Ferrari’s nieuwe hybride auto heeft 1.000 pk!

Auteur: , 27 Reacties

De uitnodiging belooft veel goeds.

Ferrari's nieuwe hybride auto heeft 1.000 pk!

Voor wie ongeduldig aan het wachten is op Ferrari’s nieuwe straatmonster, hebben we prachtig nieuws: als we de uitnodiging* van het Italiaanse merk aan zijn klanten mogen geloven, dan krijgt de hybride sportwagen een aandrijflijn die goed is voor 1.000 pk.

Het nieuws is vandaag aan het licht gekomen op het betrouwbare FerrariChat, waar klanten en liefhebbers van de automaker geregeld pikante primeurs delen. In dit geval gaat het om de veelbesproken, nieuwe hybride sportauto die Ferrari binnenkort zal onthullen. Volgens de ‘save the date‘ van het in Maranello gebaseerde merk zal dit op 31 mei gebeuren, vroeg in de avond. Interessantere informatie in de brief: het vooralsnog naamloze model krijgt een krachtbron die 1.000 pk moet produceren.

Het komt niet helemaal als een donderslag bij heldere hemel dat de hybride een dusdanig sterke aandrijflijn krijgt. Tijdens een bespreking van de kwartaalcijfers liet CEO Louis Camilleri namelijk al weten dat Ferrari de auto qua prestaties gepositioneerd heeft boven de belachelijk snelle 812 Superfast. Overigens overtreffen de prestatiecijfers van de nieuwe hybride Ferrari eveneens de specs van de 963 pk sterke LaFerrari, die destijds voorzien werd van een mild hybride 6,3-liter V12.

Hoewel er nog weinig concrete details op tafel liggen over de spoedig te onthullen auto, zijn de mensen op het forum het grotendeels met elkaar eens dat de auto een V8 krijgt. Of deze gekoppeld is aan een enkele elektromotor of zelfs drie stuks, daarover zijn de meningen verdeeld. Naar verluidt moet de auto om en nabij de 600.000 euro kosten in Zwitserland. In Nederland zal de prijs dus ongetwijfeld hoger uitvallen.

Overigens zal Ferrari naast deze V8 Hybrid dit jaar ook een vergelijkbaar model aankondigen, die het moet redden met twee cilinders minder. Over deze auto kun je HIER lezen.

*bekijk hieronder de uitnodiging.

Ferrari's nieuwe hybride auto heeft 1.000 pk!27 reacties

Is dit dan de opvolger van de Laferrari (lijkt me snel), of een nieuw model?
@fejjie: mwa, voor 600k? De Laf ging standaard al over de miljoen volgens mij. Denk eerder een type McLaren Senna (zit ook net onder het hoogste model)
@fejjie: ik vermoed een soort vervanger/opvolger voor de F12.
@ghost: /812*
@ghost: nee wordt een nieuwe modellijn, waarschijnlijk niet in gelimiteerde oplage. En met middenmotor.
@ghost: 512bb?
@mikje90: zou heel dik zijn. Ik ga wel even kijken! Door die uitnodiging verheug ik me mega op die welkomstcocktail!
@fejjie: Het begon allemaal met de Prius :P
“In Nederland zal de prijs dus ongetwijfeld hoger uitvallen”
Het is een hybride dus zal de bpm wel mee vallen (niet)
@alfapeter: alleen als ie ook kan stekkeren.
Benieuw of de vorig jaar aangekondigde Giulia GTV er gaat komen met dezelfde zescilinder.
@alfapeter: en waarom is dit relevant bij dit artikel ? 🤪
@alfapeter: benieuwd of het morgen gaat regenen…
Het zou me helemaal niks verbazen als het een super/hyper-SUV wordt á la Cunningan.
@joost1990_2: Mij wel
@joost1990_2: in die rode lijntjes zie je de achterkant, met vier ronde achterlichten. Is een model met middenmotor.
@galverink: Nou, een SUV met de motor op of achter de vooras, dan is het ook een model met middenmotor. Vanwege de Ferrari-genen moet het natuurlijk wel de beststurende SUV allertijden worden, als het aan de heren en dames in Maranello ligt.

Maar buiten dat, is in de tekst te lezen dat Ferrari elke keer wisselt tussen enkele en dubbele achterlichten. Ik haal er niet uit dat het te maken heeft met de positie van de motor. De 458 en 488 hebben immers ook een middenmotor en enkele lichtunits.
‘Uitnodiging’
.
Lees: boek deze geheel verzorgde onvergetelijke avond uit bij reisbureau Ferrari voor slechts 2500,- per persoon.
Tja 1.000pk opvolger 812? 1.000pk circuit only FXX? Wellicht wel een SUV…..
1000 pk anno 2019 klinkt toch minder spectaculair dan 15 jaar geleden toen de Veyron uitkwam met 1001 pk. Dat was wereldnieuws en onhaalbaar, nu kijken we er niet eens meer naar om. Tijden veranderen…
Is meteen duidelijk gemaakt waarom de LaFerrari van Jay Kay te koop stond/staat. Jay Kay staat op de V.I.P. lijst van Ferrari.
@iphonistvongates: net als powerslidelover en gregb! Volg hen op Instagram.
Men sprak een maand geleden op Ferrarichat al van een Testarossa opvolger met 1000pk eind mei
Ik denk nu al uitverkocht.
Deze is wel terecht High Power @gregorius
@theladystig: alleen denk ik dat ik het design van de Corolla beter ga vinden dan van deze Ferrari; daar wordt ik de laatste jaren niet warm van.
Als ie full hybride door de uitstoot tests komt, zal de prijs vergelijkbaar zijn met NL. Auto’s zoals een Volvo XC/V/S90 T8 en Panamera Turbo Hybride nog wat zijn duurder in Zwitserland dan in Nederland.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).