Betaal 264.162 euro voor slechts zes wielen

Auteur: , 17 Reacties

En dat is de prijs vóór belastingen.

Er zijn soms van die auto’s waarvan je denkt: waarom? Waarom zou je in hemelsnaam dáár geld aan uitgeven? In dit geval gaat het ook nog eens om een enorme hoeveelheid geld, want het onderwerp van vandaag kost, zoals in de kop al verklapt wordt: 290.000 euro.

Wat krijg je voor die drie ton? Nou, in essentie is het natuurlijk een Land Rover Defender. Om mee te gaan met de door AMG gecreëerde 6×6-rage, heeft deze Defender óók zes wielen. Het resultaat is aanzienlijk minder geslaagd. Bij de Mercedes zijn de wielen véél breder en ook verder uit elkaar geplaatst. Alsof de 6×6 op een veel groter ladderchassis staat. Bij deze Defender lijken de wielen erachter geplakt. Waar ze goed voor zijn: niemand die het weet. Wel is het goed om te weten dat alle zes de wielen worden aangedreven.

Project Kahn

Gelukkig is de oude bedrijfswagendiesel van de Defender bedankt voor zijn diensten en is er 430 pk sterke LS3 V8 gemonteerd. Dit blok heeft een slagvolume van 6.2 liter en is gekoppeld aan een automaat met zes verzetten. Uiteraard is de rest van de auto ook aangepast door Kahn en zijn onderdanen. Denk aan de 18″ wielen met Cooper-banden, grille, voorbumper, ventilatieroosters en achterbumper.

Project Kahn

Het feest gaat smaakvol in het interieur. Om een of andere reden blijft Kahn maar doorgaan met het monteren van veel te heftig gevormde sportkuipen. De Defender is een bejaard icoon, geen atleet. Maar toegegeven, er zullen vast eigenaren zijn die het fraai vinden. Echter, wie heeft bedacht dat het gemonteerde stuurwiel een verbetering is, heeft het niet begrepen.

BLEGH!

Het lijkt weggetrokken uit een fout gepimpte Pontiac Firebird uit 1979. Ook de aftermarket-radio geeft een nieuw betekenis aan het woord pover. Het allerergste is nog dat de vraagprijs dat niet is. Sowieso wordt het ondoenlijk om deze auto in Nederland op kenteken te zetten. De prijs van de Huntsman is 264.162 euro, daar komt nog btw én BPM op. De RDW verwelkomt je graag. De legende wil dat de Staatssecretaris van Financiën je staat op te wachten met een (goedkoop) flesje wijn.17 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Hey wat leuk ik heb net zo’n radio in mijn Cuore!
@daihatsucuore: hoeveel wielen heb je?
@boomhauwer: Vier stuks maar dat zijn 12 inch pornojetsers dus ik kan de zijwieltjes van mijn nichtje’s fiets lenen om er ook zo’n hippe zeswieler van te maken.
Laat ik voorop stellen dat ik nooit in de markt zou zijn voor iets dergelijks. Maar los daarvan kan ik dit beter waarderen dan de Mercedes G evenknie van dit voertuig.

Het ietwat rauwe randje en niet volledig doorontwikkelde karakter van de Defender pruim ik een stuk beter dan het automobiele equivalent van een designertas dat de G inmiddels is geworden.

Daarnaast het ik enorm zwak voor LS-swaps, wat een geweldige blokken zijn dat.

Dat de (zes) wielen niet zo opzichtig naar buiten staan maakt hem wat mij betreft mooier dan de G. Alleen inderdaad even de stoelen en het stuur wisselen, maar bij serieuze interesse valt daar vast over te praten met Khan.
@tenaci: Helemaal mee eens, en daarnaast is het prijskaartje ook een stuk vriendelijker 🥳
Als ik het geld had sowieso!, omdat het kan👌🏼
@kennone: Omdat het Kahn?
He bah. Nee doe mij dan maar de AMG 6×6. O wacht, die is een beetje duur….
@dutchdriftking: der is ook nog een andere optie namelijk: een 6×6 Hummer H1. Dus als je wat extremers wilt zou ik daar zeker naar kijken😂
@antoombom2000: AMG is toch mooier🤣😎
Bij Jet Cars kosten 6 wielen maar €300. Veel betere deal!!
@rhellema: €75

Meerprijs setje velgen €50

2 velgen is €25.
@momo: hebben ze mij vorige week mooi opgelicht!😠
@rhellema: Het zou me verbazen als het niet zo was😯
@momo: 😂
Heel fout en toch zou ik m willen…
Deze zou toch op grijs kenteken komen, niet geel kenteken.
En zou het niet mogelijk zijn om een Defender uit de jaren ‘80 of ‘90 als basis te nemen? Qua belasting moet dat toch vriendelijker zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).