Er komt een nieuwe Top Gear Kerstspecial met Clarkson

Auteur: , 38 Reacties

Top Gear oude stijl wordt nog éénmaal gereanimeerd door de BBC.

Er komt een nieuwe Top Gear Kerstspecial met Jeremy Clarkson

Nu Clarkson, May en Hammond weg zijn bij de BBC en het wachten is op een nieuwe Top Gear-vorm onder leiding van Chris Evans en Jenson Button (bewijs!), zitten we in een vreemde periode waarin niemand weet of het autoprogramma ooit nog succesvol wordt. Op een Top Gear Kerstspecial hadden we al helemaal niet meer gerekend. Toch gaat ‘ie er dit jaar gewoon weer komen. Maar reken niet op nieuw materiaal.

De BBC mag parttime MMA-vechter Jeremy Clarkson de deur hebben gewezen, voor een tweedelige uitzending zetten ze hem graag nog een keer in. De special heet Top Gear: From A-Z en moet een samenvatting worden van dertien jaar Top Gear Met Jezza, Cpt. Slow en de ringbaardhamster. De show wordt aan elkaar gepraat door cabaretier John Bishop. De BBC hierover:

“Voiced by John Bishop and with behind-the-scenes insights and a daft alphabet (B is for Bark, I is for Inch High, Q is for Queuing and so on) this is not only about the stunts, pranks and pratfalls but the brilliant journalism, beautiful photography and the trio of middle aged men who sat at the heart of the show.”

Deze armetierige poging om nog één keer te scoren met Jeremy en kompanen wordt met kerst uitgezonden. Definitieve uitzendtijden zijn er nog niet.38 reacties

De boekhouder die de directeur zwetend en bevend attendeerde op een onverklaarbaar aanzienlijk gat in de begroting is inmiddels met een oude Lancia de woestijn ingestuurd…
@volvo-s60-adept: Hopelijk mét filmcrew, anders komt hij de Makgadikgadi niet uit..
Je gooit er iemand uit wegens ontoelaatbaar gedrag en vervolgens ga je oude programma’s met die zelfde persoon in één van de hoofdrollen met kerst nota-bene uitzenden !

Over een dubbele moraal gesproken !
Snik! Wat was het toch een toffe show!
Ik vind het prima hoor, het maakt het wachten tot de Amazon Prime-show van de heren en Top Gear nieuwe stijl iets dragelijker.
@Edge: dan wordt het weleens tijd dat amazon iets gaat doen zodat wij uberhaupt “gear knob” kunnen gaan kijken straks..
@easygoingmartin: Maak je daar maar niet druk om. Bij Amazon weten ze ook wel dat er wereldwijd een enorm animo voor die nieuwe show is. Ik vermoed dat ze in de landen waar ze geen webwinkels met fysieke producten hebben (zoals Nederland) met een Netflix-achtig abonnementje van een paar euro per maand komen voor Amazon Prime Video. En anders kun je altijd een paar uur nadat de uitzending op Prime staat bij de torrentboer terecht.
Ben blij dat deze banale serie er niet meer op is, met die gescripte grapjes altijd…vond er echt geen ruk meer aan!
@cpp1: Aaah, want je werd door je vrouw verplicht om er naar te kijken?
@norge: ja
@norge: Dat zit er dik in, want dat is toch de nieuwe doelgroep? Volgens mij zijn de meeste mannen en autofanaten aantal jaar geleden al afgehaakt.
@cpp1: veel zuurder zullen we ze niet te lezen krijgen vandaag!
@toniominestrone: oh ohh, ik zal in het vervolg speciaal voor jou extra rekening houden op de manier hou ik mij uit…;)
@cpp1: heel fijn, alvast bedankt en een prettige dag gewenst!
@toniominestrone: geen probleem, graag gedaan.
@cpp1: Mooi voor je, kijk je toch lekker niet.
De rest van de 400 miljoen kijkers is het overigens niet met je eens, maar dat terzijde ;)
Ze beginnen door te krijgen dat de kip met gouden eieren geslacht is, en proberen voor de veren nog wat te vangen…… dom dom dom.
De BBC laat zich wel kennen op deze manier, vorm van gezichtsverlies.
Ze moeten wel oude fragmenten gaan gebruiken om te kunnen scoren. Het zal me ook niets verbazen als ze de stekker er uit trekken voordat de show met evans van start gaat.
Some say, and on that bombshell…
Laten we nou eerst even kijken wat het gaat worden, OK? Ja, Evans is een arrogante, zelfingenomen %&(#, maar datzelfde geldt voor Clarkson. Ze hadden er ook een slapjanus neer kunnen zetten die een kloon van de Clarkson-show wil gaan maken, maar dan weet je tenminste zeker dat het niks wordt. In ieder geval heeft Evans genoeg ideeën om de show naar z’n eigen hand te zetten, en we zullen zien of die ideeën werken.

Vergeet niet dat het ‘nieuwe’ Top Gear zoals Clarkson c.s. dat vanaf 2002 maakte ook niet vanaf dag één goed in elkaar zat. De eerste twee seizoenen waren af en toe tenenkrommend.
Ik hoop dat clarkson may en hammond met een ander programma verder gaan, het zou gewoon zonde zijn als zij niet meer zullen terugkeren!
@carsofnl: Onder een steen geleefd? Ze zitten ij Amazon voor nieuwe autoshow.
@remylahaye: ik wist wel dat ze verder zouden gaan maar wist niet precies waar, en ook niet wanneer eigenlijk. Ik vind we nu al wel lang genoeg zonder hebben gezeten!
@carsofnl: Je gaat me toch niet vertellen dat je er door dit artikel achter gekomen bent dat ze weg zijn bij de BBC?
Zo hypocriet zijn ze nog wel, clarkson de deur wijzen maar wel nog ff cashen…
Als professional in de TV industrie zou ik een kers special, ondanks dat t flink doorwerken is om t nog rond kerst staande te krijgen wel juist met een kest special de nieuwe invulling introduceren. Maarja wie ben ik, de BBC moet gewoon in paniek zijn omdat ze stiekem ook wel snappen dat Top Gear 3.0 even succesvol krijgen als de zo bekende versie bijna mission impossible is
@dakarbemo: ik zou als ik hun was een aardbij-special maken! Ben niet zo van de kersen
Wat een gemopper hier. Vind het wel netjes van de BBC om Top Gear oude stijl nog even een waardig afscheid te gunnen d.m.v een mooie special.

En als je het er niet mee eens bent, dan kijk je gewoon niet, dat is het mooie aan TV.
Ik vond het vermakelijk om te kijken maar eerlijk: ik mis er ook niks aan.
Alleen jammer dat ze gestopt zijn voor ze Max in de Liana konden zetten :-)
Fifth gear for life
😪
@dutchcorvette: RTL autovisie for ever
@thomasthomas: said no car enthusiast ever
Is dit Top Gear ‘oude stijl’ ja? Ik denk bij Top Gear oude stijl aan de eerdere seizoenen. Waren er toen al specials? Kan het me niet eens meer herinneren. Vond de specials vaak veel te over the top. Beetje goedkoop zelfs. Maar goed, voor degene die er wel gek op zijn, tof dat ze het doen.
@vondudenstein: ik vond juist de specials mooi. De studio en circuit items maar goedkope opvulling.
@mashell: hahahaha. Ja maar dat was juist HET programma. Waar het allemaal begon. Toen was het nog een autoprogramma :P Snap wel dat niet alles iedereen aanspreekt.

Maar laat ik het anders stellen. Ik vind de specials dure opvulling met goedkope humor :P Het werd gewoon te flauw, te simpel, veeeeel te gescript. Eigenlijk gewoon zoals de meeste Amerikaanse rommel. Wat mij het meeste aanspreekt in Engelse humor, is hetgeen gewoon ontstaat en spontaan is.

Anyway, ieder zijn ding.
Dit klinkt gewoon als een ‘best off’. Aan elkaar geluld door een vent die er niks mee te maken heeft…
Oh damn wat zal ik TG oude stijl missen, geniale tv wat nooit weer geëvenaard zal worden.
Z

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).