FC Barcelona heeft een verrassende nieuwe sponsor

Auteur: , 35 Reacties

Nou ja, verrassend. Voor de trouwe Autobloglezer natuurlijk niet.

Cupra

Vaak sponsoren merken graag teams die iets doen wat in hun straatje ligt. Je moet immers je klanten aanspreken. Denk aan zeil-, tennis-, hockey en golf toernooien voor de luxueuzer ingestelde merken.

Voetbalteams sponsoren is natuurlijk een heel ander verhaal. In sommige gevallen kan dat uitstekend uitpakken. Zo pasten Opel en Feyenoord uitstekend bij elkaar en zijn we blij dat PSV wordt gesponsord door Alfa Romeo. Aan de andere kant: Manchester United en Chevrolet was een vreemde, daar er nauwelijks Chevrolets in het Verenigd Koninkrijk leverbaar zijn…

Vandaag heeft het prestigieuze FC Barcelona bekendgemaakt dat hun nieuwe sponsor Cupra is geworden. Dit hing al wat langer in de lucht, maar is nu officieel. Voorheen was Audi de sponsor van FC Barcelona, maar dat contract werd niet verlengd. Cupra wordt zowel autosponsor als mobiliteitssponsor. Verwacht dus elke jaar foto’s van Messi, Suarez en Griezmann in de nieuwste Cupra-modellen.

Waarom Cupra voor FC Barcelona heeft gekozen is vrij logisch. Het merk is nu nog bij velen zeer onbekend. Daarbij zijn beide teams ‘sportief’ en Spaans. Gewoon marketing dus, natuurlijk. Op deze manier kan Cupra (met dank aan financiële steun van moederbedrijf Volkswagen) zijn naamsbekendheid in korte tijd uitbreiden.35 reacties

En de Cupra’s die ze krijgen gaan ergens in hun garage want de Lamborghini rijdt beter? Of zit er een verplichting aan?
@rammillius: Daar zijn over het algemeen behoorlijk strakke regels over, waar de spelers zich aan dienen te houden. Bij FC Barcelona zijn ze sowieso vrij streng daarop. Dus is het inderdaad de bedoeling dat de Cupra gebruikt worden voor transport van hun huis naar Camp Nou voor trainingen en wedstrijden. Het was een hele happening in 2009 dat Zlatan dit rekwest weigerde en zijn zwarte Enzo pontificaal voor de deur parkeerde.

Op Instagram en dergelijke gaan ze natuurlijk helemaal los, maar het is voornamelijk in het verkeer sukkelen met een viercilindertje en met een spelersbus het land door tuffen :-D
@willeme: bij Ajax hetzelfde. De spelers krijgen “boetes” als ze met een andere auto dan met hun Mercedes aan komen bij de Arena
@fyr0: Nu is Mercedes ook geen verkeerde sponsor ;)
@berlinetta: 9 van de 10 spelers krijgen een a180/cla180 cdi, dus ik snap wel dat ze liever voor wat anders gaan…
@miata93: 9 van de 10 spelers zijn ook begin 20 en mogen in mijn ogen blij zijn dat ze in een Mercedes mogen rijden.
@miata93: ik zou op die leeftijd behoorlijk blij zijn met zo’n auto.
Wat zeg ik, op mijn huidige leeftijd ook.
@janjansen: ik reed toen een vrouw weg jagende Ford Sierra die ik voor €400,- had gekocht. Die CLA180 had ik toen toch ook met open armen ontvangen!
@kennone: Geen 340 of 440? :-D
@phaeton: 340 winner special
@kennone: weet je zeker dat het de auto was?
@willeme: wat een baas is die Zlatan toch he, doet en zegt ook altijd wat ie wilt.
1 van de gekste momenten van Zlatan is als Kevin prince boateng, die 1 – 0 maakt voor AC Milan tegen Napoli, juicht en Zlatan hem 1 harde klap gaf op ze achterhoofd en dat daarna zo’n steward eraan kwam en boateng op ze kont slaat. Vergeet dit nooit meer 😂😂😂😂😂

https://youtu.be/oH6HB-ulxeQ
@bmwe46m3balling: hahaha thanks for sharing
@bmwe46m3balling: volgens mij alleen geen steward maar verzorgen gezien zijn trainingspakske 😉
@willeme: vliegtuig* Sevilla – Barcelona is nogal een eind.
@rammillius: met de Lambo naar de carpoolplek en dan het laatste stukkie in de stad met de Seat
Oké dus je bent ene Lionel of Luis, hebt een rekje met autosleutels van Ferrari, Lamborghini, Bentley, Rolls Royce en een McLaren en je moet de sleutel pakken van een ̶S̶e̶a̶t̶ Cupra om van en naar het stadion te rijden.
@viezefreddyw: Als je hele dagen tussen die auto’s zit gaat het speciale er wel een klein beetje vanaf. Daarnaast lijkt mij het ook wel fijn om enigzins anoniem naar het werk te kunnen in een Seat. Daarnaast zal deze ook vlotter zijn in de stad, overzichtelijker en minder bang om schade te rijden.
@johnhert: Uiteraard, dat is ook zo. Alhoewel het voor een sterspeler, wat je natuurlijk bent als je bij Barca voetbalt, natuurlijk lastig is om anoniem door het leven te gaan.
@viezefreddyw: Volgens mij kun je ook prima anoniem rondrijden in een Q7 of een X5 om maar wat te noemen. Zo exclusief zijn die auto’s nou ook weer niet.
Ik blijf toch het ID&T logo erin zien…. HARDCORE NEVER DIES !!!1!!1
@tenaci: dat past dan ook precies bij de doelgroep..
@tenaci:

https://youtu.be/5LLSnCQmIUw
@racerx: 😂😂😂 lekker goan met je kale bats!
Tja.. ik zou zo’n Cupra zeker niet afslaan als mijn werkgever bepaalde dat ik daarin moest rijden, maar ik kan me voorstellen dat je daar als multimiljonair met een goed gevulde garage niet echt op zit te wachten.
Wanneer gaan Brabus of Techart eens shirtsponsor worden? Dan vinden de voetballers het niet meer erg om in de sponsorbak te moeten rijden
En nu maar hopen op een knappe Ibiza. Die Cupra laat wel heel lang op zich wachten.
@dutchdriftking: Ik heb zo’n gevoel dat bijna iedereen in een Cupra Ateca of die Formentor gaat rijden. Zal nog gezellig worden op de parkeerplaats.
@dutchdriftking: Precies, al verschillende foto’s op het internet gezien van een concept maar nog niks concreets…
Ik zou er blij mee zijn, hoefde ik m’n supercars niet te martelen met die kutstukjes om naar het werk te komen binnen de stad… ookal zou ik geld zat hebben, zonde van de techniek.
@racerx: lekker belangrijk, je verpatst die commerciële meuk toch na ~10.000 km en/of een jaartje of 5
@lekkaah: dat zeg ik, zonde van de techniek, geld zou t me niet om gaan.
Die formentor ziet er prima uit, zo aan de voorkant
Michael Schumacher reed privé ook gewoon een Fiat Croma.

Voor woon-werk naar hartje Barcelona kun je beter een SUV van de sponsor pakken dan je Ferrari Superfast aan bonken rijden.
Arme Ricciardo, die moet Renault rijden, hehehe zet zijn twingo naast de Aston Martin van Max.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).