YES: Nederlandse jeugd domineert WK karten

Auteur: , 12 Reacties

Waar een klein land groot in kan zijn.

Nederlandse jeugd domineert WK karten

Door het succes van Max Verstappen is het gemakkelijk om te vergeten dat wij de wereld nog veel meer talent te bieden hebben. Dit is afgelopen weekend wel gebleken bij de Rotax Max Grand Finals, die werden verreden in Brazilië. Aldaar heeft Team Nederland zichzelf stevig in de prijzen gereden. In totaal scoorden “wij” liefst vijf podiumplaatsen, waaronder zelfs twee overwinningen!

Nederland is met een sterk team naar Brazilië afgereisd om daar de wereld eens te laten zien hoe wij uitblinken in de autosport. In de categorie Junior ging Robert de Haan er na een zeer overtuigende wedstrijd met de absolute titel vandoor. Het 12-jarige knaapje uit Eerbeek kwam over de streep en 0.266 seconde later pas volgde zijn naaste tegenstander. Nog geen halve tel later kwam Mike van Vugt over de streep. Hiermee behaalde het in Wognum geboren talent een fraaie derde positie.

In de Senior-klasse was het eveneens raak, want hier was het Senna van Walstijn die er met de zege (en daarmee dus ook de wereldtitel) vandoor ging. De naar de Braziliaanse Formule 1-coureur vernoemde karter uit Amsterdam kwam in het geboorteland van de overleden legende als eerste over de streep. Zijn voorsprong op de nummer twee bedroeg ruim 3 seconden. Van Walstijn droeg overigens dezelfde helm waarmee Senna in de Formule 1 op de grid verscheen.

Zoeken we het nog jonger op, dan komen we uit bij de klassen Micro Max en Mini Max. In beide takken wist Nederland goed te scoren. Waar Mitchell van Dijk (Harderwijk) zijn kart als derde over de finishlijn kreeg in de Micro Max-klasse, kwam Dani van Ruiten (Venlo) in de Mini Max-klasse na een sterke wedstrijd tot eenzelfde resultaat. Overigens wist de Belg Douwe Dedecker in de Micro Max-klasse tot een tweede positie te komen.12 reacties

Ik dacht echt dat jullie zaten te kl*ten met zogenaamde MAX klasses etc. Niet dus, leert Google mij. Lol.

En mooi. Zou helemaal tof zijn als er over een tijdje nog een Nederlandse coureur in de F1 komt :)
Mooie motoren en leuke klasses. Met veel plezier in gereden.
Iemand heeft heel erg zijn best gedaan om de karts recht te zetten
@bluster: uhm, ze staan allemaal scheef
@shalomleon: tenopzichte van elkaar of de lijn? Of de berijder? Vragen, vragen.
@bluster: Ze hebben zelfs zo hard gereden dat de banden eraf gevlogen zijn!
Goed te horen dat NL het daar ook goed in doet, hopelijk werpt dat later zijn vruchten af in de F1!

Maar Douwe DeDecker?! Dat is best wel een schaamnaam toch, hoe verzinnen ze het…
@notsobig: ach, er zijn er wel meer te bedenken zoals Naaktgeboren.

Van oorsprong was DeDecker dakdekker leert MyHeritage.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Kan mij goed voorstellen dat het lang geen toeval meer is allemaal. De Max Verstappen mania slaat ook neer bij ouders die hun kind eenzelfde prestatie zien bereiken en rammen hun zoontje met 4 jaar een kart in. Overigens niks slechts aan maar kan mij voorstellen dat dit zeker de sport bevorderd in populariteit.
@ghost: net zoals NL nu het darten domineert? Door van Barneveld?
Wellicht leuk om te vermelden dat oud F1 coureur Antonio Pizzonia ook meedeed en in bijna alle sessies voorin te vinden was. Niet slecht voor zo’n oude baas ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).