Niki Lauda: “Max Verstappen is vechter van het jaar”

Auteur: , 47 Reacties

De drievoudig kampioen deed zijn zegje in een lokale krant.

Een van de meest onverwoestbare figuren die ooit in de paddock van de Formule 1 heeft rondgewandeld, heeft de laatste maanden met ernstige gezondheidsproblemen moeten kampen. Niki Lauda werd in augustus met spoed in het ziekenhuis opgenomen voor een hoognodige longtransplantatie. Hoewel er in eerdere berichten werd gezegd dat de drievoudig Formule 1-kampioen dit jaar nog terug zou keren naar de circuits, is dit uiteindelijk niet gebeurd. Toch heeft de Oostenrijker de tijd gevonden om dit seizoen onder de loep te leggen en in verschillende categorieën de uitblinkers te kiezen.

De categorieën waarnaar Lauda samen met de Oostenrijkse krant ‘Salzburger Nachrichten‘ heeft gekeken, lopen wild uiteen. Zo benoemt Lauda bijvoorbeeld wie in 2018 de meest foutloze coureur van het jaar is geweest, maar ook wie de grootste misser heeft ervaren. In dit geval zijn het respectievelijk Lewis Hamilton en Sebastian Vettel die er met de ‘titel’ vandoor zijn gegaan. Daarnaast vertelt Lauda ook wie er dit jaar het meest indruk op hem heeft gemaakt, door een hoge mate van strijdkracht te tonen. U raadt het al, de winnaar in de categorie “Grootste Vechter” gaat naar Max Verstappen. Net als in 2017 ziet Lauda ook dit jaar nog een groot strijder in Max Verstappen. Volgens de Oostenrijker is zijn favoriete tegenstander Esteban Ocon – waarschijnlijk geheel na het onderonsje in Brazilië.

De overige winnaars bekijk je hieronder:
– Entertainer van het jaar: Daniel Ricciardo
– Grootste fout van het jaar: 1. Red Bull’s overtuiging Ricciardo aan boord te houden. 2. Esteban Ocon’s fout in Brazilië.
– Verrassing van het jaar: Mercedes dat won op onverwachtse momenten
– Grand Prix van het jaar: Oostenrijk
– Meest tegenvallende Grand Prix van het jaar: Frankrijk
– Scheiding van het jaar: Red Bull & Renault
– Vertrekker van het jaar: Fernando Alonso
– Leerling van het jaar: Charles Leclerc
– Redding van het jaar: Force India
– ‘Homecoming King’ van het jaar: Kimi Raikkonen
– Verandering van het jaar: grid kids in plaats van grid girls
– Winnaar van het jaar: Niki Lauda47 reacties

Panam zegt approved – en daarmee is alles kosher – over en sluiten
“Grootste fout van het jaar: 1. Red Bull’s overtuiging Ricciardo aan boord te houden.”

Dit kun je op twee manieren lezen. De ene is een kat richting Ric door te stellen dat het fout was van RBR om te lang achter een coureur als Ricciardo aan te gaan.
Andere uitleg kan zijn dat RBR de fout heeft gemaakt té overtuigd van zichzelf te zijn dat ze Ricciardo aan boord zouden kunnen houden.

Voor allebei is wel wat te zeggen…
@Rick-dos: grootste fout van de afgelopen jaren :-Jack Plooi en Olaf Mol
@rob5nismo: Jammer dat hier niemand een uitgesproken mening heeft over jack plooi, een pakkende hashtag zou wonderen doen…
@pallas: #oprottenmetRobKamphues
@venividivici: sneu persoon.
@toniominestrone: Dat ‘oprotten’ had van mij ook achterwege mogen blijven.
@kunstomdathetmoet: Ahh je bent van de bravezoetelievewoordjesclub?
@toniominestrone: Nee, jij trekt volle zalen…
@venividivici: aandacht trek je ook niet, dat hoor je te krijgen.
@pallas: die pakkende hashtag is meestal de standaard reactie van dhr dos
@rob5nismo: gelukkig heb je hun namen allebei goed gespeld.
@kunstomdathetmoet: boeiend je weet ik bedoel😁
@rob5nismo: Dit is niet de tijd noch het topic om het over Jack Plooij of Olaf Mol te hebben.

#ontslaJackPlooij

😜
@Rick-dos: nlers zijn geen ‘spannende’ commentatoren gewend zoals in de UK of USA, er is geen alternatief
@Rick-dos: thnx voor de #
@rick-dos: ik denk dat je eerste lezing de juiste is. Daniel Ricciardo is een zeer goede coureur, maar hij kreeg een uitmuntende collega naast zich. Dus toen was zijn waarde voor het team niet zo meer zo groot. Als je als team het coureurskampioenschap wilt behalen, en je hebt Verstappen, maakt het niet zoveel meer uit wie je als tweede rijder hebt. Dus RBR had zelfs een Ricciardo helemaal niet meer zo nodig als in 2015 en eerder.
@kunstomdathetmoet: Eens. Ik kan het begrijpen als ze hem als een goede tweede rijder hadden gezien en daarom hem wel graag aan zich wilde binden. Misschien zegt het ook wel wat dat ze hem niet tegen elke prijs wilden behouden.
@Rick-dos: #ontslajackplooij
@kunstomdathetmoet: rbr had meegdeeld een team rond max te willen bouwen, aangezien ric 5 jaar geinvesteerd had in dat zelfde team gaat hij deels teleurgesteld zijn dat hij die mogelijkheid niet heeft gekregen. Hij is goed in het geen wat hij doet, dan is het normaal om te verwachten dat je op zijn minst gelijk behandeld word als je collega. Ik kan dus begrijpen waarom hij weg wilt, maar of hij bij renault meer punten zal kunnen vergaren betwijfel ik kijkende naar de huidige situatie van uitgestelde updates of afgelaste updates. Ik stel mij dan ook de vraag of renault ooit op gelijke hoogte kan komen. Langs andere kant gaan ze toch de nodige garanties moeten kunnen voorleggen om overtuigend te kunnen zijn. Zo niet ga je geen top piloten kunnen overtuigen om bij jou te komen, en uiteindelijk wilt ieder contructeur winnen. Time will tell.
@Rick-dos: grootste fout was imho de knullige aktie van Vettel op Hockenheim.
@menaz: Op het moment dat het gebeurde dacht ik er niet veel van, want die dingen kunnen gebeuren. Achteraf bekeken was dat toch wel een groot keerpunt voor Vettel, Ferrari, maar ook voor Hamilton in het kampioenschap.
@Rick-dos: klopt ja.
Heeft Niki echt zichzelf als winnaar van het jaar gekroond?
@mashell: tuurlijk, want ook hij heeft een winnaarsmentaliteit!
@peug206: hij heeft een longtranspantatie overleefd en is dus zeker een winnaar, maar zo onbescheiden dat hij zichzelf zo noemt lijkt hij me niet te zijn.
@mashell: Misschien voelt hij zich een winnaar omdat hij zijn gezondheid weer stukje bij beetje terug heeft gekregen.

Al is het moeilijk voor te stellen dat er in Lauda een sentimentele man schuilt.
Meest irritante verslaggever van het jaar: Jack Plooij.
@evdw: LIKE
@evdw: ik moet je zeggen dat ik Olav Mol irritanter vind. Maar misschien komt dat omdat hij vroeger juist zo goed was en en juist daarom zo tegenvalt. Of omdat je Mol de hele race aan moet horen, terwijl Plooij alleen interviews, grid- en pitverslaggeving doet.
@kunstomdathetmoet: Of Olav leek vroeger beter omdat men toen nog amper internet (en dus ook veel vergelijkingen) had…
@rollingstoned: Naar mijn mening was Mol vroeger echt beter. De spontaniteit van zijn commentaar, zijn bloemrijke taalgebruik, zijn oprechte enthousiasme, zijn fitte stem, ze zijn er niet meer. En er was al in de jaren negentig genoeg vergelijksmateriaal voorhanden. RTL, SBS6 RTL Duitsland, Eurosport en de BBC zaten toen gewoon op de kabel. Dus Mol moest concurreren met de heren van RTL, Bert Devies (bareuh) en Murray Walker (legendarisch).
@kunstomdathetmoet: wat een taalfout weer. ‘Ze zijn er niet meer’ moet zijn: het is er niet meer.
@kunstomdathetmoet: ik vind jou irritant.
@kunstomdathetmoet: Olav kan ik doorgaans goed hebben een hele race lang. Zou jij de rollen van Olav en Jack liever omdraaien?
@evdw: hier ook.
Soms wat slordig, maar ik vergeef hem dat hij rijders van eenzelfde team soms in het heetst van de strijd even door elkaar haalt
@peke: Ja zondag nog, hij dacht dat Ricciardo de pits in ging maar het was de herhaling van de pits van Max. Soms is het idd niet zo goed te zien maar dit was toch wel heel duidelijk met die grote REPLAY in beeld.
@evdw: die vent zit op 4 schermen tegelijk te kijken, krijgt de regie en plooi gewoon in zijn oren als wij jack niet kunnen horen.

er wordt eigenlijk nooit een herhaling van een goede pitstop gegeven, alleen van slechte.
@kunstomdathetmoet: Ik vind vooral het ‘grove’ taalgebruik erg irritant van beide heren, echt tenenkrommend klinkt het ook uit hun mond.
@evdw: ik snap dat het erg hip is om een afkeer te hebben tegen de f1 cafe crew, maar bedenk je ff waar er anders had gezeten…..jack v gelder en frank evenblij bijvoorbeeld……. dan kijk ik nooit meer denk ik
@dsdh: Ik heb geen afkeer tegen de F1 cafe crew. Ik heb het alleen over Jack Plooij gehad, die hoort voor zover ik weet daar niet bij. De F1 cafe crew is wat mij betreft een leuk clubje met veel F1 kennis. Tom is soms wat betweterig maar verder leuk om naar te kijken.
Grand Prix van het jaar: Oostenrijk.

Wat een toeval ook weer.
@ghost: Why so serious?
@ghost: mwah vindt hem wel redelijk objectief, gezien zijn functie bij Mercedes Benz F1 die niet de beste (lees slechtste) resultaten 2x DNF hadden in Oostenrijk.

Verder natuurlijk een spannende race: veel verschillende strategieën, drama motorplof en dnf’s paar fraaie inhaalacties gezien. En een hele fijne winnaar! :)
Grootste fout van het jaar: Esteban Ocon
Wij van WC Eend (…)
Eindbaas!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).