Massa wil best nog een jaartje bij Williams rijden

Auteur: , 22 Reacties

En wij kennen één Fin die daar dol- en dolblij mee zou zijn...

YES!!! Dank je wel Flippie!!

Over de bizarre stoelendans die momenteel in de F1 bezig is, hoeven we je niet meer te vertellen. We weten dat Nico Rosberg er van het een op het andere moment mee ophield en dat het te kloppen team, Mercedes in dit geval, met een levensgroot probleem zat. Want wie moest dat stoeltje nou opvullen. Alonso niet, Max niet (al zou hij samen met Ricciardo wél als eerste aan de telefoon gehangen hebben toen het nieuws van Nico naar buiten kwam) en ook de Maldonator niet.

De Fin Valtteri Bottas was voor het team van Toto en Niki de gedoodverfde opvolger, al liepen ze daar ook tegen problemen aan. Omdat Massa zijn racehelm aan de wilgen had gehangen en Williams een rookie had aangenomen, wilden ze Bottas niet laten gaan. Want twee rookies was geen goed plan en de enige met ervaring die geen zeteltje heeft, is wederom Maldonado. En het is nog een tandje kostbaarder om hem te laten rijden dan twee nieuwelingen achter het stuur te zetten…

Maar aan al dit gehannes lijkt nu een einde te komen, als we autosport.com mogen geloven. Zij zeggen namelijk dat Massa met de hand over zijn hart heeft gestreken en alsnog een jaartje doorgaat bij Williams. De contracten zijn nog niet getekend, maar het zou voor Williams fantastisch nieuws zijn. Ze hebben een bewezen goede coureur in het team, Bottas gaat op goede voet (en misschien met een lekkere afkoopsom erbij) naar Mercedes, die ze een flinke korting op de motoren aanbiedt. Bovendien krijgen ze Pascal Wehrlein erbij als derde rijder… Katsjing!

Sowieso gaat het nog wel even duren voordat we nou eindelijk écht te horen krijgen hoe het allemaal zit, Mercedes heeft gezegd dat het pas na de jaarwisseling uitspraken doet. Maar als bovenstaande geruchten kloppen, (waar wij al een beetje van uitgingen) dan weten we voldoende met z’n allen.22 reacties

Slecht nieuws voor de rijdersmarkt en de F1 fan, Massa zijn tijd is geweest.
@gertjan2012: Hij brengt wel een massa ervaring mee.
@donvincenzo: hele jaar zitten wachten tot je deze grap eindelijk kon maken ? ;-)
@gertjan2012: en toch izzie wel leuk en was jij mooi te laat ;-)
@gertjan2012: U heeft gelijk. Massa is traag.
Iets dat we stiekem al 300 jaar weten.
@gertjan2012: stel dat jij je droombaan mag uitvoeren, jarenlang. Je hebt er de mooiste tijd van je leven meegemaakt. Je hebt er hard voor moeten werken om er te komen maar je mag er al jarenlang van genieten. Dan komt er een moment dat het einde eraan komt. Je trekt het fysiek nog maar net en de jonge honden hijgen in je nek. Je zit aan het einde van je contract en besluit met pijn in je hart te stoppen, omdat je al voelt dat er een jong talent je van je plekje probeert te duwen met veel geld in zijn zakken. Je vind het nog te mooi om te doen, maar je word eigenlijk gedwongen te stoppen.

Dan komt er nog 1 kans om je droombaan uit te voeren. Je word geen wereldkampioen meer, maar je kan nog 1 jaar laten zien wat je waard bent, nog 1 jaar je droombaan uit te voeren, en dat voor 6 miljoen per jaar. Zou jij “Nee” zeggen?

@87sandyd: natuurlijk niet. Ik zou doorgaan. Hetzelfde gold destijds wat mij betreft Schumacher. Die vond het nog steeds leuk. Waarom dan stoppen? Dat gelul over op je hoogtepunt stoppen is, vanuit de persoon zelf geredeneerd, gewoon onzin. Dat gezegd hebbende vind ik Massa al jaren slechts opvulling in het veld. Snap niet dat Williams met hem doorgaat, althans dat er niemand beter te vinden is. Zou liever wehrlein in die auto ploffen dan de te oude Massa. Bovendien krijgen we volgend jaar dan opnieuw dat gejank op interlagos…
@87sandyd: hij rijdt al jaren als een natte krant, verliezen van Bottas noem ik een afgang, en met niet zo’n kleine cijfers ook, beter houdt hij het voor gezien
Dit had ik echt niet verwacht. Massa heeft een mooi afscheid gehad en het boek van Formule 1 gesloten. Dan is het nogal wat om het jaar erop ‘gewoon’ weer te gaan rijden.

Hoe zit het eigenlijk met de stoeltjes van Manor? Daar heb ik nog niets van meegekregen. Zijn die al gevuld voor komend jaar?
@viezefreddyw: ook dat hangt hier deels vanaf. Blijft Bottas toch bij Williams dan is de kans groter dat Wherlein nog een jaartje Manor doet
@gertjan2012: Zou je denken? Misschien gaat Wehrlein dan wel gewoon rijden voor Mercedes aangezien ze naast Bottas misschien niemand kunnen binnenhalen.. Wehrlein zou zomaar de lachende derde kunnen worden in dit verhaal.
@viezefreddyw: Haha kak ik heb in de haast mijn antwoord verkeerd geschreven. Inderdaad, mocht Bottas bij williams blijven dan is de kans groot dat Wherlein verhuisd naar Mercedes. Gaat Bottas naar Mercedes dan is de kans groot dat ze Wherlein nog een jaartje daar stallen, of hem heel misschien naast Stroll in de Williams zetten ( al lijkt me dit het meest onwaarschijnlijk )
@viezefreddyw: afgaande op het topic, kunnen we stellen dat Wehrlein een jaartje in de leer gaat bij Williams.
Dan met name met betrekking tot zijn houding naast de baan, dus omgang met personeel en feedback geven.
@viezefreddyw: ik denk dat wat Massa doet, handiger is dan wat Schumacher eerder deed. Hij heeft zijn naam en faam te grabbel gegooid. Voor Massa maakt een jaartje meer of minder toch niet uit.
@viezefreddyw: Nee, de Manor stoeltjes zijn voor zover bekend niet gevuld. Er gaan geruchten dat Haryanto genoeg sponsorcentjes heeft voor een nieuwe kans bij het team, en Jordan King zou in beeld zijn omdat papa King deels teameigenaar van Manor is. Daarnaast gaan er nog geruchten rondom Wehrlein, Giovinazzi, Gutierrez en Maldonado die alle vier zowel met Sauber als met Manor in verband gebracht worden. Maar goed, vooralsnog is er niks concreets en bij een team als Manor mag je natuurlijk ook niet raar opkijken als ze een goed gesponsorde coureur die nog niet genoemd is uit de hoge hoed toeveren.
Tja, Duitsers en kerstvakantie. Het duurt allemaal lang.
Vergeet Paddy Lowe niet. .
Bel dan sympathieke Button maar die gun ik het een stuk meer dan Massa. Is ook een stuk betere coureur dan Massa!
Overigens ander opvallend Williams gerelateerd nieuws; Pat Symonds vetrekt bij het team, dit zet mooi de deur open voor Paddy Lowe !
Geweldige maldonado grappen
Massa naar Mercedes? Toch nog Kampioen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).