Fiat & Abarth 124 Spider: rijtest en video

Auteur: , 65 Reacties

Fiat heeft twee smaakjes klaar van hun tweezits 124 Spider en we mochten beide uitproberen. Maar welke is het meest begerenswaardig?

Fiat & Abarth 124 Spider rijtest en video

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

Voordat we het over de auto zelf gaan hebben, een klein stukje historie. De Fiat 124 Spider had er namelijk nooit zullen komen, ware het niet dat er een vreemde snuiter aan de leiding gaat bij de Fiat Group. Die vreemde snuiter luistert naar de naam Sergio Marchionne. Het was Sergio (a.k.a. De Coltrui) die ervoor zorgde dat de relatie tussen de Fiat Group en Mazda onder hoogspanning kwam te staan. Toen de Japanners begonnen met de ontwikkeling van de MX-5 ND werd namelijk een deal gesloten met Alfa Romeo: de Japanners zouden de auto ontwikkelen, waarna Alfa Romeo een eigen roadster zou gaan bouwen op basis van die auto. Ze kregen het chassis van Mazda, maar moesten dan wel de auto in Japan laten bouwen. Op die manier had Alfa Romeo minder ontwikkelingskosten, terwijl Mazda meer auto’s van de band kon laten rollen in hun Japanse fabriek.

Maar Sergio ging daar na verloop van tijd dwars voor liggen: Alfa Romeo mocht geen auto’s bouwen buiten Italië, dat zou slecht zijn voor het merkimago. De Japanners gingen natuurlijk over de zeik, want die hadden de winstgevendheid van de MX-5-case mede berekend op basis van een lading roadsters voor de Italianen. En dus kwam er het plan om de beloofde auto onder het Fiat-logo op de markt te brengen. Echter, het enige wat bij Fiat goed verkoopt zijn auto’s met het 500-label. En er was nooit een tweezits cabrio-500 met achterwielaandrijving, dus er moest iets anders bedacht worden.

De klassieker
Fiat 124 Spider
Er werd gekeken naar wat Fiat in het verleden verkocht had, en daar kwam de 124 Spider naar voren. Wat nou als er een retro-design met 124 Spider-jasje op de basis van de MX-5 getekend zou worden? Dat retro-design verkoopt immers ook prima op de 500!

Fiat 124 Spider

En zo geschiedde. Het resultaat werd eind vorig jaar aan de wereld getoond. in tegenstelling tot de meesten van jullie was ik geen fan van het ontwerp toen ik alleen de foto’s had gezien. Maar nu ik het ding hier voor me zie staan kom ik daar helemaal van terug. Dit is één van de meest geslaagde retro-designs die we ooit hebben gezien. De auto oogt supermodern, maar tegelijkertijd is er veel herkenbaar van de vroegere 124 spider. De koplampen, de neus, het logo liggend op het achterdeksel, het klopt gewoon allemaal. Wat een prachtig wagentje is dit geworden, zeker in het prachtige Azzuro Italia van onze “Lusso” uitgevoerde testauto, die bovendien op 17 inch velgen staat in plaats van de standaard 16 inch.

Fiat 124 Spider

We “moeten” eerst met de 124 Spider op stap, om halverwege de route deze kortstondig te verruilen voor de Abarth 124, voor een rit door de Italiaanse heuvels in de buurt van Verona. Los van het uiterlijk, is er meer verschil met de MX-5. Maar dat is niet het interieur. Het enige écht grote verschil is volgens mij het stuurwiel, dat wat dikker is dan in de MX-5. Verder is het eigenlijk allemaal precies hetzelfde. Dus lekker clean, maar wel met erg weinig bergruimte. Een klein vakje onder de armsteun en een iets groter vak tussen de voorstoelen zijn eigenlijk de enige mogelijkheden om je spullen kwijt te raken. Geen dashboardkastje, geen vakken in de deur. Da’s een beetje behelpen dus. Wel is er een redelijk ruime kofferbak waar we twee flightcases plus een lading losse spullen makkelijk kwijt kunnen.

Tot zover de praktische zaken. Ik stel mijn stoel in op mijn 1 meter 85, waarbij ik ondanks de Japanse roots van deze auto niet eens helemaal naar achteren hoef te gaan met mijn stoel. Dat is prettig, maar op het moment dat ik daar een opmerking over wil maken begint cameraman Martijn te klagen: hij is iets langer en zit met zijn knieën bijna klem tegen het dashboard en er is geen enkele manier om dat op lossen. Nu snap ik waarom er geen dashboardkastje is gemonteerd. Wil jij een 124 Spider rijden, zoek dan een vriendin van maximaal 1,80 anders krijg je ruzie over wie er mag rijden.

Fiat 124 Spider

Motorisch gezien is er keuze uit een 240 Nm en 140 pk sterke MultiAir viercilinder. That’s it, dat is alle keus die je hebt. Wil je meer, dan moet je voor de Abarth gaan, maar die behandelen we straks. Ik start de motor met de startknop en we gaan op weg richting de Abarth. Natuurlijk wil ik daar snel zijn dus we proberen vlot vooruitgang te boeken. En dat gaat prima. De auto is vlot genoeg (0-100 in 7,5 seconden) om lekker mee te knallen op de Italiaanse binnenwegen. De wegligging is daarbij echt briljant te noemen, wat voor een groot deel natuurlijk te danken is aan het lage gewicht van 1050 kilogram.

Fiat 124 Spider

De auto danst heerlijk door de bochten, waarbij het neusje bijzonder gretig instuurt en de rest van de auto gedwee volgt. Heerlijk gebalanceerd en prettig voorspelbaar, ook op de grens van de aanwezige grip. Opvallend daarbij is dat deze Fiat 124 Spider geen moment oncomfortabel voelt, maar ook geen moment teveel overhelt of deint. Het enige wat de auto tekort komt, is de power om een beetje te spelen met de balans van de achterkant van de auto. Overstuur opwekken lukt eigenlijk alleen met grof geweld, maar dat is het enige minpuntje aan deze verder heerlijk gebalanceerde roadster. Wat een fijn wagentje!

De schorpioen
Abarth 124 Spider
De Fiat 124 Spider komt naar mijn smaak dus net een beetje power tekort, maar gelukkig is de oplossing te vinden in de vorm van de Abarth 124 Spider. Dezelfde basis maar dan prettig gestoord, zo zou je deze Abarth kunnen omschrijven. De mannen bij Abarth krijgen doorgaans een eenvoudige opdracht mee: neem een standaard Fiat product en maak er een auto van die je een enorme grijns bezorgt.

Abarth 124 Spider
We hebben de Fiat 124 Spider net aan de kant gezet, en een voorzichtige glimlach vormt zich al op het moment dat ik richting de Abarth 124 Spider loop. Wat een knettergek uiterlijk. De rode spiegelkappen, de rode details in de grille, de wild vormgegeven bumpers en bovendien: de matzwarte motorkap. Het is een tikkeltje over de top. Misschien zelfs ordinair. Maar je kan niet anders dan lachen, dit belooft leuk te worden!

Een snelle blik in het interieur stelt me gerust: net als de Fiat heeft de Abarth die wij meekrijgen een handbak. De automaat is leuk, maar niet de beste kompaan als je van gummen houdt. De handbak schakelde bovendien heerlijk in de Fiat en dat zal in de Abarth niet anders zijn. De details zijn ook in het interieur overal te vinden. Een plaquette tussen de voorstoelen met een technische tekening, rode stiksels, Abarthlogo’s waar ze maar passen: lekker. Tijd om te gaan rijden.

Abarth 124 Spider
Het blokje in de Abarth is dezelfde 1.4 MultiAir, maar dan met 250 Nm koppel en 170 pk om op de achterwielen los te laten. Dit moet zorgen voor een iets snellere sprint, namelijk 0-100 in 6,8 seconden. Bovendien is de hele auto net iets strakker gezet, met onder andere een Bilstein onderstel en standaard 17 inch “Razor”-wielen. Tijd om die startknop in te drukken en te kijken wat dit beestje in huis heeft.

Herrie, dat is direct duidelijk. De auto klinkt net zo schreeuwerig als dat onze testauto eruit ziet. Ik schakel de sportmodus maar direct in, en de traction control uit. We hebben niet veel tijd, dus optimaal genieten is het devies. We draaien rechtsaf een weggetje op waarbij we eerst door een klein dorpje moeten. De mannen van Abarth vertelden me bij het wisselen van de auto’s glimlachend dat er een kortingsregeling getroffen is met de lokale politie. Desondanks besluit ik om niet te hard langs de twee flitspalen te rijden en de snelheidslimiet even te respecteren. Los van het geluid is er eigenlijk weinig verschil te merken met de 124 Spider, de auto voelt niet moeilijk veel harder ofzo.

Abarth 124 Spider
Na het dorpje gaan we meteen een weg op die regelmatig gebruikt wordt als onderdeel van een hillclimb-circuit. Tijd om het gas erop te gooien dus, en meteen wordt duidelijk dat deze Abarth érg gretig aan het gas hangt. Een paar ruimere bochten worden heerlijk op het randje van grip genomen. Meteen voel ik dat ik met deze auto de kont wat makkelijker met het gas kan sturen. Hoe hoger we komen, hoe krapper de bochtencombinaties worden en de Abarth danst er met veel plezier doorheen terwijl de uitlaat schreeuwt, ploft, jankt en kraakt van plezier. Die glimlach is inmiddels een flinke grijns geworden, afgewisseld met hardop lachen na wéér een lekker doorgegleden bocht. Wat is dit een leuke Spider! Helaas moeten we de Abarth zo weer inleveren, want dit kan ik nog wel een paar uur volhouden.

Het enige gevaar is nu dat ik de Fiat 124 Spider geen klap meer aan vindt. Ik heb de Abarth sleutel net met tegenzin teruggegeven aan een vriendelijke Italiaanse dame, die me met een soort meewarige glimlach richting “onze” Azzuro Italia Fiat 124 Spider begeleidt. Hoewel ik dat schreeuwerige zal missen, vind ik die 124 stiekem wel mooier. Niet alleen vanwege de kleurstelling, maar zeker ook vanwege de net wat cleanere vormgeving van onder meer de bumpers. En eenmaal onderweg voor het laatste stukje van deze introductie valt eigenlijk alleen het motorgeluid tegen. Dat 140 pk blokje is ook al hartstikke leuk en 99% van de mensen zal nooit willen glijden en knallen met een auto als deze. Voor die mensen is de Fiat 124 Spider al fun genoeg.

Wil je een Fiat 124 Spider dan kan dat vanaf 33.995 euro en dat is dan toch ruim 4000 euro meer dan de MX-5 in de basis kost. Eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat de Fiat standaard wat rijker uitgerust is. Wij zouden wel nog aanraden om het Lusso-pakket aan te vinken, met name voor het lekkere leer en de 17 inch wielen. Dat kost nog 2000 euro extra.

Abarth 124 Spider
Wil je toch knallen en glijden en gek doen dan moet je voor de Abarth gaan, die 45.495 euro kost. De Abarth is eventueel ook nog leverbaar met een DCT automaat, die is 2000 euro duurder. Niet het goedkoopste speeltje in de wereld, maar zo verschrikkelijk leuk! Filmpje!65 reacties

Alle plus punten compenseert het grootste minpunt niet.. (€)
@casperh allemaal leuk en aardig maar waar blijft de V90?
@volvaudi: En als we toch bezig zijn, staat de Giulia ook al op de planning?

Heb van beide auto’s al een filmpje op autoweek gezien maar die van autoblog zijn altijd beter. Net zoals deze weer van de Fiat. Leuk gedaan!
Hoe vaker ik ‘em zie, hoe leuker ik ‘em vind worden. En er zit gewoon nergens chroom op het dingetje. Wat een verademing zeg! Doe maar een parelmoer witte 124 zonder ‘Lusso’ of ‘Abarth’, maar wel met een matzwart motorkapje. (ja ik weet het, het hoort niet, maar ik wil het ;-))
@Rob: het is geinig, maar ik vind hem niet Italiaans ogen. Vind ik toch een groot minpunt.
@ewoudhoed: zit er ook zo’n plaatje onder de motorkap waarop staat ‘made in Japan’? Het kan echt niet, maar ja……. de tijd van echte merken is voorbij.
@roppp: Nou niet dus, Alfa Romeo!
De Abarth is een gaaf karretje, maar veel te duur.. Vind hem trouwens wel wat trekjes hebben van een Viper.
Die €4000,- is wel een behoorlijke smak geld en die zal de iets rijkere standaarduitrusting niet compenseren lijkt mij. Nog een extra reden om voor een MX-5 te kiezen, naast zijn motoren en uiterlijk, maar dat is persoonlijk natuurlijk. Die Abarth versie is ook leuk, maar ook erg aan de prijs helaas.
@broekhoest: was ie maar 4000 :p
Mazda met 160pk & opties is nog 5000 goedkoper als abarth. Ik zou zwaar twijfelen want die abarth is toch wel bruut, maar denk dat de meesten dan toch voor de mx5 gaan…
Doe mij maar de gewone met dat prachtig blauwe lak + chiptuning en een andere uitlaat heb je wel een Abarth-achtig autootje, wat een schreeuwerig ding is de Abarth versie..
@misterdrogba: ja precies ik vraag me af of je met beetje chiptuning en een beter uitlaat niet precies hetzelfde kan bereiken voor heel wat rooitjes minder… zit je mogelijk wel met de garantie…
@punicaoase: met chiptuning zeker. Ik had een mito met 1.4 MA 135. Squadra kuurtje maakt hem vergelijkbaar met de QV, iets minder pk maar meer nm. Uitlaat moet vast ook te fixen zijn.
Opmerkelijk dat prijsverschil met de MX-5. Hier in de VS zijn ze gelijk in prijs, en $24k ?
@mrbasa: BPM :(
@casperh: dus ondanks dat de FIAT een turbo heeft, stoot hij meer CO2 uit dan de atmosferische Mazda variant?
Heb toevallig vorig weekend een nieuwe MX-5 aan huis gehad. Geen meter mee gereden want ik ben groter dan die auto. Jammer dat de Fiat geen extra ruimte biedt. Vind het een geweldig ding om te zien namelijk. Helemaal als Abarth. En dat moet schreeuwen en knetteren! Hoop dat je er nog wat gaat zien in NL. Maatje van me heeft er net een besteld voor in de showroom. Volgens mij precies als die blauwe van jullie rijtest.
Ik zag het filmpje van Autoweek. Hij heeft het geluid van een ouwe tractor…
@denniss00: zo echt he! Afschuwelijk.
@denniss00: Beter het geluid van een oude tractor, dan van een nieuwe stofzuiger…
@denniss00: Is het een diesel dan?
@denniss00: denk dat dat n cameraissue is, net als bij de 4C en Abarth 500
Wauw, wat een ontzettend mooi ding zeg! En die Abarth is al helemaal een snoepje. Mooier dan de MX-5? Ja, ik vind van wel en dan met name de kont en de neus. Daar waar ik het neusje van de MX-5 iets te agressief vind ogen vind ik dit neusje erg subtiel. Ik ben benieuwd of we ze vaak gaan zin in dit land, echt goedkoop is hij niet.
Doe mij maar n echte MX-5.
Doe mij maar de MX-5. Minder overhang, meer harmonieuze vormgeving, meer gericht op rijden dan op reizen, lichter, vooral in de neus, betere versnellingsbak dan de NC bak in de Fiat, en ongedempt uitlaatgeluid t.o.v. de turbomotor. Het enige voordeel van de Fiat is de tuningpotentie.
Ben benieuwd of we hem net zoveel zien rijden als de barchetta
Wat is ie mooi zo in dat blauw en die stoelen.
Ik vind het een kek karretje! :)
Voor de prijs van een Abarth zou ik gaan voor een 997. Die daalt minder in waarde en je hebt een heel andere auto
De blauwe. 100%. En dan laten tunen en je hebt het beste van beide werelden!
Heerlijk om te lezen dit, alsof ik zelf in de auto zit! Hulde @CasperH!
Vanaf moment één heeft deze kleine donder mijn hart al en nu ben ik helemaal verkocht!
Ik vind hem stukker minder mooi dan de mx5. Als daarbij ook nog eens komt de mazda standaard een stuk goedkoper is, lijkt mij de keuze snel gemaakt als je in de markt bent voor zo’n auto
Wat een prijzen! Voor minder dan de helft heb je een heel nette 2ehands Z4 met atmosferische zescilinder. Geen moeilijke keuze voor mij. En voor hetzelfde geld als de Abarth heb je neem ik aan ook wel een nieuwe 220i cabrio of zo (of vergis ik me nu?).
@frederik: Als ik de review zo lees en bekijk, denk ik dat je deze Fiat en Abarth toch niet met de 220i moet vergelijken. Een 220i is wat groter, wat zwaarder, stuurt wat minder scherp (want meer focus op comfort) etc.
@frederik: nope, die 220i is wel ietsje duurder indien je hem goed aankleedt.
@frederik: ga eerst even rijden met de 220i, en vergelijk dan :-) Ik ben laatst met de 228i gaan karren. Snel? Yup. Saai? In vergelijking met de MX-5 / 124 spider wel, ja. Nauwelijks betrokkenheid bij het rijden, in die 2-serie cabrio. Heel wat minder dan de fun die je in de 1-serie cabrio had.
@BaRa: Ik ben zelf een beetje een sucker voor de zescilinder, dus zou altijd voor de Z4 gaan als ik een roadster zocht. Maar ik geloof je graag! Veel BMW’s neigen iets teveel naar logheid de laatste tijd, helaas. Ik verbaas me vooral erover dat een leuke 124 Spider dus tegen de 50k aan zit…
Gave foto’s!
Vind de abarth echt te gek! Mooier en stoerder dan de mazda mx-5. Hopen dat ze hier ook een RF van maken
Leuke reviews van leuke wagentjes! Voor de mensen die hem nieuw kopen is het natuurlijk minder, maar het zou fijn zijn als ze een beetje snel afschrijven zodat ik over een jaar of 4-5 een leuke 124 op de kop kan tikken voor een lagere prijs. Als je geen kinderen hebt en ook geen hobby hebt waarbij je een grote auto nodig hebt, is dit toch gewoon hartstikke leuk?
Review + 10 ..
Zonnebril – 1 ..
Lekker enthousiast en in balans .. Topjob ..

Abarth gewoon echt een auto voor mensen die een cadeautje voor zichzelf kopen ..
@lincoln: inderdaad. Die zonnebril had in dit geval van het Italiaanse merk Persol moeten zijn.
@e1000bmw523i: en dan het liefst de Steve McQueen variant (PO1714) !

Had Autoblog wel van mij mogen lenen… Tegen een rondje touren met dat kekke bakkie natuurlijk.
Topreview! Ik vind hen persoonlijk veeeel mooier dan de mx5. Prijs valt best mee.
Alhoewel ik Fiat een warm hart toedraag kan ik hem nog niet echt mooi vinden, hoop hem dan ook snel in het echt te zien. Wel een van de betere reviews!
Gaan we dit karretje trouwens in nog meer smaken zien? Bijvoorbeeld als Dodge. Die hebben namelijk al een omgetoverde FIAT (Dart) en wat jaren terug ook een roadster concept gebouwd. De Demon uit 2007. Vond ik destijds een super geinig ding (en nog steeds) En kijk die wielkasten; hoe cool is dat?
http://www.conceptcarz.com/images/Dodge/dodge_viper_demon_cncpt_manu-07_04-800.jpg
@Rob:

Nope ..
Elke Amerikaan van boven de 40 kent FIAT louter door de 124 ..
Kan met FIAT badge op veel meer sympathie rekenen ..
@lincoln:
True that. Ff niet bij stilgestaan. Al zijn ze er niet voor niks weggegaan natuurlijk. FIAT werd „Fix It Again, Tony!”. Dat woordgrapje heeft FIAT overigens onlangs weer gebruikt in een commercial:
http://www.autonews.com/article/20141124/RETAIL03/141129926/fiat-takes-on-fix-it-again-tony-in-spot-for-the-500x

Humor wel ;-)
Maar je hebt gelijk, de 124 zal wel een zekere gunfactor hebben. Het is maar goed dat ze daar een revival van hebben gemaakt en niet van de X1/9. Die zal een veel mindere gunfactor hebben ;-)
Voor mij de FIAT met de motor van de Abarth?
@bmwe81: vind ik ook. Maar met een simpele chiptuning zit je vast al aan die 170pk.
Het is een leuk wagentje en schijnbaar zit het nog behoorlijk in elkaar ook.
Bijna on-fiat zou ik zeggen.
Het abarth “sausje” is leuk maar misschien inderdaad een tikkeltje té voor een karretje als dit.

Na de ronduit schofterig dure 4c had men blijkbaar het idee dat de 124 ook wel een “premium” prijsje mocht krijgen en dat is het grote probleem.
Wetende dat de mazda er helemaal zo gek niet uit ziet ( zeker in vergelijk met de vorige generatie ) en dat het beter in elkaar zit doet al twijfelen.
Het ruime prijsverschil is de doodssteek…
Als de prijsverschillen kleiner waren geweest dan was er misschien een goede reden voor twijfel maar in dit geval ?

Heel erg jammer want net zoals de 4c is het écht een leuke auto !
Kek bakkie. Alleen veel te veel geld
@casperh, ik denk dat de 124 net als de MX-5 TWEE bekerhouders heeft. Als je ze niet gevonden hebt, dan is het omdat ze er afgenomen waren (je kan ze losklikken).
Wat zei die Italiaan Casper? Bella makkienaaa? Hahaha
Wat een hebbeding in blauw met leer. Het is dat ik geen cabrio meer wil, maar wat een schoonheid.
WEER een auto van de turbo maffia. Ik HAAT TURBO’S!!! GA WEG MET DIE DINGEN!
Geinig filmpje en aardige auto om te zien!
Maar….. Sorry dat ik het zeg; maar dat “drift” gedoe in het filmpje ziet er niet uit!! Ik weet niet of het door de (on)kunde van de bestuurder komt of door de (on)balans in de auto, maar het ziet er gewoon zielig en ongecontroleerd uit!!
Als ik het vergelijk met wat filmpjes van de MX5 dan zitten daar echt mooie, gecontroleerde drifts bij!!
Dat niemand dit ziet: Ze zijn de motorkap vergeten te spuiten bij de Abarth of is dat voor het gewicht?
Als blauwe 124 Spider: een sexy Italiaanse Jap! Wauwie zeg!
Als ‘wit-met-zwarte’ Abarth: een iets te dure ‘baby-Viper’.

Volgens mij kom je met een andere chippie + knalpot(set) al een heel end. En hou je wat rooitjes over…
wat is die abarth een lelijk hok zeg. vind dat echt helemaal niks aan.

de fiat 124 vind ik echt een mooi autotje, kan ik serieus hebberig van worden.
Ik zou ook voor de Fiat gaan.Deze uitvoering(blauw met tobaccoleder)is prima.Wie gaat er nu dagelijks driften op een rotonde? Met een spider ga je toeren en genieten.Die koop je niet om te gummen en af te raggen.
Je merkt wel weer dat half Nederland totaal verstoken is van de historie van de 124 spider en de Abarth behandeling van de oude versie. De mat zwarte motorkap is een hint naar het verleden, waarbij de rallyversies voorzien werden van een matzwarte motorkap, om reflecties van de zon te verminderen en de rijder minder te verblinden. Overigens is deze matzwarte kap een optie zonder meerprijs, je kan bij de Abarth gewoon kiezen voor de normaal gespoten motorkap. Verder zijn er allerlei stijl elementen van de oude versie terug in de nieuwe versie. Pas als je goed kijkt en je de foto van de oude ernaast legt, zie je meer en meer van die elementen terug komen. Modern en toch een vette knipoog naar het verleden.

De originele 124 Spider was een grote hit in de VS en ik denk ook dat deze ook voornamelijk voor die markt gemaakt is. De prijzen hier in de EU zijn niet mals en dat zou wel eens een issue kunnen zijn voor de aantallen. Aan de andere kant zorgt het ook voor exclusiviteit net als de Abarth 500 in NL. Deze worden momenteel met bosjes ingevoerd, omdat originele NL-auto’s er niet veel zijn. (tussen 2007 en 2012 slechts iets 200 van verkocht)

Grootste voordeel voor de 124 Spider en dan vooral de Abarth versie is het tuningspotentieel. Hoewel de Multiair niet zo hard te tunen is als de T-Jet, zullen er vast een redelijke groep tuners hun visie op deze Spider loslaten. Te denken aan Romeo Ferraris en Pogea Racing. Verwacht dan ook dat er redelijk snel 200+ pk versies gaan komen.

Er komt in de toekomst trouwens ook nog een officiële 300pk rallyversie die is voorzien van de 1750TBi motor uit de Alfa. Durf alleen niet te zeggen of deze voor het normale publiek te kopen is.
Wat een prachtige auto sowieso een proefrit maken en dan misschien ooit 3e hands…
Ik heb deze nog niet in het echt gezien maar vind hem wel stees mooier ogen.
Echter blijft dan voor mijn de MX-5 zonder twijfel de nr1 vanwege het uiterlijk.
Eerlijkheid gebeid mij wel te zeggen dat ik al wel in de mx-5 heb gereden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).