Ferrari 488 rijdt zich te pletter in Zuid-Afrika

Auteur: , 17 Reacties

Jij denkt is cooler as ekke?

Om de een of andere reden zien we op Autoblog regelmatig heftige klappers met supercars in Zuid-Afrika voorbij fietsen. Eerder ging al een dikke Lambo naar de mallemoer, zagen we hoe een Ferrari 458 een koe kopte en was het een klein wonder dat iemand levend uit een opgefrommelde M4 stapte.

Nu is het de beurt aan een Ferrari 488 Spider (rijtest met de GTB). De opvolger van de 458 met z’n geblazen V8 klapte op een Mazda CX-3 in Sandton. Aan de foto’s te zien zal het nog spannend worden of de Fezza (dank @Jaapiyo) nog te repareren is.

Aan de andere kant: vooral de voorzijde van de 488 heeft het flink voor z’n kiezen gehad en de juicy bits zitten voornamelijk achterin. Toch maakte ook het rechter achterwiel innig kennis met de stoeprand. We hopen voor de eigenaar dat ’t allemaal meevalt. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

Foto’s via South Africa Exposed17 reacties

Ziet er een beetje uit als een overmoedig geval van “kijk mama, zonder handen”. Rest mij niets anders dan te opperen een intelligentietest en verantwoordelijkheidstest af te laten nemen indien Ferrari niet weet of hun auto wel verantwoordelijk bestuurd kan worden. Zou huilende liefhebbers schelen, schade aan derden en emotionele pleidooien over de doodstraf voor dit soort gespuis dat raspaarden sloopt.
@vonklausenburg: Uit ervaring kan ik je vertellen dat er inderdaad mensen zijn met geld die denken dat ze heel erg goed kunnen rijden. Of denken dat ze alles kunnen maken.

Dit zijn eigenlijk altijd mensen die ‘selfmade’ zijn. Dus ze zijn bijzonder slim, zijn ondernemend en hebben alles op een rijtje en dus alles goed voor elkaar. Maar eenmaal in een sportwagen of supercar denken een aantal daarvan dat ze superieur zijn. “Dit doe ik even, kan me niets gebeuren.” Niemand zal dat toegeven maar je proeft en ziet het aan alles.

Let wel; dit is lang niet bij elke sportwagen/supercar/hypercar bezitter(s) zo.
@viezefreddyw: Uiteraard, er zijn ook types die het wel kunnen en dan ineens een fatsoenlijk potje kunnen sturen. Blijft alleen dat er zoveel mensen zijn die menen met 350+ pk te kunnen rijden alsof ze in de Cuore van hun oma zitten. Doodzonde, want prachtige auto’s eindigen zo op de sloop.
@viezefreddyw: Ik zou juist eerder zeggen dat het niet de selfmade miljonairs zijn (voetballers en rappers daargelaten). Juist de mensen die het allemaal in de schoot geworpen kregen, lijken mij de onvoorzichtige, overmoedige types.
@berlinetta: Die zitten er ook tussen, absoluut.
@viezefreddyw: Uit ervaring kan ik je vertellen dat er ook mensen met weinig geld zijn die denken dat ze heel goed kunnen rijden en denken dat ze alles kunnen maken.
Dit zijn soms mensen die selfmade arm zijn, soms mensen die om een andere reden arm zijn.
Die mensen hebben niet zo veel, maar eenmaal in een auto voelen ze zich superieur. Je proeft en ziet dat aan alles.
Dit geldt overigens niet voor alle mensen met weinig geld.
@hijman85: Ik moest een beetje lachen.
@hijman85: Haha !
@viezefreddyw:
meh, lijkt me onwaarschijnlijk dat het allemaal self made mensen zijn; denk je echt dat een zoontje van een arabische olie miljardair niet overmoedig is? Of de golddiggende russische “vriendin” van een russiche oligarch?


anyway; jammer van die stoep.
@vonklausenburg:
Namens Ferrari kan ik je mededelen dat die het 100% oneens met je zijn.
Ze kunnen die krengen niet snel genoeg naar de ratsmodee helpen, uit laten fikken of anderszins om zeep te helpen.
Zo lang ze maar op maandag, al dan niet in het verband of vol hechtingen hijgend en kwijlend de tent binnen komen lopen voor een nieuwe.
Is gewoon ordinaire handel, al kosten ze twintig miljoen.
Die is klaar voor het museum. Wie maakt de eerste over jetcars?
@lekkerlinksrijden: Of dat deze niet eens is afgefikt. Laat Jet cars lekker auto’s verkopen en ga er met een grote boog omheen!
Ik weet wel waar je de velgen binnenkort kunt kopen.
Waarom direct oordelen? Bestuurders van dit soort auto’s hebben net zo veel, zo niet meer, kans op een ongeluk.
+1 voor de verwijzing naar Jack Parrow!
Ik denk sinds dat nummer altijd zijn accent bij de Peugeot 206 :p
De titel doet vermoeden dat de auto zich zelf te pletter heeft gereden. Echter lijkt mij het geval dat de dame/heer in kwestie de auto te pletter heeft gereden.. #muggenziften
Bestuurder heeft wel een beetje hoofdpijn vermoed ik .. gordel achter de rug tegen het pingen-plongen-tuuten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).