Fast & Furious 7 krijgt een CGI Paul Walker

Auteur: , 34 Reacties

Vier verschillende acteurs moeten de rol van onze held overnemen. Toch zal dit geen nadelig effect hebben op de extreme close-ups, of wel?

The Fast and the Furious

Na het dodelijk ongeluk van Paul Walker afgelopen november blijft dezelfde vraag over het Internet gesteld worden: wat gebeurt er met zijn personage, de politieagent Brian O’Conner? Universal wil de beelden van Walker in de film houden, maar komen nog flink wat tekort om er een lopend verhaal van te maken. De helft, om precies te zijn.

Er was sprake van dat Cody Walker zijn broer zou vervangen voor de camera, maar ook dit is nu van de baan. De familie van Walker heeft op het moment andere zaken aan hun hoofd. Oma eist de voogdij over kleindochter Meadow, waar Paul Walker enkele uren voor zijn dood nog om gevraagd had. Zijn ex-vriendin zou namelijk een drankprobleem hebben.

Om de 7e film in de reeks op tijd (10 april 2015) in de bioscopen te krijgen, heeft Universal opnieuw een bezopen idee in hun hoofd gehaald. Zij hebben vier acteurs met hetzelfde postuur als Walker ingehuurd om de overleden acteur te vervangen. CGI moet ervoor zorgen dat het net lijkt alsof de oude vertrouwde Brian O’Conner op het witte doek voorbij komt scheuren. Wel wordt de originele stem gebruikt.

Tegenwoordig zijn de technieken zo goed dat de CGI bijna niet van echt te onderscheiden is. Bijna. Nu jullie weten dat de Paul Walker op je scherm voor 50 procent niet echt is, zal de filmbeleving toch heel anders zijn. Het blijft sowieso een vreemde gedachte om naar een overleden persoon te kijken alsof hij nog onder de levenden is, maar door hem na te bootsen door middel van de computer lijkt mij toch net even te oneerbiedig. Ach, alles om te voorkomen dat er 150 miljoen dollar wordt weggegooid.34 reacties

“Het blijft sowieso een vreemde gedachte om naar een overleden persoon te kijken alsof hij nog onder de levenden is” Dan zijn er een hoop films die je vreemd vindt?
@norge: de situatie, niet de film zelf. ;)
@maru: ken je de film ‘the Crow’ met Brandon Lee.. zoon van Bruce Lee?
http://en.wikipedia.org/wiki/Brandon_Lee
@2800cc: Heb ik ooit wel eens gezien ja. Wist niet dat ze daar hetzelfde trucje hebben toegepast. Ha! The more you know. :)
@maru: zo ook in gladiator, daar overleed ook een acteur die er later weer ingetoverd is.
Wow dat is echt te leip om te doen. Maak er dan tenminste een eervol verhaal van. Ik ben best fan van deze films maar dit slaat nergens op
@almera-ga16det: Wie zegt dat ze dit niet zullen doen. Ik kan me voorstellen dat het verfilmen niet op chronologische volgorde gebeurd. Wat dus betekend dat ze ook beelden van Walker in het begin van de film kunnen missen. Hoe ga je het dan recht brijen in het verhaal zonder dit soort trucs?

Als ze door dit soort trucs er nog een mooi ‘verhaal’ aan kunnen geven, waarom niet…
Ik kijk er wel naar uit!

Toch verdomd spijtig voorval eigenlijk, hij was eigenlijk de reden waarom ik naar die films keek.
Want de 2films zonder walker vond ik beduidend slechter
@porschegts: 2 films?
Bij mijn weten toch enkel Tokyo Drift?
@Dimglor: het schijnt dat P. Walker ook niet mee speelt in Casablanca
Gatver! Dat gaat er net zo misselijk uitzien als CGI Jeff Bridges in Tron 2. Wat mij betreft eindigt de FnF serie met deel 6.
@sjonnieturk: of arnold in the terminator. Bij mij eindigde het na,deel 1 al.
Je kan misschien veel bereiken met CGI maar dit gebruiken voor de helft van de film lijkt me te veel van het goede. :s
“Zij hebben vier acteurs met hetzelfde postuur als Walker ingehuurd om de overleden acteur te vervangen.”

Zoals in bijna alle films, alleen heet het dan een stuntman.
Duimpje klikken = +3 likes erbij! Foutje in programma, of truuk van de kermis om adverteerders zand in de ogen te strooien?

OT: I dacht dat de Supra op deze foto in handen was van een Nederlander. Benieuwd of de waarde hiervan toegenomen is.
@Pixed: soms denken andere mensen hetzelfde, en kunnen er in de paar minuten dat jij het artikel leest wat likes bij komen. Ik hoop dart je begrijpt dat wij niet de like-telling doen, dat doet Facebook zelf.
@autoblogger: Duidelijke verklaring. Tnx.
Niet 150 Miljoen wordt weggegooid maar 1 miljard wordt verdient. ;)
Als een fan van de F&F films denk ik dat het verstandiger/beter is als zijn dood in de film verwekt wordt.
Blijf toch benieuwd hoe het eind resultaat zal zijn, hoop dat ze het beste er van maken.
Voor diegenen die net als ik net wisten waar “CGI” voor staat:
Computer-generated imagery

Ik denk dat we het verschil niet eens kunnen zien als we er de hele film op gaan letten. Beter een “goed einde” met een mooi verhaal erbij dan een abrupte stop van het personage.
@mclarenmercedes: net zoals we de neppe stunts niet kunnen onderscheiden van de achte stunts?
@reactief: achte = echte

Een flauwe opmerking, maar het ligt natuurlijk aan de tijd die ze erin gaan steken hoe goed het wordt. En afgaand op de films met soms erg belabberde kwaliteit kan dat flink gaan tegenvallen.
@reactief: Mee eens! Maar… Hebben ze echte stunts in fast & furious!? Zelfs schakelen maken ze een nep stunt van..
@mclarenmercedes: Een Jetta in deel één waar een versnellingsbak met 16 versnellingen in ligt: ik haakte al snel af. En dan zijn er malloten die zichzelf fan noemen én op AutoBlog rondhangen. Dan snap ik ook dat ze bij AB verzinnen dat ze best euri’s kunnen vragen aan ’t klootjesvolk.
@stamp: tja persoonlijk ben ik er ook fan van en ja ik ben nuchter genoeg om te weten dat het allemaal nep is, maar dat is 99% van alle films ook en dat betekent niet dat ik het niet leuk vind om naar te kijken.

Ben toevallig afgelopen vrijdag naar need for speed geweest, daarin zijn de rijscènes al iets realistischer, mja het moeten films blijven he..
@stamp: wat heb jij een kutleven zeg.
@JaxDryke: Hij heeft wel een punt, je wordt gewoon genept waar je bij zit. Daarom ga ik ook nooit meer naar het circus sinds ik erachter gekomen ben dat Robin uit Bassie en Adriaan niets meer dan een conservenblik met een wekker is waar ze een stemmetje onder gemonteerd hebben. Die stomme jankerd van een clown en die vadsige acrobaat bekijken het maar.
@mclarenmercedes:
Als je F&F kijkt voor een mooi verhaal dan ligt de lat wel heel erg laag.
Wat mij betreft is het gewoon dom vermaak voor kinderen die nog geen verstand van autorijden hebben.
@tupperware: Jaa ben gewoon een kind met een rijbewijs en om te zien of ik verstand van autorijden heb moet je toch een paar uur bij iemand in de auto zitten
Oneerbiedig hoeft het niet te zijn. Kan me voorstellen dat hij het zelf misschien ook wel zo had gewild. Dit kan ik niet beoordelen, maar zijn nabestaanden wel! En als daarover goed is overlegd dan kan het ook een mooi eerbetoon zijn…

Waarschijnlijker is inderdaad dat het puur om het geld gaat… En dan is het maar afwachten of het respectvol blijft…
Er zijn 2 surffilms waar de gezichten van de acteurs achteraf op de gezichten van de ‘stunt’surfers geplakt zijn. Quote over de film Chasing Mavericks:
Was there any CGI involved? Or was it all real waves?
The waves were real, but the CGI was face replacements. The process included marking the [surfer’s] faces, and a standard wetsuit hood with small markers glued in to give orientation. For shots without wetsuit hoods, the guys wore a bathing cap with the markers. The hoods [and caps] had red dots on them, and the effects guy key off the color. The actors didn’t ride 50- foot waves. As much as Gerard wanted to ride a 50-foot wave, we didn’t do that. A
lot of times, it’s the real actor, and it looks he’s like riding 50-foot waves, but it’s basically the camera in a perfect spot and really convincing action. The actors weren’t really at risk the way it looks like. Basically, the effects are all Mother Nature.
Alsof er iets echt is aan die films. Je zult geen verschil gaan zien.
Genoeg films waar in bepaalde shots duidelijk niet dezelfde acteur zit. Gewoon even iemand gebruikt voor bv een wegloopshot in de verte. Ik denk dat ze dit prima oplossen met rijshots bv.
Simpele oplossing, en al eerder met succes toegepast. Gebeurde ook al in The Crow toen Brandon Lee op de set werd doodgeschoten (foutje van de props-afdeling door echte kogels in een pistool te stoppen ipv losse flodders) en Oliver Reed was terminaal ziek toen hij zijn rol in Gladiator aannam, de helft van zijn opnames zijn met Reed gemaakt, de andere helft met een stuntman die later met CGI werd bijgewerkt. Het zou alleen ongeloofwaardig worden als ze bv in deel 7 ineens Cody tevoorschijn toveren als “stiefbroer O’Connor’ (en dus gaan ze het gewoon proberen mark my words)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).