Ferrari 550 Barchetta faalt, ramt Ford Mondeo

Auteur: , 79 Reacties

Een supercarritje ging gistermiddag mis toen de eigenaar van een Ferrari 550 Barchetta iets te enthousiast op het gas ging en de macht over het stuur verloor.

Ferrari 550 Barchetta faalt en crasht

Als je gaat rijden met krachtige, achterwielaangedreven sportauto’s zonder elektronische beschermengeltjes, loop je het risico om in de fout te gaan. Als je dus iets geks wil proberen kan je maar beter superzeker zijn van je zaak, vooral als je dat tussen bomen, geparkeerde auto’s en filmende kinderen in een 30-kilometer zone probeert. Of de bestuurder van deze zeldzame (448 stuks gebouwd), wonderschone, zilvergrijze Ferrari 550 Barchetta Pininfarina wielspin wilde opwekken weten we niet, feit is dat hij te laat tegen stuurde om het overstuur op te vangen.

Helaas voor de eigenaar van een grijze Ford Mondeo eindigde deze glijpartij daardoor in het rechter achterspatbord van zijn auto. Naar verluidt heeft de eigenaar van de Ferrari zijn auto aan de kant gezet en verzekeringsdetails uitgewisseld met de eigenaar van de Mondeo, zoals het hoort. Deze tik werd gefilmd uit twee verschillende hoeken door twee broers die gek zijn van auto’s en ze daarom graag filmen. Check de video’s hieronder!
79 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Wat. Een. Ongelofelijke. Lul.
@mobieler: Idd wie zet die schijt mondeo daar nu ook neer ;)
@bofkont: deze had nog geen ducttape op de bumpers.
@bofkont: LOL!!
Faalhaas, daar sta je dan show te verkopen.
Ik hoop voor de mondeo eigenaar dat hij het volledige schadebedrag terugkrijgt want dat soort showvolk wil z’n verantwoordelijkheid al wel eens ontlopen.
@Hupke: Had ik maar zo’n auto.
@faalhaas: Hmm die mondeo’s zijn niet zo gek duur hoor ;)
Die golf cabrio had ook gemogen, wat een lelijk hok zeg.
@bofkont: ja idd, liever golf cabrio
@bofkont: dat is een eos geen golf cabrio
@Jipp: Zat te twijfelen, dacht aan de koplampen een golf, maar een Eos dus.
@Jipp: achterlichten, uiteraard ;)
@bofkont: je had net nog makkelijker kunnen zien; hardtop van de eos vs soft top van de golf.
@Hupke: schadebedrag? Die auto is nog €1500 waard. En zo groot lijkt (!) de schade nu ook weer niet. Als die Ferrari eigenaar hem 2 briefjes van €500 toeschoof was de zaak ook opgelost
@nasty: schade 2,800 euro
@nasty:

Dat is het probleem net, die auto is nog 1500 euro waard en om de schade te laten repareren (want voor een ander z’n fout ga je zelf het werk er niet insteken als je dat al kan) zit je aan een veelvoud van dat. Dus die eigenaar is z’n wagen kwijt. Ongeacht of dat een goede degelijke wagen is die nog jaren mee kan.
@Hupke: Zijn wagen kwijt omdat een ander tegen hem aanrijdt? Als zijn auto nog 1500 euro waard is, dan kan hij er gewoon voor kiezen om zijn auto te houden, niet te herstellen en die 1500 euro accepteren(als er al voor 1500 schade zou zijn). Waarschijnlijk zal hij een bedrag moeten betalen voor het bestek te laten opmaken, maar zijn auto is hij alvast nooit kwijt. Dat is te gek voor woorden.
@jakie:

Doe jij moedwillig om gelijk te krijgen of vat je het punt echt niet?

Voor het ongeval:
De eigenaar van de Ford heeft een wagen die doet wat die moet doen. Hij rijd er dagelijks in dus weet waar hij aan toe is (bijvoorbeeld: onderhoud binnen zoveel Km, koppeling begint te verslijten maar kan er nog tegen,…, pas uitlaat vervangen want die was doorgeroest, maar voor de rest een degelijke wagen)
Waarde van de ford is quasi nihil maar om iets te kopen dat hem kan vervangen ben je 5 keer zoveel kwijt.

Na het ongeval:
Ford = total loss. Eigenaar krijgt de waarde vd wagen maar kan daarmee dus geen wagen kopen waar hij hetzelfde aan heeft.
Wel geld maar geen rijvaardigheid. Nou ja, ik heb geen van beide…
@donvincenzo: Als hij geld had reed hij een fatsoenlijke Ferrari en niet zo’n oud lijk.
@terazino:
Mwah, wat mij betreft is de Maranello de laatste fatsoenlijke Ferrari die de poorten van Maranello verlaten heeft.
Dus doe mij dan maar zo’n “oud lijk”..
Onervaren gasten die mans willen doen en denken even vol gas de bocht uit te driften op dit kleine weggetje. Hinderlijk.
@gerjanm: Is die kale niet de eigenaar?
@e550: Ik bedoel dat die kale behoort tot die gasten. Ik heb al zoveel filmpjes gezien dat dit gebeurt.
via Android app
Ik meende dat er wel ASR op zat, kan ook zijn dat dat pas bij de 575 geïntroduceerd werd.
Hij lijkt wel heel kalm na de ongeluk.
Ja, het geld heeft hij wel, dus misschien ligt het daaraan…
@sulobb: hij was niet kalm
Ach, iedereen doet wel eens wat doms
Ik hoor nu te zeggen: “Jeetje wat jammer van die Ferrari”. Maar neen. Om op dat stukje weg met publiek eromheen vol driftend een bocht uit proberen te komen.. dan verdien je het. (Kijk ook even naar het tweede filmpje hoe dicht de kont van die punnari bij de filmert komt.)
Wat een gekke vent. Deze keer is het ”slechts” een Mondeo… Volgende keer misschien een kind wat naast de weg staat te kijken. Je mag in zo’n auto heus wel een keer het gas intrappen, maar op zo’n punt verwacht ik meer verantwoordelijkheid van de bestuurder!
@abarth500c:

Nou,misschien is het de volgende keer wel een bus vol met kinderen en lieve oude omaatjes!!!!!
@gash: Tis maar hoe je het bekijkt. Een oma is altijd iemand zijn schoonmoeder.
@fejjie:

Daarom ook lieve omaatjes. Niet dat loeder van die knorknor naast je op de bank.
Helaas is de mondeo eigenaar nu het haasje want die is nu economisch total loss
@redneckarie: Als het wiel ontzet is wel ja, anders heeft die nu een deukje in z’n spatscherm en rijdt hij er gewoon nog een paar jaar mee door. Maar als het ding total loss wordt verklaard, gaat het de eigenaar inderdaad geld kosten, dagwaarde is vaak toch wat anders dan vervangingskosten.
@potver7: het wiel is onzet alleen ze hebben hem recht geslagen
Ik blijf het knap vinden hoe mensen na een 25 seconde durend filmpje iemand meteen kunnen veroordelen en van alles weten over deze persoon. Hoe goed je ook kan rijden, je kan altijd een moment van onoplettendheid hebben en een fout maken.
@f40racer: Het ziet er op z,n minst onkundig uit….
@f40racer: Nou, als je de wetenschap hebt dat je altijd een moment van onoplettendheid kan hebben of een fout kan maken dan kan je tot geen andere conclusie komen dat het toch wel verstandig is enige voorzichtigheid in acht te nemen als er mensen omheen staan.

Doe je dat niet dan ben je gewoon achterlijk, punt.
@moveyourmind: true, maar als ik daar stond zou ik ook wat actie willen zien. Dat weet de bestuurder ook, waardoor hij wat meer risico neemt om het publiek een kleine show te geven. Bovendien zie ik hier totaal geen gevaar voor de omstanders, de materiele schade is op te lossen.
@f40racer: Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat je op zo’n beperkte ruimte een drift probeert neer te leggen, zeker als er een jochie in de berm staat. Aan het geluid waarmee het wegtrekt kun je wel horen de bestuurder tracht om ‘spectaculair’ weg te rijden (wat zeker geslaagd is). Ik kan me alleen niet voorstellen dat een oelewapper die enige ervaring met auto’s in deze vermogenscategorie zo onbenullig te werk gaat. Dit lijkt een gevalletje Daewoo Matiz-rijder (gaan = volgas) die voor het eerst in een achterwielaandrijver rijdt.
@Femme: Zoek eens op youtube naar een willekeurige autorally en kijk hoe de toeschouwers vaak nog geen twee meter van de voorbijvliegende auto’s staan. En kijk dan nog eens naar dat jochie en de lage snelheid waarmee het eigenlijk gebeurd. Dit is niet gevaarlijk..
De beste Mondeo is een platte Mondeo. (kapotte bumpers hebben ze trouwens allemaal al…).
@gash: deze niet deze ford lijkt als nieuw
@gash: deze niet
utr1984 via Android app
Overschatting is vervelend. Shit gebeurd, maar nu komen vast 100 reacties van mensen die beter rijden en waar het noooooit zou gebeuren. Vooral een deuk in de man z’n ego.
Dhr Faalhaas aan het werk. Beter dan tegen dat kereltje…
Stom stom stom. Gelukkig niet al te veel schade zo te zien.
@lambo4all: 2,800 euro schade aan de ford
Ach kan gebeuren… Meneer wil de filmers een mooi momentje gunnen en er onstaat wat blikschade. Shit happens en risico van het vak.
@opgooier: het hele wiel staat krom
Welkom op vooroordeelblog, waar iedereen het beter weet en waar niemand ooit wat fout doet… De tering….
@jeroen13: ben ik het vaak mee eens maar in dit geval is het knap suf, heb dit ook mee gemaakt toen ik 18 was en met de m535i van mams ging lopen blitsen maar dat zou me nu als 40 plusser niet meer gebeuren
@thierryvth: Dat snap ik, maar dat is niet iedereen overkomen en voor alles is een eerste keer(en in dit geval hopelijk ook meteen de laatste keer). De meeste mensen die hier lopen te zeiken hebben nog nooit in een auto met zoveel pk’s gereden en hebben dus geen idee waar ze het over hebben ;) maarja, vanuit je luie stoel is het altijd makkelijk oordelen over iemand anders’ fouten
@jeroen13 “De meeste mensen die hier lopen te zeiken hebben nog nooit in een auto met zoveel pk’s gereden en hebben dus geen idee waar ze het over hebben ”

Dus volgens jou is het normaal dat wanneer je in een auto met veel vermogen wegrijdt, je de controle verliest? Als dat zo zou zijn, mogen deze auto’s direct van de weg worden gehaald. Iedereen die kan rijden, kan in een dergelijke auto wegrijden zonder te crashen. De man is gewoon een onvolwassen debiel die wil showen, maar de voertuigbeheersing hiervoor mist. Dat hoef je niet te verdedigen, want voor hetzelfde geld rijdt hij jou voor je flikker en zit je de rest van je leven in een rolstoel.
@jeroen13: Waarom komt dit filmpje hier anders te staan?
En geloof mij, je kan in zo’n auto écht wel normaal rijden/optrekken. Dit was heus niet uit onoplettendheid, dat geef ik je op een papiertje.
@bogey: is waar, alleen als je er voor het eerst in rijd dan kan het onverwachts zijn.
@potver7 helaas is het een mondeo van 1999 met een dagwaarde van max 1000 euro dus reken maar uit uitdeuken nieuwe bumper en spuitwerk = total loss
Nou Huub met de pliesiepet mag van mij gerust een artikel 5je noteren, hoe hij daar met die toeschouwers en in bijzonder dat filmende jochie in gevaar brengt. Inleveren dat roze vodje!
Ik ga er van uit dat z’n verzekering na het zien van deze filmpjes geen euro uitkeert aan de Ferarri rijder. Laat het hem zelf maar betalen.
Zie ik het nou verkeerd of rijdt patser nu gewoon weg. Dus hij verlaat ook nog de plaats van ongeluk/ aanrijding dus dan is die ook nog strafbaar.
@raym: hij parkeerd de auto langs de kant
@carspotting14: hij parkeerT de auto of hij parkeerDe de auto……
Wat een ongelofelijke bokkelul… Man man man…
Ik mag toch hopen dat de politie erbij is gehaald en dat deze mongool artikel 5 aan zijn broek krijgt. Mensen zonder verantwoordelijkheidsgevoel die hun auto niet onder controle hebben, horen niet achter het stuur thuis.
Ik denk toch dat de deuk in het ego van de bestuurder het grootste is
Overstuur is balen man, zonde van je zeldzame Ferrari, leer er maar eerst mee rijden voordat je nog eens zoiets tegenkomt ;)
De blik van die man ook, die hem daar zo charmant in die mondeo parkeert. Zo van ”Ja, dat is vervelend”.
Ik vind de bovenstaande reacties toch wel erg overdreven als ik het filmpje nog eens bekijk. Zoveel spannends gebeurt er toch niet? Behalve een inschattingsfoutje
Nog geen meter van dat jochie met de camera. Lekker bezig baasje. Ga eerst maar even oefenen met een gti’tje op de parking van de Mac. Faalhaas.
@autoblaag:
Inderdaad, dat vind ik nog het ergste aan deze “gebeurtenis”
Die man wil dit vast voor de omstanders doen, jammer dat het mislukt…. Misschien heeft die Mondeo wel een enorme aantrekkingskracht :-)
GE-WEL-DIG.. wat een prutser.. :)
Niks aan de hand jongens, het is maar een mondeotje. Die velgen van de ferrari kosten al meer dan die mondeo ;)
@straight6: waarschijnlijk kon de eigenaar van de ford beter een auto gebruiken dan een set velgen van een Ferrari om naar te kijken.
Wat een kneus! Hahahahah
Volgens mij zijn die witte strepen op de weg geen rechsgeldige straatmarkering! Geen wonder dat de Ferrari-rijder in de war raakte!
Ik had niet graag de eigenaar willen zijn van die mondeo. ( Maar dan echt niet, lelijke hokken.)

Maar als die mondeo total loss is, krijgt ie misschien nog 2500€ voor de dagwaarde.
Zoek daarmee maar eens terug woon-werk vervoer. Die mondeo ziet er mss niet uit, maar iemand heeft die wel elke dag nodig om naar zijn werk te raken.
Ben je mooi genaaid door mister ferrari.
Volgens mij wilde deze meneer een heel klein driftje neerleggen voor de jongens die staan te filmen zodat zij dan s avonds een mooi filmpje kunnen uploaden. Best sympathiek dus. Het ging alleen net even ietsje anders. Meer ook niet. Typisch gevalletje ‘oeps’. Of het handig was dit te doen met een jongetje in je driftlijn is een ander verhaal.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).