Flitsmarathon België vindt op 17 april plaats

Auteur: , 5 Reacties

Zuiderburen, hou de rechtervoet aanstaande donderdag 17 april onder controle.

Flitser

De Belgische autoriteiten kondigden eind vorige maand een grote 24-uurs flitsactie aan, maar verklapten niet wanneer. Een aantal loslippige agenten heeft er in de media echter voor gezorgd dat de datum bekend is geworden: het wordt op/rond donderdag 17 april.

Zij geven aan voor deze dag een oproep te hebben gekregen, aldus kranten van Sudpresse. Op onderstaande kaart zie je de locaties die het Belgische publiek, meer dan 50.000 man sterk, via ikflitsmee.be als controlelocatie heeft genomineerd:

Flitslocaties België

Nieuwe Duitse controle

Afgelopen dinsdag en woensdag voerde de politie in de Duitse deelstaten Nordrhein-Westfalen en Nedersaksen een half jaar na de laatste grote actie opnieuw een flitsmarathon uit, zo meldt Der Spiegel. Hierbij werden 26.000 boetes uitgedeeld.

Je zou denken dat Nederland dan ook maar eens moet volgen, maar wij hebben in principe elke dag al een flitsmarathon. En trajectcontroles.5 reacties

Het was nooit de bedoeling van de politie om het stil te houden hoor. Integendeel: ze gingen er veel tamtam rond maken, zodat iedereen goed op de hoogte is van de marathon, en achteraf niet kan komen klagen dat hij/zij van niets wist.
Een verwittigd man …..
@jonee: Enkel de precieze datum wilden ze niet verklappen. Die weten we nu dus :)
Allemaal voor de veiligheid mensen….
@bisazza: veiligheid loont hè
Damn… En net op mijn verjaardag!

Zou wel mooi zijn als ik dan eens gratis met 200+ zo’n flitser zou mogen passeren, maar dat zal bij dromen blijven vrees ik.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).