Er zijn geen F1-stoeltjes meer voor Hulkenberg

Auteur: , 24 Reacties

En de schuldige is een coureur met 4 schamele WK-punten.

Antonio Giovinazzi

De Formule 1 is een bijzondere sport. Je zou denken dat in 20 van de snelste auto’s ter wereld ook de 20 snelste coureurs zouden zitten. Welnu, dat is niet het geval. Sowieso niet het volgende jaar, want naar alle waarschijnlijkheid is Nico Hülkenberg daar níet bij.

Bij alle teams zijn inmiddels alle goede stoeltjes al bezet voor volgend jaar. Sowieso alle teams boven Renault zijn al voorzien, maar ook de teams onder Renault hebben geen plekje voor Hulkenberg. Grosjean zijn contract werd verlengd en vandaag werd bekendgemaakt dat Alfa Romeo sowieso nog een jaar doorgaat met Antonio Giovinazzi. Als je kijkt naar zijn score dit jaar (4 puntjes), is het niet heel erg denderend. Maar in de kwalificaties weet hij het zijn teamgenoot (Kimi Raikkonen) flink lastig te maken. De snelheid lijkt dus zeker aanwezig bij Giovinazzi. Alfa Romeo heeft er dus vertrouwen in dat hij volgend jaar consistenter zal presteren.

Antonio Giovinazzi

Daardoor heeft Hulkenberg eigenlijk geen optie meer. Voor Williams neemt hij te weinig geld mee en Nico heeft al aangegeven niet achteraan te willen rijden. Er blijven dan twee opties open. Of bij Red Bull als teamgenoot van Max Verstappen. Zowel Kvyat, Gasly als Albon zijn niet heel erg constant, iets waar Hulkenberg excelleert. Hij zou een perfecte ‘wingman’ zijn voor het team van Red Bull. Maar het zou ook het failliet betekenen van de interne opleiding van Red Bull. Volgens de geruchten zou Hulkenberg eieren voor zijn geld hebben gekozen en naar het DTM-team van BMW verhuizen.

De indeling qua teams en rijders voor 2020 ziet er als volgt uit:

Mercedes
Hamilton
Bottas

Ferrari
Vettel
Leclerc

Red Bull
Verstappen
Albon*

McLaren
Sainz
Norris

Renault
Ricciardo
Ocon

Toro Rosso
Kvyat*
Gasly*

Racing Point
Perez
Strole

Alfa Romeo
Raikkonen
Giovinazzi

Haas
Magnussen
Grosjean

Williams
Russell
Latifi (niet bevestigd)

* Gasly, Albon en Kvyat zullen hoogstwaarschijnlijk elkaar afwisselen. Een van rijdt volgend jaar voor Red Bull, de andere twee voor Toro Rosso.24 reacties

Ondanks dat ik Hulkenberg een goede coureur vind en dat hij altijd sympathiek over komt, ben ik nooit echt zo kapot van hem geweest. Pakt zo wel eens wat puntjes maar wanneer hij echt een goed resultaat kan boeken, zoals een podium, weet ‘ie het toch te verkloten. Daarom vind ik het ook lastig om hem bijvoorbeeld een stabiele factor te noemen. Of hij beter is dan Giovinazzi staat buiten kijf, maar Hulkenberg is geen Italiaan en dat is waarschijnlijk de reden waarom Gio wel mag blijven.
@viezefreddyw: idd. Hulkenberg is het net niet. Hij is een beetje de spirituele opvolger van Nick Heidfeld.
@mark997gt3: of Ralf Schumacher
Een van de meest sympathieke rijders op de F1 grid. En niet alleen omdat -ie vlekkeloos Nederlands spreekt. Als ik één rijder toch ooit eens een podiumplek had gegund, was het Hulkenberg wel. Jammer voor hem, dat -ie z’n heil elders moet zoeken.
Tja ik snap het wel. Hulkenberg is net als een radler. De meesten vinden het wel prima maar het is eigenlijk te zoet, heeft te weinig edge en het is het gewoon net niet…
@str8six: Die Duitse Radlers zijn wel een stuk beter dan dat Nederlandse spul trouwens.
@gandini: zou het niet weten. Ik drink die zooi niet.
@gandini: als je in Duitsland een radler besteld in de kroeg gaan ze zingen voor je: Radler ist kein alcohol
@cavin: In Beieren schenken ze het graag: in de Radler daar zit net zoveel alcohol als gewoon bier en is in de zomermaanden net wat verfrissender. Maar ieder zijn ding natuurlijk, ik kan me voorstellen dat niet iedereen het geweldig vindt.
en Racing Point ?
@bmwpowerm5: Het contract van Perez is onlangs met 3 jaar verlengd en zolang papa Stroll er zit zal prutser Lance vrolijk rondjes kunnen blijven rijden.
@viezefreddyw: prutser stroll rijdt momenteel helemaal zo gek nog niet als je het mij vraagt…
@cavin: Vind je? Om de laatste race er even bij te pakken… Stroll pakt P14 bij de kwalificatie. Teammaatje Perez moet vanuit de pits beginnen. Stroll eindigt de race op de 13e stek terwijl Perez het laatste puntje pakt door als 10e te eindigen. Dat moet toch wel pijnlijk zijn lijkt mij.

Kijken we naar het algemeen klassement, dan heeft Stroll een achterstand van 23 punten op Perez. Dat gat is wel groot hoor.
Tja, hij zou perfect zijn geweest naast Max of in een Haas.
Dat grotesjaan nog mag blijven slaat ook nergens op. Kan mij niet voorstellen dat Günter Steiner weer een aai over de bol van Grosjean heeft gegeven…
@enjoypunani: hij heeft eerder een aai over de stijgende bol van Steiner gegeven.
Ben brnieuwd. Bij Jack ontkende Nico dat hij DTM ging rijden.
@venividivici: Mwah, Nico is ook geen domme jongen. De vraag van Plooij was “klopt het dat dinsdag bekend wordt dat je naar BMW in het DTM gaat”. Na wat om de vraag heen gedraaid te hebben zei Nico “Dat klopt niet”, maar dat kan natuurlijk ook zo’n PR-spinsel zijn waarbij hij wel DTM gaat rijden maar het niet dinsdag wordt aangekondigd.
10 jaar in de F1 rondrijden en nimmer een podiumplaats behalen, nee dan ben je lekker succesvol bezig.
@toniominestrone: het meest bizarre is dat hij een keer Le Mans heeft gereden en die race pardoes heeft gewonnen…
Ole Strole….
“Albon niet erg constant”, dat vind ik eigenlijk wel meevallen, hij heeft nu een stuk of 6 races gereden in de RB?
@escort77: Inderdaad, ik vind zelfs dat hij het prima doet als rookie.
Nico hoeft de pech gehad nooit bij een echt top team te hebben gereden. Kijk naar zijn deelname aan de 24h van Le mans. Instappen in een top wagen en winnen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).