan steekpenningen van bouwbedrijf Hillen en Roosen. Ook twee directeurs van dit bouwbedrijf, Jan V. en Pieter W., zijn in de kraag gevat. De twee dikke deuren zouden in ruil voor het smeergeld door Cor M. aangewezen zijn om een miljoenenproject te bouwen in onze hoofdstad. Volgens de Telegraaf gaat het hierbij om de Wibautveste. Saillant detail: Jeroen Mul is woonachtig in deze luxe woontoren. Maar wacht, er is meer!

Het bouwbedrijf en de projectontwikkelaar zouden een schijnconstructie opgericht hebben middels een speciaal door de projectontwikkelaar opgerichte stichting. Hierdoor kon het halve milli aangewend worden om de carrière van Jeroen te bevorderen. De FIOD en het functioneel parket vermoeden dat het bouwbedrijf als tegenprestatie voor het verkrijgen van de opdracht ten minste 500.000 Euro geïnvesteerd heeft in de carrière van Jeroen. De projectontwikkelaar betaalde dit bedrag als ‘kosten’ aan het bouwbedrijf, dat het bedrag vervolgens doorstortte aan de stichting als ware het sponsorgeld. Tsja, ‘sponsorgeld’, je moet er toch mee blijven oppassen als coureur. Vraag dat maar aan Robert Doornbos.47 reacties

Haha, ach, ik ken er nog wel een in die Lamborghini cup niet niet helemaal zuiver op de graat lijkt te zijn. Het trekt mekaar aan denk ik dan.
@Jochempie: ik ben wel benieuwd wie dat dan is.
@sportevo: de heer Balboni;)
@Jochempie: sssssstt
Heeft het zin om “Cor M.” te schrijven als in de volgende regel al “Jeroen Mul” staat?
@martijnz: Nee, maar volgens mij mag je een ‘verdachte’ nooit bij zijn volledige naam noemen in de media.
@boxergt: ja oke. Dat snap ik wel, maar ze maken het nu ook wel heel makkelijk dan…
@martijnz: sherlock
@boxergt: Dat mag wel, echter is er een ongeschreven regel (die als een tang op een varken slaat) dat men dat niet doet vanwege privacy. Bijvoorbeeld bij Volkert van der G, iedereen weet z’n achternaam door journalistieke onderzoeken. Toch blijven ze het doen. Ik vermoed dus ook eerder een knipoog naar die rare journalistieke code die nergens door enige vorm van wat wordt nageleefd.
@vonklausenburg: Het is niet raar, want zolang het een verdachte is, kan het heel vervelend zijn om iemenad bij naam en toe naam te noemen om dan 2 dagen later op pagina 699 met kleine letter te vermelden dat ze de verkeerde hadden te pakken. Vervolgens wordt de voormalige verdachte door stad en vaderland nog als dader aangewezen.
@ronnys: dat klopt wel, als de achternaam nergens genoemd word in het artikel, maar een paar woorden later al dan heeft het geen nut
@vonklausenburg: met Volkert van der G. was het nog mooier. Hier was het Van der G., maar in Amerika, waar hij ook in het nieuws was, werd gewoon zijn complete achternaam genoemd.
@sportevo: Ik weet de exacte zaak even niet meer maar ik heb ook wel eens in een lokaal nieuwsblad gezien dat ze in de ene regel spreken van Jan J. en in de regel daarna over J. Janssen.
@sportevo: in de VS nemen ze het nog wat minder nauw met privacy..
@martijnz: hahaha
Je had al meteen kunnen zien dat het fout volk is … wie draagt er dan ook een bontjas in een Lamborghini??
@daihatsucuore: hoort idd bij een Golf 3 met een Monster sticker op de achterbumper thuis.
@daihatsucuore: of bij Mr Worldwide Mr. 305
@daihatsucuore: asking the real questions here^^
@daihatsucuore: man’s not hot!
En die arme knul is weer de dupe. Nou ja mogelijk dat er meer mannetjes is snelle auto’s rondrijden met vaag sponsorgeld. En waar gaat het nu helemaal over? Smeergeld? Cashback kan je het ook noemen. Of is het met publiek geld? Nee dus. Vroem!
@porker: ik denkdat je de verlammende werking van ‘smeergeld’ een beetje onderschat
@poes: het is ook een dunne lijn. Cashback is redelijk normaal. Ik hou er niet van maar de markt dicteert vaak. Geef liever keer korting.
@poes: smeergeld is toch een speciaal potje wat je als Audi (tfsi) rijder achter de hand houdt?
@porker: arme knul? Je denkt toch niet dat hij werkelijk van niks wist?
Ze kunnen die ‘M’ waarmee hun achternaam begint liever veranderen in een ‘L’
Dikke onzin ..
Want telegraafnieuws ..
Dont fuck with the FIOD
In dit geval heb ik wel vertrouwen in de rechtspraak…

Bouwfraude is dé specialiteit van de Amsterdamse Rechtbank met hun vele miljoenen kostende tijdelijke gerechtsgebouw waar na vijf jaar de sloophamer weer in mag…

En dan was er ook nog een kleine oneffenheid bij de bouw van het definitieve gerechtsgebouw:


http://www.quotenet.nl/Nieuws/Gaat-bouw-nieuwe-rechtbank-Amsterdam-235-miljoen-via-belastingparadijzen-179233
@moveyourmind: zeker…
Cees hakstege ging ook vrijuit bij de vastgoedfraude.
Dat was de grootste rat van allemaal.
De belastingdienst zorgt wel dat ze de laatste euro krijgen. Al moeten ze alles in beslag nemen.
Zie die golddigger eens geforceerd lachen tegen die snotaap achter dat stuur…
@cpp1: snotaap mét bondkraag! Zo’n hele grote ook nog eens.
@mennok: bonDkraag?!?! Man man man
@maarten020: daar moet ik je gelijk geven.. sorry man.
@maarten020: James Bond kraag. Nooit van gehoord? :)
Mooie meid wel. Zou ze ook interesse hebben in een amateur coureur met een 320d?
Zonder centjes van pappa zou Mul Jr. Waarschijnlijk niet verder komen dan de Garbage Run wat overigens geen schande is want de Garbage Run is leuk
@maarten020: klein beetje achtergrond info is wellicht op zijn plaats. Cor runt een familiebedrijf samen met zijn zus en nog een paar familieleden in vastgoed en projectontwikkeling. Jij zegt dat Jeroen het verwende jongetje is, maar feitelijk gezien zijn Cor (& zuster) dat zelf. Zijn in een familie geboren waarin nog “oud geld” zit. Maakt bepaalde zaken alrijd makkelijker maar wil zeker niet zeggen dat deze mensen niet hard werken voor hun geld.
Deze meneer zat gisteren nog in een vlog van Jon Olsson…
https://youtu.be/92Xk9aJWh7A
Wat doet die Cor M. voor werk dat hij het waard is om 500k aan steekpenningen aan te betalen?
@mashell: als bouwer een vastgoedproject van 75milj binnenslepen bij een projectontwikkelaar is natuurlijk erg interessant. Dan is 500k slechts een fooi
Het bedrijf staat in de bouwwereld dan ook bekend als “Halen & Roven”
Wat is het nut om de verdachte als Car M. aan te duiden, als je in de volgende zin hem identificeert als de vader van Jeroen Mul… ?
@esprit_de_flandre: Cor M. natuurlijk, niet Car…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).