Europese dealers gingen in augustus huilend naar ’t werk

Auteur: , 27 Reacties

Een nieuwe verkoopdaling zorgde voor de slechtste augustusmaand sinds tijden in de EU.

Echt geen SLR kopen, Henk?

In juli veerde de Europese automarkt een beetje op (+5%), maar dit was van korte duur: augustus noteerde -5%, nog iets boven het jaargemiddelde van -5,2%. In totaal werden er volgens belangenverenging ACEA de vorige maand 653.872 nieuwe auto’s verkocht, bar weinig.

Autoverkopen maandelijks

Alleen het Verenigd Koninkrijk houdt dapper stand met dubbele groeicijfers, de rest van Europa noteert minnetjes: voor 2013 tot nu toe zien we -3.6% voor Spanje, -6.6% voor Duitsland, -9.0% voor Italië en -9.8% voor Frankrijk. Over Nederland zullen we ’t maar niet hebben, dat loopt flink achter op de rest van Europa. Maar gelukkig hebben we wel meer vacatures! (..)

Autoverkopen augustus

Behalve Dacia en Jaguar-Land Rover voelt elk automerk de verkoopcrisis wel, en hierbij zijn ook de Duitse merken niet meer immuun. VAG duikelde in augustus 11,3% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar, VW zakte zelfs met 16,9% ineen. PSA (Peugeot-Citroën) deed het -17,9% nog iets slechter.

Foto credit: autojunk.nl27 reacties

Na vandaag zal ’t in Nederland alleen maar beroerder worden…. regering rooft alles, de gewone man (die van Rutte een nieuwe auto moest kopen) houdt nauwelijks wat over, laat staan geld voor een nieuwe auto.
@406_v6: “de gewone man”…. Dat is toch een schande als je je zelf als man zo noemt!!! Wees een vent!! En mekker niet!!
@johannes79: Lees jij ergens dat ik het over mezelf heb?
@406_v6: nee dat is waar…fijne auto die 406 v6 … Heb een 605 v6 24 klepper gehad. Was van Hans van Breukelen geweest.
@johannes79: Ja, was heerlijke auto, helaas overleden….
@406_v6: Man Man Man, dan neem je toch nog een derde baan. Jaren profiteren en als het wat minder gaat meteen lopen janken als ze aan “jou” poen komen. De gemiddelde man aan wie jij refereert die bestaat niet, dat is zo’n communistische term van Greet Wilders en Emile van de communistische party om mensen die zich misdaan voelen te bereiken.
@tridente: Slaap lekker verder…. profiteren hebben alleen managers, bestuurders, bankiers en kamerleden gedaan…. de “gewone” hard werkende burger wordt beloond met kortingen en heffingen op zowat alles, ondertussen vloeit “ons” geld weg via de staatskas naar landen die hun eigen broek niet op kunnen houden, de rente “wij” met z’n allen betalen op de staatsschuld is nu al zo’n 11 miljard per jaar (en da’s alleen de rente). Huizenmarkt ligt op z’n gat, autoverkoop ook, werkloosheid loopt ook alleen maar op (zo’n 400.000 potentiële klanten voor een andere auto die nu in de ww komen..).
Misschien moeten ze eens de hulp inroepen van deze pimp :

http://static.autoblog.nl/images/wp2013/Robbin-Robijn-failliet.jpg

Robin Robijn, das wél fijn!
@MLTB: Oja de plantjes in de kelder man..
Als ze nu eens hun prijzen zouden laten dalen en hun verlies uit andere werelddelen niet op onze rug goedmaken, zouden ze mss wel iets verkopen.
Met deze info kan je wel hard onderhandelen.
@ericc: Dalen??? Hoeveel marge denk jij dat er zit op een gemiddelde middenklasser? Daar valt niet veel meer weg te geven. Een belastingverlaging is het enige wat de markt nog vlot kan trekken. Het zotte is, netto netto is NL een van de goedkoopste autolanden. T’is de belasting die het duur maakt.
@E34M5Touring: Het moet altijd maar van ’n ander komen (van een bepaalde groepering).
+1
@kaasboerin: Wat luchtiger nieuws, container geregeld, 6wkn staat ie hier :-)
@E34M5Touring: congrats m8!
Ik zet m’n wekkert :)
Vreemd.
In het land dat de € niet heeft gaat alles gewoon door.
Interessante docu gisteravond op VPRO’s tegenlicht over diezelfde €
En nee, nu niet eens populistisch links.
Noch populistisch rechts.

Verklaart een hele boel :

http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1366104
@desjonnies: Mooi verhaal. En daarom stem ik PVV. Om deze waanzin te stoppen (als het nog te stoppen is). En blijf ik nog 10 jaar in mijn oude auto doorrijden, want ik heb geen geld voor een nieuwe.
@midasracer: PVV zou het nog veel erger maken!! Wat hebben ze dan bereikt? Niets! Het enige wat ze zeggen is wat jij horen wil !
@johannes79: dieren politie in het leven roepen voor aaibare dieren…. Kippen en kalveren in de bioindustrie dan? Of is dat dan direct een linkse hobby…? En nee…. Heb gewoon sokken van katoen en eet (bijna) geen muesli en nooit brandnetelsoep.
PVV is een instelling die je niet serieus kan nemen.
@johannes79: In ieder geval doe de PVV niet aan verkiezersbedrog. Dat is al een goed begin. Niet dat ik veel vertrouwen heb ik Wilders. Ik had veel liever op Pim Fortuyn gestemd, maar die is helaas door een linkse extremist vermoord. So much voor vrijheid van meningsuiting.
@midasracer: wat heeft PVV belooft ? En wat is er gerealiseerd dan? Kiezersbedrog hebben ze uitgevonden! Zijn geen bestuurders! (van een land dan hè)
@johannes79:
Zijn er hier dan überhaupt bestuurders?
Niet dus.
En als je iets niet meer serieus kunt nemen is het wel het zgn sociaal democratische deel van de politiek, want die zijn zelf angstvallig stil over de invoering en de uitvoering van de Euro, en juist uit die hoek ha dik kritiek verwacht over de steun die zgn aan de Grieken wordt gegeven, maar geen ene Griek ziet er ene eurocent van, omdat dat geld linea recta wordt doorgesluisd naar finaciële instellingen als Goldman Sachs die enorme giga bedragen op Griekenland te vorderen hebben.
Maar niet 1, niet 1 politicus die tegen Goldman Sachs durft te zeggen : Ook jullie hebben gegokt dus jullie kunnen hoogstens een percentage terugkrijgen.

Om je nog verder te informeren: Als de Euro blijft bestaan kan het “noorden” het zuiden tot in den eeuwigheid financieel blijven steunen.

Ik zou zeggen, hou jezelf bij one liners en populaire uitspraken tegen zgn populisten, maar 1 ding ziet Wilders goed : Het Noorden moet uit de Euro.
@desjonnies:
Of het zuiden moet aan de Zeuro.
@desjonnies: Precies, dat was een zeer interessante link naar uitzending gemist. Er werd door een financiele goeroe zelfs geopperd dat Duitsland de eerste moest zijn die de euro verlaat. Alleen dan kan de Euro devalueren en kunnen de problemen in het zuiden worden opgelost. Ook een mooi verhaal van de hoogleraar die tijdens een lezing bij D66 de Euro problemen op tafel legde en stelde dat we de Euro MOETEN verlaten omdat er fatale basisfouten waren gemaakt bij de introduktie. Vervolgens wilde niemand met hem praten tijdens de borrel. Zegt genoeg over tunnelvisie van de Eurocraten en daar zitten er heel veel van in onze regering. Ik hoop echt dat dit kabinet snel valt en er nieuwe verkiezingen komen.
Engelse hebben steeds meer schijt aan Europa. En zie… het gaat steeds beter. Nee wij geven liever geld aan Verweggistan en halen weer een geeltje weg bij de aow ers volgend jaar. Mongolen zijn het in Den Haag.
Deze maand gaan ze lachend naar het werk, alle tijd om GTA V te spelen!
haha opnieuw een foto van mij op de frontpage, Nice!!
@gemaskerde muchacho: Chin Chan, ben jij dat?!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).