Fisker Karma V8 komt volgend jaar

Auteur: , 24 Reacties

Brandstofauto's ombouwen naar elektrisch zien we wel vaker, maar elektrische auto's voorzien van een dikke V8 is andere koek. De Fisker Karma krijgt Corvette-power!

Sinds Tesla de Model S heeft, is er bij Fisker maar weinig leven in de brouwerij. Nadat het bijna kopje onder ging, kwam vanochtend het nieuws dat een rijke Chinees de boel heeft overgekocht. Wat er verder met Fisker gaat gebeuren is onduidelijk. Wel weten we dat VL Automotive ervoor gaat zorgen dat de Karma een V8 krijgt.

Bob Lutz, ex-GM’er, vertelde donderdag dat het bedrijf midden 2014 al op de markt wil komen met de onethische Karma. De Fisker wordt ontdaan van zijn milieuvriendelijke aandrijflijn. Daarvoor in de plaats komt een benzine slurpende V8 met 450 of 638 pk, waarbij die laatste versie een supercharger heeft. Ook de Transmissie wordt 1-op-1 overgenomen uit de Chevrolet Corvette.

De Karma, die met V8 ‘Destino’ gaat heten, krijgt naast die nieuwe naam ook een licht gewijzigd uiterlijk. Zo wordt er een normale grille geplaatst om de V8 van lucht te voorzien en zullen er uitlaatpijpen zichtbaar worden. Volgens Lutz zit de uitdaging er nu nog in om de auto fine te tunen. Hij verwacht van zijn ingenieurs dat ze de besturing, het geluidsniveau en de transmissie optimaal afstellen. De Destino moet de 200.000 dollar dubbel en dwars waard zijn.

VL Automotive heeft inmiddels 25 Karma’s gekocht en gaat die op korte termijn voorzien van wat muscle kracht. In januari wil VL daarmee op de autobeurs in Detroit staan, ook zouden ze dan een andere carrosserievariant meenemen. Het bedrijf heeft er vertrouwen in dat ze op termijn Karma’s kunnen kopen die nog niet voorzien zijn van een aandrijflijn. Dat zou veel geld en onnodig werk besparen.

Voor mensen als Justin Bieber, die het elektrisch rijden (en de lage bijtelling) alweer spuugzat zijn, heeft VL Automotive ook een leuk aanbod. Het bedrijf is namelijk van plan ook gebruikte Fisker’s te voorzien van de Corvette krachtbron. Voor ongeveer 100.000 dollar wordt jouw Karma straks een Destino V8. Het is nu wachten tot het bedrijf komt met een Prius V8.(via autonews.com)24 reacties

Gaaf! Nu maar hopen dat we die net zo vaak zien als de Karma!
Had Bob Lutz niet zijn eigen bedrijfje die karma-achtige aandrijflijnen in SUV’s en Pickup legt?
Was te verwachten… maar ik vind de uiterlijke aanpassingen (nieuwe grille, voorbumper, achterbumper) wat inspiratieloos. Had wel wat gedurfder gemogen, om recht te doen aan de rest van de auto.
Oei, zie zelf liever twee dikke ronde uitlaten ipv rechthoekige…
@Osca:
Inderdaad, die hadden ze mooi in de originele bumper kunnen plaatsen, waar nu die wybertjes zitten.
Een van de beste swaps ooit! En het geld dubbel en dwars waard (geen ervaring natuurlijk;)) En idd, hopelijk net zo vaak te zien als de gewone!
@toyotafortuner: true that. De normale Karma vind ik al een prachtige auto en met deze “normale” look in plaats van de meusli-look vind ik ‘m nog geslaagder. De grille en uitlaatpijpen maken ‘m gewoon af.
‘MULICA, FUCK YEAH!
Ik zou wel andere velgen erop doen en de intrieur doet me beetje denken aan jaguar, maar voor de rest ziet die er goed uit
De Fisker Karma. Ik heb hem altijd al lelijk gevonden. Die aandrijflijn maakt hem nog lelijker.
Fisker bad karma dus
De ultieme middelvinger..
Iedereen denkt dat je een hippie bent, alleen heb je nu wel smaak..
Oké dus Fisker Karma V8 kopen. Uitlaat wegwerken en vervolgens overal op de EV plek kunnen staan.
200.000 dollar voor een omgekatte Karma? Het kon ze nog wel een tegenvallen deze kwijt te raken.
Tsjee dat Fisker dit laat gebeuren! Kan toch echt niet. Sta je als merk voor innovatief en vooruitstrevend en een bijdrage willen leveren aan een mooiere wereld, wordt er compleet het tegenovergestelde met de auto gedaan. Daar gaat je uniciteit en onderscheidend vermogen…
Eeuwig zonde dit. De Fisker Karma was een mooie wagen en met de range extender veel intressanter dan de Tesla imo. De “station” versie die ik op plaatjes zag maakte het af.

Als ik het voor-verkoop success van de BMW i3 zie dan is er gewoon veel vraag. Echter is de prijs gewoon te hoog geweest voor de FK.

Overigens denk ik niet dat dit iets gaat worden met die V8.
Een Camaro of iets dergelijks “american musle” met naam is veel goekoper in de USA.
Sorry, AB. Maar als ik weet, dat dit “nieuws” al door CNBC op 22 mei jl. werd gemeld, mag ik dan vinden, dat jullie hiermee een “beetje” laat komen?
Waar dan? Want ik zie het niet, als je dit artikel bedoelt:
http://www.cnbc.com/id/100757905
OT. Ik heb zo’n Fisker Karma ongeveer 10 keer gezien en ik moet zeggen, dat ik behoorlijk onder de indruk was van deze verschijning. En omdat ik een liefhebber ben van auto’s, die zich weten te onderscheiden van de massa, zou hij (indien financiëel bereikbaar) zeker op mijn verlanglijstje terecht komen. Mogelijk wel bovenaan, samen met de Tesla S en de geplande grote Volvo. (De keuze zou voor mij echt héél erg moeilijk worden).
Als ik echter lees, dat deze Destino in de US al $200.000,- moet kosten, dan kan ik niet anders concluderen, dan dat hij in Europa het loodje zal leggen t.o.v de gevestigde orde. Een Corvette-motor mag dan interessant lijken, maar zo’n auto wordt dan door de potentiële kopers niet alleen daarop beoordeeld.
Dat wil niet zeggen, dat zo’n auto geen afzet zou vinden, maar dan denk ik eerder aan China of het “geweldige” Rusland. Ook in de US verwacht ik geen opzienbarende afzet.
Van innovatief naar totaal oninteressant in 1 dag.
Had dan op zijn minst voor een iets innovatievere aandrijving gekozen dan die uit een muscle car.
Gaat nog een hele klus worden om die elektro meuk eruit te slopen en dan kun je de hele afstemming van het onderstel opnieuw doen want het gewicht is anders, het motorkarakter onvergelijkbaar en dus gezeik met alle veiligheidsystemen, geluidsdemping toevoegen, koeling verbeteren etc…
Dit wordt helemaal niets.
Jammer van de nieuwe grill, die oude vind ik toch echt stukken mooier! Heel wat gaver en bruter…
Maar de prijs is ook wel erg hoog voor deze auto.. Denk niet dat het een groot verkoopsucces zal worden.
Simpelweg omdat hij te duur zal zijn, aangezien je in de US al voor 40000 dollar een dikke mustang rijdt….
Al hangen ze er een W16 blok in, het blijft naar mijn mening een gruwelijk lelijk hok.
Is dat niet een beetje verkrachting van het hele concept van Fisker… ?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).