Nyck de Vries tekent voor kampioensteam Formule 2

Auteur: , 11 Reacties

De Nederlander zet de juiste stappen op weg naar de Formule 1.

Nyck de Vries tekent voor kampioensteam in Formule 2

Door alle aandacht die Verstappen wordt gegeven, zou je haast vergeten dat er nog ander Nederlands talent bestaat. Door de verschillende klassen heen zijn er heel wat Hollanders te vinden, maar hoe dichter je bij de top komt, hoe kleiner dit aantal wordt.

Nyck de Vries is een van de weinigen waarvan al langere tijd wordt gedacht dat hij het heel ver kan schoppen. Hierom werd hij al tijdens zijn periode in de karts benaderd door McLaren, die hem sindsdien in hun talentenprogramma hebben zitten. Na stints in verschillende Formule Renault series en de GP3 kwam hij dit jaar eindelijk terecht in de opstapklasse naar de Formule 1.

Hier liet hij zijn klasse meermaals zien. Gedurende het seizoen reed hij maar liefst vijf keer naar het podium en won hij zelfs een wedstrijd, nota bene op Monaco. Ondanks wat betrouwbaarheidsproblemen van het materiaal, eindigde hij in de uiteindelijke stand op de zevende positie. Hiermee was hij achter kampioen Charles Leclerc, die dit jaar uitkwam voor Prema Racing, de beste rookie van het seizoen. Overigens zijn ze bij Prema niet onbekend met het winnen van kampioenschappen; vorig jaar was hun rijdersduo, bestaande uit Pierre Gasly en Antonio Giovinazzi, ook al de beste van het veld.

Zijn harde werk heeft Nyck in ieder geval geen windeieren gelegd. De 22-jarige Nederlander lijkt zich met zijn overstap uitermate goed te positioneren voor een heel competitief seizoen. Het stoeltje naast hem zal opgevuld worden door de rijke Indonesiër Sean Gelael. Het is echter nog maar de vraag of die het hem moeilijker gaat maken dan onze Wouter op de Nürburgring deed.11 reacties

Ik hoop voor hem dat hij ooit nog eens in de F1 mag rijden, maar een echt groot talent vind ik hem niet.
@berlinetta: Zal er helemaal aan liggen hoe hij nu in F2 gaat presteren. Als hij daar kampioen wordt dan kan er zomaar een F1 team met een contract voor de deur staan bij h’m.
@venividivici: Dat kan zeker, maar als je in de F1 rijdt ben je ook niet automatisch een groot talent. Ik verwacht niet dat hij in de F1 opeens voor het kampioenschap gaat mee doen.
@berlinetta: Heeft zo door de jaren heen inderdaad nooit gepresenteerd als een top-prospect zoals Leclerc, en in het verleden mensen als Vandoorne, Vettel, Hamilton, Verstappen, Sato, Davidson, Wilson en Webber hebben gedaan. Maar feit is wel dat hij het met een wat mindere auto toch zeer goed gedaan heeft, het afgelopen seizoen. De F1 auto’s van tegenwoordig zijn daarnaast zoveel anders dan het idee dat achter de voorgaande klassen zit, dat het zomaar kan dat iemand met die auto’s beter overweg kan.
Best een mooi stoeltje voor die jongen, absoluut. Heeft ook een aardig seizoen gedraaid dit jaar maar ik denk niet dat hij goed genoeg is om Formule 1 te rijden of in de hoogste klasse potten te gaan breken.
@viezefreddyw: Wie weet is hij beter dan Max hemzelf.
@jelteeuu: Die rol is weggelegd voor heel weinig mensen. Zeker niet voor hem. Leclerc, Russel , Norris en Ocon wel. Sainz sluit ik niet uit en Gasly moet nog even wennen aan zijn Kudauto. Momenteel is alleen Lewis denk ik echt beter dan Max. Verder niemand. Ja Ben Collins, maar die zit teveel in stripclubs.
Gelukkig voor DEV dat hij echt een redelijk onder de maat teammate gaat krijgen.
Hij gaat dus naar Prema racing, dat de laatste tijd voornamelijik Ferrari-talenten in de GP2 heeft en verder ook, historisch gezien veel Mercedes talenten heeft.
En volgend jaar nemen ze een McLaren-talent op, samen met een Indonesier die dit jaar voor TorroRosso heeft getest. Lachen.

Maar uiteindelijk is dit wel een van de stoeltjes die je wil hebben!
Belangerijk detail het is geen Hollander net als ik wij zijn Nederlanders!!
@california: Doordat hij geen Hollander is, kan hij inderdaad wel doorstromen naar de top! Net als onze Limburgse-Belg!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).