Exclusief: verse info over Ferrari’s 1.000 pk sterke auto

Auteur: , 41 Reacties

Komt dat zien.

Exclusief: verse info over Ferrari's 1.000 pk sterke auto

Het gebeurt niet iedere dag dat een onbekende boodschapper ons geheime informatie in het oor fluistert, dus wanneer het gebeurt, dan gaan wij er graag voor zitten. In dit geval heeft de man in de lange regenjas verse feiten over Ferrari’s nieuwe hybride auto, die aan het eind van deze maand zijn debuut moet maken. Benieuwd? Lees dan.

In tegenstelling tot wat op de uitgelekte uitnodiging die vorige week bij ons op de radar terechtkwam werd beweerd, zal de auto in kwestie niet op 31 mei voor het eerst worden getoond. In plaats daarvan zal de auto op 29 mei worden onthuld in Maranello. Het gaat om een compleet nieuw model, dat van binnen en buiten afwijkt van de auto’s die we momenteel van Ferrari kennen. Dit kan uiteraard PR-gelul zijn, wij hopen dat de Italianen daad bij woord voegen en met iets nieuws komen.

De Ferrari is volgens de aan Autoblog toegespeelde informatie uitgerust met een V8. Deze achtcilinder zal mede dankzij zijn krachtige hybride aandrijving precies 1.000 pk moeten produceren. Het vermogen wordt verdeeld over ieder van de wielen, waardoor wij vermoeden dat de auto wel eens een gedeelte van zijn techniek zou kunnen delen met de vierwielaangedreven GTC4Lusso. De rijtest met deze auto kun je HIER lezen.

Hoe dan ook: de combinatie van vierwielaandrijving en 1.000 pk is potent, want volgens de informatie kan hij in precies 1,9 seconden naar de 100 km/u knallen. Uitzonderlijk, aangezien hij daarmee even snel naar de honderd sprint als de nog niet bestaande Tesla Roadster.

Over het uiterlijk weten we vooralsnog weinig, behalve dat hij volgens de betrouwbare bron rechthoekige LED-achterlichten krijgt en twee flinke uitlaten in het midden van de bumper. In Nederland zal hij rond de 500.000 euro moeten kosten.41 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Een nieuwe Ferrari is altijd goed! Hoop dat iedereen online m lekker kan aftrappen voor mij!
@fmgarcia: kun je 2 roadsters voor kopen lijkt me een beetje buiten proporties
@gove: 2 tesla roadster bedoel. Een tesla verkiezen boven een ferrari. Ga even langs de dokter.
@gove: Ja en je hebt toch veel liever een Tesla dan een Ferrari! Of wacht..
@fmgarcia: Zal ik doen
Klinkt goed! Ook dat wegtrekken t.o.v. die motor vd week in dat filmpje beloofd veel goeds! Mooi dat Ferrari dezelfde cijfers beweert te hebben als de “Tesla-Ferrari-killer”.
Bizar, 1.9 seconde naar de honderd. Ik heb scheten die er langer over doen om mijn lichaam te verlaten.
@berlinetta:
Vreemde hersen- en darmkronkels…
@berlinetta: die 1,9 haal ik met mijn windjes dan weer met gemak. Is eigenlijk ook niet helemaal eerlijk omdat ze bij mij maar de helft van de route af hoeven te leggen om vervolgens via mijn buik naar buiten te gaan
@kennone: Heb jij je anus op je buik zitten dan?
@berlinetta: Hij heeft een “buiktuning” gedaan. Kortere uitlaat en alle filters er van tussen.
@berlinetta: kent duidelijk het concept van stoma’s niet
@berlinetta: in je lichaam is het nog altijd een gas, pas daarbuiten word het een scheet..
@tanzanitef30n: imploderende scheten zijn dus geen scheten. Right… En wanneer is een scheet een scheet? Is een broodje kroket een scheet in wording? Of een scheet in vaste vorm? 🤔 Vragen… Vragen…
@drdre1: downpipe winki winki
“Het gaat om een compleet nieuw model, dat van binnen en buiten afwijkt van de auto’s die we momenteel van Ferrari kennen.”

Daar ben ik toch wel heel erg benieuwd naar. De voorruit, A-pilaar, zijruit van de gecamoufleerde exemplaren die gespot zijn lijken één op één van het 458/488/F8 platform te komen, waardoor ik bang was voor een McLaren-achtige strategie waarbij alle auto’s veel te veel op elkaar lijken.

“Over het uiterlijk weten we vooralsnog weinig, behalve dat hij volgens de betrouwbare bron rechthoekige LED-achterlichten krijgt en twee flinke uitlaten in het midden van de bumper. In Nederland zal hij rond de 500.000 euro moeten kosten.”

Misschien handig om daar een linkje naar die video met die motormuis van gisteren bij te plaatsen? Daar kon je de uitlaten goed zien, en waren de rechthoekige achterlichten ook te zien wanneer de auto moest remmen
@Edge: Kan dat filmpje niet meer vinden, is ie van de site af gehaald?
@jules713: daar lijkt het idd op! Wordt er gecensureerd?
@jules713: de video is inderdaad verwijderd. De motorrijder in kwestie had vermoedelijk spijt van zijn (snelle) rijgedrag en wilde zo niet op het web staan. Met de Europese AVG-regel is dat zijn goed recht. We hebben er van genoten zo lang het kon :)
@Edge: hier kun je hem goed zien. https://youtu.be/EqDWAHRTtcY
@mercedesbenze350cdi: kan het zijn dat zowel dit filmpje als die met de motor, door Ferrari zelf is gemaakt? Zogenaamd als spyvideo om de auto mysterieus te maken
Atmosferisch V8 pornogeluid en en hybride power? Ik ben sowieso voor.
@dutchdriftking: Denk dat ze met een atmosferische V8 niet aan 1000 pk gaan komen icm hybride techniek. Reken op een geblazen V8 lijkt me.
“In Nederland zal hij rond de 500.000 euro moeten kosten.”

Ik hoor het mezelf zeggen en vind het ook een beetje een vreemde vraag, maar uh waarom zo goedkoop?
@rick-dos: hybride, wltp-C02 nonsense. Denk ik.
@str8six: Maar dan nog. Als ik dit allemaal mag geloven dan zal dit ding de LaFerrari voorbijsteken en die was standaard over de miljoen of zo.
@Rick-dos: ik snap je vraag. Ook gek dat die info dan wel beschikbaar is terwijl er nog geen cijfers bekend zijn van uitstoot e.d.
@fransananas: Mijn vermoeden is dat de deze persoon een richtprijs heeft gekregen van Ferrari. Maar inderdaad wel apart dat nu al een prijs bekend is.
@Rick-dos: Ik ga ook uit van minimaal 800k in NL dan. Vanaf 500.000 netto zonder ook maar iets..
@Rick-dos: is dat dan incl bpm? Een klein idee, waarom kunnen de belgische prijzen niet vermeld worden in de artikels. Ergens onderin of zo, zou het ons een stuk gemakkelijker maken. Niet dat ik die Ferrari ga kopen maar bij andere modellen zou het handig zijn.
@acizane80: Daar ga ik wel van uit. Kan begrijpen voor de Belgische bezoeker dat het handig is als er ook een Belgische prijs staat. In dit geval zal de informatie denk ik van een Nederlander gekomen zijn.
Vierwiel aangedreven, compleet anders dan we gewend zijn? Ik vrees een SUV! 😱
@a110: dat zou toch een slechte grap zijn. Ik zou lachen en huilen tegelijk
Na aanschaf naar de chip-boer voor een vermogen upgrade,, die je wilt straks toch niet dat een Tesla jou bij houd??..
@kennone: van 0 naar 100 misschien wel, maar denk niet dat die roadster 300 gaat doen :-)
Wat is de nieuwe exclusieve informatie?
Dat is correct, de prijs gaat echter richting de 600K plus BPM en daar nog even BTW over aftikken dus reken maar uit.

Het zou zomaar een V12 kunnen worden btw. Qua prijs op zich wel logisch, je gaat toch richting een miljoen dan. En dan heb je niet eens een limited edition auto….
Die Tesla roadster kan die sprint dan wellicht gaan verliezen, maar met een stuk minder vermogen en voor de helft van het geld.
@marinepower: Tsja, ook al is dat ding twee keer zo snel het blijft gewoon een Tesla toch?
@marinepower: En met 1000x minder beleving.
SUV?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).