Ferrari met bijna 100 km/u te hard door Rotterdam

Auteur: , 53 Reacties

En dat heeft consequenties.

Ferrari met bijna 100 km/u te hard door Rotterdam

Even het gaspedaal vloeren van een Ferrari. Wie weleens een snelle auto heeft gereden kent de verleiding. Aan die verleiding moet je echter niet toegeven in de omgeving van een stad, want dat is vragen om problemen. In de eerste plaats omdat de kans op een ongeluk groter is dan ergens in de middle of nowhere en in de tweede plaats vanwege de aanwezige politie.

Dat advies komt voor de bestuurder van een grijze Ferrari te laat. In een gebied waar een maximumsnelheid van 50 km/u van kracht is werd de supercar gespot met een veel hogere snelheid. De politie constateerde dat de man 145 km/u reed in het gebied in de bebouwde kom van Rotterdam. De daadwerkelijke topsnelheid van de acceleratie had nog hoger kunnen zijn dan de politie heeft vastgesteld.

Met een vastgestelde overschrijding van 95 km/u zit de bestuurder dik in de problemen. Niet alleen is zijn rijbewijs ingevorderd, maar ook de Ferrari is in beslag genomen door de politie. De zaak ligt nu bij het Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM). Het OM zal uiteindelijk bepalen of de bestuurder de auto terug zal krijgen na een afgerond onderzoek van de politie of niet.53 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Dat kon makkelijk harder. 145 is een halve dot gas in zo’n ding. Half werk, jammer.
@pielemuis: zo is het wel, je zit zo op zo’n snelheid zonder je best te doen.
@pielemuis: stationair in z’n 5
Auto krijgt ie sowieso terug, rijbewijs wordt nog een zuur proces voor de imbeciel.
@him: valt allemaal wel mee, als jij hem nodig hebt voor werk heb je hem vaak binnen 14 dagen terug. Enige wat de overheid dan zegt: Prima, maar je krijgt nog een factuurtje uit Leeuwarden thuis die extra hoog is. Zo kan je ook 2 maanden rij-ontzegging krijgen voor 70 km/u overschrijding, 2 maanden uitzitten en geen boete ontvangen (zo is het bij mij destijds verlopen).
@ghost: Dit is alleen waar als het zijn eerste zware overtreding is waar jij dus maar gemakshalve van uitgaat.
@tttijn: daar heb je een punt, absoluut en dat weet ik idd niet. Maar mijn mening is meer dat de 99% van de gevallen bezwaar aantekent, in veel gevallen ook daardoor sneller terugkrijgt maar wel een flinke som moet achterlaten, terwijl het ook kan dat je niks betaald als je accepteert dat wie zijn billen brandt, op de blaren moet zitten.
@ghost: ik weet niet hoelang dat geleden is, maar tegenwoordig ben je het volgens mij automatisch 2 maanden kwijt na 2 maanden krijg je een oproep om voor de politie rechtbank te verschijnen en a.d.v. De overtreding word er een geldboete of cursus opgelegd. Wat betreft het compenseren van de boete heb ik ook zo meegemaakt, ik was die mij van eigenlijk 6 maanden kwijt en 600 euro boete hebben ze 3 maanden en 900 euro boete van gemaakt.

En ik zou als ik jou was en anderen wanneer je de vraagt krijgt of je je rijbewijs voor het werk nodig hebt het beantwoorden met een nee. Je denkt dat als ze een beetje je persoonlijke omstandigheden weten dat ze je gaan gunnen. Zij redeneren op deze manier: oh je hebt je rijbewijs nodig? Dus je bent nog dommer geweest dan je al hebt gedaan. Je wist dus eigenlijk van tevoren dat je je rijbewijs nodig had voor je werk en hebt het dus bewust op het spel gezet hiervoor. Natuurlijk zijn er mensen bij wie het heel goed is afgelopen maar die kans is net zo groot dat jij of ik op de 10e 20 miljoen euro winnen
@ghost: nog een ervaringsdeskundige. Echter de straf gaat verder met 5-8 jaar geen auto kunnen verzekeren én een strafblad. Wat zijn jouw ervaringen/belemmeringen hiermee?
@godfather: nou ja ervaringsdeskundige is een groot woord, inmiddels is het ruim 6 jaar geleden dus er zal wat veranderd zijn in de tussentijd wellicht. Anyway, terugkomend op je vraag; ik heb er geen problemen mee ervaren, ik rijd ook privé in die afgelopen 6 jaar allemaal auto’s met ten minste 200pk. Was ook een eenmalige overtreding, echte (hoge) snelheidsboetes heb ik daarvoor en erna niet gehad. Enige reden dat ik op dat moment 170 reed waar 100 was toegestaan, was dat ik kort daarvoor een belletje kreeg dat mijn vader in elkaar gezakt was (bleek achteraf mee te vallen gelukkig).
@ghost: Je hebt het wel netjes gemeld bij de verzekeraar? Hier namelijk recentelijk 52 te hard ivm missen verkeersbord:( 1ste bekeuring ooit ook nog! Die CIS-registratie schijnt erg vervelend te zijn.
@ghost: is het niet zo dat als je de snelheid 2x overschrijd ( 100 waar je 50 mag) dat er een grote kans is op inname?
@apenkop: weet ik niet. In principe is bij een overschrijding van 50km/u (na correctie) sprake van inname, maar er zijn nog heel wat randvoorwaarden die meetellen naar andere besluiten zoals de duur van inname, EMG cursus of niet, (hoge) snelheidsovertredingen in het verleden, etc.
@him: imbeciel? Nee, hij rijdt een Ferrari. Jij een step.
@mijnporsche: Ook domme mensen kunnen een Ferrari rijden
@mijnporsche: Dus de capaciteit om na te denken is bepaald door het voertuig dat je rijd?

Jij meet zeker ook pielemuis lengte aan de hand van iemands auto.
@pielemuis: daarom rij ik een smartje
@lekkerlinksrijden: Groot gelijk! Je hoeft niet altijd een dikke bak te kopen ter compensatie. Je kan er ook gewoon voor uit komen!
@mijnporsche: Iemand kan ontzettend achterlijk zijn en een Ferrari rijden, bijvoorbeeld alle “Nederlandse” rappers. Als je denkt dat de auto die iemand rijdt iets zegt over de intelligentie van de berijder heb ik nieuws voor je…
@mijnporsche: als 145 rijdt binnen de bebouwde kom, ben je in mijn boekje inderdaad een imbeciel.
@sirprize: Maar waar zal dit zijn?? In heerhugowaard is ook een 50 weg, maar die is ingekapseld tussen 2 dijkjes met op stukken geen enkele rotonde. Dit is dat ook ‘bebouwde kom’. Zoek maar op: oosttangent
@sirprize: de Piet Hein tunnel is ook 70, waar je 150 kan aantikken. Mijn inziens de meest veilige plek binnen de bebouwde kom om
Gas te geven als je het wilt. Er steken niet plots kinderen/voetgangers over, en op bepaalde tijdstippen is die tunnel zo goed als leeg. Mijn inziens ben je dan geen imbiciel maar rijdt je gewoon door.
@mijnporsche: Dus als je een Ferrari rijdt dan ben je meteen vrijgesteld van zulk idioot rijgedrag? 145 waar je 50 mag is geenszins goed te praten.. ook niet als je een Ferrari rijdt. Als je wat harder rijdt op de snelweg, daar kan ik prima inkomen.. maar niet binnen de bebouwde kom.
@mijnporsche: volgens jouw logica:

Jij rijdt geen Ferarri. Jij bent dus een imbeciel. Bimbo golddiggers rijden Ferrari. Bimbo golddiggers zijn geen imbecielen. Een bimbo golddigger is slimmer dan dat jij bent?
@mijnporsche: excuses… @him:
@mijnporsche: ja en dus wat is je boodschap hier?
@mijnporsche: op het moment dat je 145 km/uur rijdt, daar waar 50 km is toegestaan, ben je inderdaad een imbeciel. Ongeacht het automerk…
@him: gewoon wit spuiten, met oranje en blauwe strepen erover…oh ja, blauw zwaailicht erboven op.
@ericd: oranje is rood geworden
Negen van de tien keer ligt de supercar-eigenaar niet wakker van een boete met drie nullen voor de komma, dus wie weet besluit de OvJ wel tot verbeurdverklaring.

Eens zien of deze auto binnenkort bij de Dienst der Domeinen ter veiling wordt aangeboden.
@RRRobert: waarop de supercareigenaar z’n goedbetaalde advocaat beroep tegen de verbeurdverklaring laat instellen. Vermoed (of vrees) dat ’t wel zal mislopen..
@forza: mislopen = loslopen
Goh.. Rotterdam, ‘s nachts te hard, en een Ferrari ipv een C63 van de vorige generatie. Da’s iets nieuws!
Je kan dit artikel niet anders lezen dan met de stem van André van wegmisbruikers erbij!
Is dat nu zo bijzonder dat deze auto 145 km/h haalde? Volgens mij redden de meeste auto’s dat vandaag de dag wel toch?
Wie zonder zonde is werpe de eerste steen.

Heb mij diverse keren laten verleiden door de paardjes onder de kap. Even voelen of er nog steeds 400 – 500 op stal staan. Ja, dat kan gewoon in NL.

Schade so far: boete voor 16km/h te snel omdat ik onbewust 120 ipv 100 ergens op de A4 reed lol.

Je moet wel weten wáár je het doet. Dit kwalificeer ik als een gevalletje van verminderde cognitieve capaciteiten icm slecht oordeelsvermogen. Mooi voor ‘m (M/V).
@goed_koopman: helemaal mee eens! Je kan best prima heel hard rijden in Nederland, alleen moet dat niet in de stad gaan doen… Risico’s veel te hoog qua boete en natuurlijk gezondheid. Op de snelweg of een weggetje achteraf daarentegen..
@goed_koopman: Ik heb er ook 300 en heb in de 6 jaar dat ik ermee rond rijd 1x een boete gehad. 108 waar je 100 mocht. Flitsmeister for life.
Dat ‘door Rotterdam’ is nogal een kreet. De Abraham van Rijckevoorselweg mag technisch gezien binnen de bebouwde kom liggen, het is feitelijk een zeer brede verbindingsweg tussen Capelle aan den Greppel en Rotjeknor. Waar een lel gas geven op sommige momenten prima kan zonder overig verkeer in gevaar te brengen. Dat het niet mag is duidelijk, maar het is nogal anders dan met 80 over de Coolsingel razen.
@amghans: en zo zijn er zat plekken waar het kan maar niet mag, zelfs op de snelweg zijn er zat plekken waar het 4 / 5 baans breed is en men maximaal 100 toelaat. Zeker ‘s nachts imo een compleet omgekeerde wereld.

Maar ach, het brengt geld in het laatje, geld dat hard nodig is want de budgetten van onze roverheid zijn altijd te krap begroot en er is altijd een tekort.
-edit: nutteloze bijdrage-
Ik heb ook wel eens 145 gereden binnen de bebouwde kom, was best leuk… https://images.app.goo.gl/aDWnX8pDTL8c6aja8
@luckyluck: die vond ik grappig!
@luckyluck: ik 190km/u in Civic met 100pk. Dat duurde ongeveer een minuut nadat ik bij 50km/u gas gaf. Met een Ferrari zit je er binnen 5 seconden. Wat is nou gevaarlijker!
@mwti: in de ferrari zijn zulke snelheden minder gevaarlijk, omdat de remmen ervoor zijn gemaakt.
@mwti: dat met die Ferrari natuurlijk, waar jij een minuut hebt om te bedenken dat het onverantwoord is wat je aan het doen bent heeft die arme Ferrari rijder daar maar 5s voor.
@mashell: ik denk dat je op dat moment maar aan één ding denkt en dat is snelheid. Als je een minuut nodig hebt dan heb je dus ook veel meters nodig en is de kans op een aanrijding met kind dier of ander voertuig veel groter.
458 speciale!
Bijna 150 km/h op een voorrangsweg is natuurlijk wel echt van de zotten. Ook al rijdt de beste man een heldenwagen, 458<3
Als ie pech heb is hij m ook gewoon echt kwijt, de auto.
MaAr WaS ‘s NaChTs DuS dAn KaN hEt
Dan is hij wel echt de pineut.. zal adh van de komende gevolgen wel 10x nadenken dat ooit nog te doen.
Zelf ook wel eens gepakt met 200 waar 100 was toegestaan koste me €1800 en 2 maanden rijbewijs kwijt.. en dat laatste deed meer pijn als het geldbedrag!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).