Felipe Massa zet (wederom) punt achter Formule 1

Auteur: , 32 Reacties

De coureur heeft een verklaring naar buiten gebracht.

Felipe Massa zet (weer) punt achter Formule 1

Geen woordvoerder of deftig persbericht. Het is Felipe Massa zelf die via sociale media bekendmaakt te stoppen met de Formule 1 na dit seizoen. Massa plaatste vanmorgen een video op Twitter waarin hij het nieuws aan de wereld brengt. Dit keer is het écht definitief, aldus de Braziliaans Formule 1-coureur.

Het nieuwtje komt niet als een complete verrassing. Vorig jaar maakte de Williams-rijder al duidelijk te willen stoppen met de koningsklasse in de autosport. Williams wist de coureur echter over te halen om nog tenminste één seizoen te racen voor het team. Met nog twee races op de kalender, leek Massa nu het moment daar om het nieuws naar buiten te brengen.

In het filmpje bedankt Massa zijn team, sponsors en vrienden voor zijn tijd in de F1. Op 26 november zal de Braziliaan voor het laatst in actie komen in een Formule 1-auto. Dan is de laatste Grand Prix van het seizoen in Abu Dhabi.32 reacties

Mooi, eindelijk. Het is mooi geweest zo. De beste man heeft een prima carrière gehad maar was de laatste tijd wel erg vaak betrokken bij licht schimmige acties op de baan waarbij hij net iets te vaak iemand meende opzij te moeten duwen/dwingen.
@trustmeiamanengineer: licht schimmig. Mooi 😊
En blijf dan ook weg, deze keer.
yeah right, Williams ging hem natuurlijk aan de kant schuiven en gaf hem een kans het zelf naar buiten te brengen. Zo, berg glazen bol weer op.
@porker: *voorziet veel beelden van huilende Felipe Massa met vaderlandse vlag over schouder in Brazilië*
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Hopelijk zetten ze Kubica dan echt in die auto, of anders Kvyat. Met Di Resta zou het IMO een ‘verloren’ zitje zijn. Prima coureur maar wel erg kleurloos, zowel op als naast de baan.

Kubica zou natuurlijk een geweldig verhaal zijn en ik gun Kvyat nog een kans buiten Red Bull om te bewijzen dat het talent er nog steeds inzit.
@jaapiyo: van mij mag Stroll eruit en Kubica en Kvyat allebei bij Williams.
@berlinetta: Stroll gaat nooit en te nimmer weg, het zal eerder de Williams clan zijn die zijn biezen pakt dan dat Lance aan zijn stutten trekt, pa is namelijk drukdoende de hele santenkraam op te kopen.
@berlinetta: ik vind Stroll steeds beter worden, die komt nog wel eens als vaste subtopper bij een beter team denk ik.
@gulli: meningen mogen verschillen. Maar ik vind van niet. Je zag dat hij op een makkelijke baan als Mexico prima meekwam. Maar een lastigere baan als Austin, reed ie vrijwel achteraan.
@jaapiyo: Gewoon Kvyat ernaast. Dan heb je twee relatief jonge coureurs die voldoende geld meenemen aan sponsoren (ook niet onbelangrijk bij Williams) en voldoende perspectief bieden voor de toekomst. Kubica vind ik echt heel erg lastig inschatten. Het was destijds een mega-talent en voor een Ron Howard-esque film zou het een uitstekend verhaal zijn. Di Resta voegt niet heel erg veel idd. Heeft ook wel zijn moment gehad.

Sowieso mag van mij de jeugd nu wel een kans krijgen. Kubica, Di Resta, Raikkonen en Massa zijn namen van tien jaar geleden. Alleen bij ALO heb ik de indruk dat hij nog erg scherp is ;)
Zal h’m missen als kiespijn!
-edit: dank, gebruik voortaan echter even het tipformulier of de mail-
Ik zet de dozen tissues maar vast klaar voor Interlagos! Dat wordt weer snotteren!
@pomoek: als ze daar ook op de tribune de waterlanders laten vloeien heeft Max ook weer de regen race waar ie op hoopt.
Is zijn sentimentele manier van aandacht… komt volgend jaar gewoon weer terug ;)
@db87: ik weet in ieder geval wie er op Interlagos 2018 de podium interviews gaat doen!
@pomoek: dat is vast niet iemand die vloeiend Engels spreekt.
@pomoek: For sure.
Tot in Australië, Felipe! ;-)
Er gingen nog even geruchten dat Brazilië zijn laatste race zou worden en dat Kubica dan in Abu Dhabi mocht instappen ter evaluatie voor een zitje voor 2018. Die geruchten kunnen dus nu ook meteen weer de prullenbak in.

Verder is het natuurlijk jammer dat hij niet vorig jaar bij zijn beslissing bleef om met pensioen te gaan. Zijn crash in Brazilië, en dan vooral die erehaag met Braziliaanse vlag om z’n nek die daarop volgde waren een mooi symbool voor zijn carrière: geliefd onder de fans, maar telkens net niet goed genoeg. Dit jaar was Massa nog kleurlozer dan vorig jaar, leek hij ook wat zuurder en dit jaar doet dan ook afbreuk aan de prachtige carrière die Massa als middelmatige coureur heeft gehad.
@edge: Nou. daar zou ik niet zo zeker van zijn. Het kan verkeren in de Formule 1. En ansich geeneens een raar verhaal. Had ik ook gedaan als Williams zijnde. Massa afscheid laten nemen bij zijn thuis race en dan Kubica zijn ultieme test geven. Dan weet je dingen zeker.

Maar bedankt voor de fijne jaren Felipe. ik ben blij dat er je was en blij dat je gaat, het is mooi geweest. Fijn dat je nu defenitief je zitje aan iemand anders geeft.
@orichy: ROS adviseert KUB en heeft zich eerder uitgesproken tegen een eenmalig optreden voor Toro Rosso. Afbreukrisico zou te groot zijn. Bij Williams ligt dat wellicht wat anders maar toch. Di Resta had ook behoorlijk wat moeite het tempo te vinden in Hongarije.
@jaapiyo: Daarnaast zit Kubica ook met zijn arbeidsongeschiktheidsverzekering. Die hebben na zijn ongeval een miljoenenbedrag uitgekeerd, wat Kubica zou moeten terugbetalen als hij weer Grand Prix weekenden gaat afwerken. Geen probleem als je een contract voor een of meerdere jaren op zak hebt, maar niet fijn als je tijdens je evaluatierace in Abu Dhabi door het ijs zakt en zonder baan en zonder geld zit.
Weg ermee, matige coureur.
Met die vriendin van hem was ik al 5 jaar geleden gestopt!
Zie nog steeds dat hysterische hoofd van pa Massa voor me, hij dacht de wereldtitel al op zak te hebben totdat Lewis in de laatste bocht nog even glock inhaalde, weg titel!
@toniominestrone: briljant moment! Stond afgelopen week toevallig(?) nog op AB
Succes met de verdere carrière in de race wereld
Mooi, hopen dat hij nu definitief opdonderd
vond het sowieso al een misser dat Williams hem vroeg nog een jaar te blijven. De groeten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).