Kun je in Rotterdam voortaan parkeerboetes ontwijken?

Auteur: , 34 Reacties

Met een beetje vernuft is alles mogelijk.

Zo kun je in Rotterdam parkeerboetes ontwijken

Vandaag gaat in Rotterdam een nieuwe proef van start, die in het leven is geroepen om in de gemeente sneller en meer voertuigen te kunnen controleren. Voortaan kunnen controleurs op afstand bekijken of automobilisten betaald hebben voor het parkeren van hun auto. Een jaar lang zal worden uitgetest of het baat heeft bij het nieuwe controlesysteem.

De scanauto’s die sinds 2015 gebruikt worden in de gemeente zullen hun werk blijven doen, maar het zijn de daarachter rijdende scooters die vervangen worden door het nieuwe systeem. Nieuwe software moet de handhavers namelijk de mogelijkheid geven de controle ook op afstand, vanuit kantoor dus, uit te voeren. Gemeente Rotterdam heeft deze keuze o.a. gemaakt zodat zijn controleurs minder blootgesteld worden aan agressie.

Met het nieuwe systeem is het mogelijk direct foto’s te maken van een voertuig waarvoor de parkeervergoeding niet is betaald. Aan de hand van de foto’s wordt vervolgens op kantoor bepaald of er een boete uitgedeeld dient te worden. Bij twijfel zal er alsnog een controleur naar het voertuig in kwestie worden gestuurd, om uit te zoeken of er niet gewoon iemand in de auto zit. Loophole? Wellicht.

Ongetwijfeld zal er hier en daar een gat in het systeem zitten dat uitgebuit kan worden, maar daarvoor is het dan ook een proefperiode. Als blijkt dat het systeem voldoende efficiënt zijn werk doet, dan zal het mogelijk full-time worden ingevoerd. De pilot loopt in ieder geval tot mei 2020, daarna horen we hier meer over.34 reacties

Ja, die controleur gaat dus echt niet langskomen. Dus je krijgt gewoon een boete, ook al was je aan het laden of lossen of iemand aan het afzetten
@joel_d: Klopt. Dan maar zonder kenteken parkeren.
@dutchdriftking: Gewoon een aangeklede etalagepop achter het stuur zetten, of je opblaaspop.
@joel_d: klopt die heb ik laatst in Amsterdam gehad, recht voor de deur. Heb ‘m proberen aan te vechten, maar ze zeiden dat er geen portier openstond en de knipperlichten niet aan stonden… Ga nu in hoger beroep! Moet verdomme toch iets in en uit m’n auto kunnen laden zonder dat het direct 90 euro kost!
@jaapies:

Nee maat .. jij was gewoon “fout” ..
En parkeerbeheer is de verzetsheld ..
@jaapies: ja want als je je spullen uit de auto hebt en binnen aan het wegzetten bent laat je in Amsterdam (of eigenlijk elke grote plaats) ook echt je auto open staan….wat een mafklappers. Hoop dat je wint
@jaapies: dat is heel gek. In Amsterdam werken ze nog namelijk met scanauto’s. Als er vervolgens iets niet klopt, dan komt er een scooter langs om een boete uit te delen.
@jaapies: Ik ben een keer een parkeervak ingedoken om te keren, moest denk ik 30 seconden wachten voor passerende auto’s, waaronder dus zo’n scanauto en gelijk een prent. Heb de boete niet eens aangevochten hopeloze figuren.
@povel: Dit was ook in Amsterdam.
De stasi zat ook liever afgeschermd op “kantoor” ..
@lincoln: Das leben der anderen begint onze realiteit te worden..
@lincoln: tja zo kan je het ook zien ja, je eigen fouten zo omdraaien dat je van dader slachtoffer wordt
@soulmaster:

En wat is dan precies mijn “fout” ..
@Soulmaster: Nee want zo kan je het gewoon niet goed beoordelen. Ik heb een keer een boete gekregen in Amsterdam omdat ik 30 seconden een parkeervak in dook om te keren.
Mannequin op de bestuurdersstoel zetten.
Amsterdam of Rotterdam, landverraders blijven het die “controleurs” met vette reten.
@audicoupe84: Ja echt he. Opvallend wat een dikke konten die mensen hebben. Handhavers ook vaak. Echt snackbar lichamen. En dan terwijl je best lekker uit eten kunt van al die boetes.
@audicoupe84: Hoe kan je het ze nou kwalijk nemen dat ze werken. Degene die fout parkeert is hier de schuldige, niet degene die monden moet voeden thuis. Ik snap je frustratie, maar daar is degene die daar werkt niet voor verantwoordelijk. Die doen gewoon hun werk.
@bk4life:

Fout parkeren !!

Wat is er precies fout aan parkeren ??
@bk4life: je mening zal hier niet op veel sympathie hoeven te rekenen, want “BOA’s zijn NSB-ers” en zo, maar nuchter gezien heb je gewoon gelijk.

Het probleem hier zit hem vooral in de pakkans. Ergernis nummer één is bijvoorbeeld het gebruik van de smartphone onder het besturen van een voertuig, maar daarover wordt vaak geroepen dat de lage pakkans er vooral de oorzaak van is dat mensen dit stug blijven doen. Andersom zullen weinig mensen zich ergeren aan een foutparkeerder, tenzij deze de weg of uitrit belemmert. Dat hier dan de pakkans (enorm) mee wordt verhoogd, veroorzaakt gevoelens van onrechtvaardigheid.

Jammer alleen dat zoiets dan weer wordt geventileerd tegen de uitvoerders die, zoals je terecht stelt, ook alleen maar hun werk doen.
@rrrobert: Nou ja, mijn sympathie heeft hij wel. Het is zo makkelijk om op mensen af te geven die jou op je fouten kunnen wijzen en daar misschien nog een boete aan kunnen hangen ook. Met name BOA’s en verkeersregelaars moeten het (natuurlijk) vaak ontgelden, want uiteraard weten ‘wij’ allemaal veel beter wat belangrijk is dan ‘zij’, die minderwaardige stumpers met hun snackbarlichamen die zich druk moeten maken over parkeerboetes, inrijverboden en zwerfvuil.

De grap is natuurlijk dat een groot deel van hun werk überhaupt niet zou bestaan als ‘wij’, de betweters die het allemaal veel beter voor elkaar hebben en begrijpen dan ‘zij’, niet zo’n ongelooflijke hufters zouden zijn. ‘Wij’ zijn het die parkeren waar dat domweg niet mag, in willen rijden waar dat even niet kan, vuilniszakken willekeurig op de stoep neerflikkeren omdat de ondergrondse container toevallig vol is als we eindelijk de moeite op kunnen brengen om ons naar buiten te slepen en hem weg te gooien… Nou ja, je snapt waar ik heen wil.

Snackbarhersens versus snackbarlichamen. “Keihard aanpakken”, maar o wee als dat ons raakt.
@bk4life: dat is helemaal waar. En toch is het een bepaald slag volk wat dit werk doet, want dat is natuurlijk wel gewoon een keuze.

Zo ben ik best een paar keer gevraagd of ik niet bij de (water)politie of rws wil. Het lijkt me prachtig om echt iets voor de veiligheid op het water te kunnen doen. Maar ik ga absoluut geen onzin boetes uitdelen, terwijl dat er dan wel bij hoort. Ik sta daar niet achter dus ik accepteer die baan niet.

Deze parkeerwachters echter wel. Dus je kunt het ze wel kwalijk nemen.
Want? Je zet je opblaaspop achter het stuur ofzo?
Hoeven die lui helemaal niets meer te doen. Ze hadden het al zo enorm druk natuurlijk
Gewoon op basis van algoritme vantevoren bekeuren, sterker nog, bij voorbaat afschieten zodat er geen overtreding gemaakt kan worden.
Waar ter wereld ik ook kwam 🎶
Nimmer trof ik zulke gluiperds
Als in ’t stadhuis van Rotterdam
Welgelegen aan de Maas 🎼
Verzint een politieke dwaas
Een verbod op ronkende ouwe brikken
Om linkse hielen te likken
Maar uit cruiseschepen wolken rook
Als liepen zij op oliestook
En met parkeersjakies in kantoorpanden
Geen gratis parkeerplaats meer voorhanden
En staat je even auto naast ’t trottoir
Hebben ze de parkeerboete al klaar
Ja, Ambtenaren hebben ze genoeg
Op kantoor een hele ploeg 🎵
Met hun dikke bolle kop
Hangen ze de burger aan het strop 🎶
En de burger betaalt gedwee
Anders krijgt hij nog een boete of twee
En lijk je net een landverrader
En wordt je belastingdossier
Een uittreksel van een metertje of twee
Rotterdam holadiee

Big city 🎵
Big big city🎶
@moveyourmind: briljant
@moveyourmind: zit een foutje in je tekst. Big City is Amsterdam, hoe je het ook wendt of keert. Rotterdam is Shit City!
De gemeente Rotterdam probeert gewoon in mooie woorden te vertellen: de nacontrole komt niet meer, scant het apparaat dat je niet heb betaald dan krijg je ‘m gewoon, ongeacht waar jij bent. Daarna is het aan jou om het tegendeel te bewijzen hoi hoi
@rs18011:

Nee maat ..
Je bent gewoon “fout” ..
Iedereen is “fout” ..

Behalve parkeerbeheer ..
Want parkeerbeheer is goed ..

Niet alles maar omdraaien ..
Pas op de radio gehoort dat alle bekeuringen savonds handmatig gecontroleerd worden of binnen geloof ik een kwartier na scanning
Als nog betaald is
Dit voor mensen de tijd te geven om naar de betaal automaat te lopen
Ik heb een app en dat werkt perfect
“Nieuwe software moet de handhavers namelijk de mogelijkheid geven de controle ook op afstand, vanuit kantoor dus, uit te voeren.”

Een mooie manier om weer banen te schrappen, want dat gaat volautomatisch net zoals de (vaste) flitspaal nu zijn werk doet.
Als de kosten van handhaving lager worden, dan kunnen de parkeertarieven ook omlaag, toch? 😎
Opblaaspop op de bestuurderstoel en gratis parkeren! Prima systeem!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).