Porsches en Lamborghini’s geveild voor de armen

Auteur: , 13 Reacties

Gelukkig hebben sommige mensen het hart op de juiste plaats.

Porsches en Lamborghini's geveild voor de armen

Mexico heeft een chronisch criminaliteitsprobleem. Geweld en corruptie hebben het land al lange tijd in de houdgreep, eruit komen is een haast onmogelijk opgave. Toch zijn er bepaalde figuren in Mexico die zich durven in te zetten voor het goede en niet zomaar terugdeinzen voor het gevaar.

Deze week is er weer een prachtig voorbeeld van de inspanningen van zulke mensen in beeld gebracht. In Mexico is een nieuw instituut in het leven geroepen dat zich richt op het helpen van de armen, in het specifiek door gestolen goederen “terug te geven”. Het instituut heeft komend weekend een veiling georganiseerd waar liefst 77 auto’s onder de hamer zullen gaan.

Nu is het natuurlijk niet zo dat de dure auto’s uitgedeeld zullen worden aan arme mensen. Nee, in plaats daarvan zal de opbrengst van de veiling worden gedoneerd aan een van de armste staten van het land, Oaxaca. Er zullen onder andere Lamborghini’s, Porsches, Corvettes, Mercedessen en Mustangs worden verkocht. Naar verwachting moeten er enkele miljoenen euro’s aan auto’s worden geveild.

Het instituut veilt overigens niet alleen auto’s van criminelen en politici, maar bijvoorbeeld ook sieraden en miljoenenvilla’s. Opbrengsten van laatstgenoemde gaan naar een speciaal programma voor jongeren die worden geplaagd door drugsproblemen.

Beeld: een gezellige ontmoeting tussen een Lamborghini en een Porsche, door @wolfssjrd13 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Kunnen drugsdealers hun auto’ en villa’s terugkopen. Zo wordt hun zwart geld wit gewassen met hulp van de staat!!!! Waarschijnlijk niet, maar toch.
@ericc: Ten eerste gaat het hier niet om de drugsdealers maar om de drugsbazen. Ten tweede zie ik ook niet hoe een drugsbaas de auto terug zou kunnen kopen (ook weer met zwart geld?) op de veiling. Daarnaast gaat de opbrengst naar de armste staten en niet terug naar de drugsbazen.
Mooi initiatief! Dat het een succes mag zijn!
Ten eerste gaat het hier niet om de drugsdealers maar om de drugsbazen. Ten tweede zie ik ook niet hoe dit een vorm van witwassen zou kunnen zijn, de opbrengst gaat naar de armste staten en niet naar de drugsbazen.
Mooi initiatief, er zal genoeg moois tussen staan. En de gevulde jongens onder ons kunnen voor een habbekrats een ‘eerlijke, frisse, dealeronderhouden’ okkazie kopen.
Wie gaat er nou Porsches en Lamborghini’s veilen voor arme mensen.
Die kunnen dat toch helemaal niet betalen?!
@torsen: Lezen blijft moeilijk maar ik zal je helpen. ”Nu is het natuurlijk NIET zo dat de dure auto’s uitgedeeld zullen worden aan arme mensen”. De opbrengst gaat naar de armste staten.
@porsche911991: je bijt ook nog gewoon😂
En wie kopen die auto’s op de veilingen … El Chapo in ieder geval niet wat die zit nog even binnen in US of A.
Tja, ze hebben een criminaliteitsprobleem, maar is dat echt groter dan een gemiddeld Zuid-Amerikaans land? Ik denk dat het wel mee valt.
“Mexico bestaat uit criminelen en sloebers” ..

Rutte is geschokt ..
Lincoln is een ouwe hoer.
Wist Rutte allang.
@cazzo046: Rutte is dan ook een hoogopgeleide kenniseconoom ..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).