Flitsmeister alarmeert voor voertuigen Rijkswaterstaat

Auteur: , 23 Reacties

Flitsmeister gebruikers worden binnenkort ook gewaarschuwd voor stilstaande voertuigen van Rijkswaterstaat via de populaire app. Een briljant idee, aangezien de afgelopen jaren vaak ernstige ongelukken plaatsvonden door onoplettende automobilisten die de Rijkswaterstaatauto's over het hoofd zagen.

Rijkswaterstaat voertuig

Er wordt al in Flitsmeister gewaarschuwd als een ambulance nadert met sirenes, maar binnenkort zullen ook stilstaande voertuigen van RWS een waarschuwing genereren. Een fantastisch idee om de helden die rijbanen afblokken bij gevaarlijke situaties (zoals ongelukken of obstakels op de rijbaan) een veiliger bestaan te geven.

De mannen van Flitsmeister doen dit samen met Sireneradar. Het gaat in eerste instantie om een proef van drie maanden met tien weginspecteurs. De proef vindt plaats in Flevoland, westelijk Overijssel, de A1 van knooppunt Muiderberg tot knooppunt Hoevelaken, de A6, de A27 van knooppunt Eemnes – Almere, N50 van knooppunt Hattemerbroek – knooppunt Emmeloord en de A28 van knooppunt Hoevelaken tot Hattemerbroek.

Op het moment dat een pickup van Rijkswaterstaat een rijbaan afblokt en zijn auto schuin over de rijstrook heeft geplaatst, wordt door de bestuurder een GPS-signaal verzonden. Dit wordt in de app geregistreerd en vervolgens waarschuwt deze de bestuurders die de RWS auto naderen op basis van GPS-posities. Dit om dit soort taferelen te voorkomen. Fantastisch dat dit soort technieken de veiligheid van de weginspecteurs én de automobilist kunnen verbeteren, toch?

Na afloop van de proef wordt beoordeeld of het alarm heeft bijgedragen aan de veiligheid van de inspecteurs. Ook zal dan beslist worden of de functionaliteit verder wordt uitgerold.

Foto via Weginspecteur René23 reacties

Zometeen wordt Flitsmeister verplicht in de auto.

*doet feesten*
@jrsmoke: Het idee is zeker goed. Ik denk alleen dat dit niet per mobiele app verplicht wordt. Ik hoop wel dat het verplicht wordt geïnstalleerd in dat Apple Car-geval of hoe dat systeem mag heten (Zal wel iCar zijn o.i.d.) en de Android tegenhanger.

Of alle mobiele apps staan automatisch op je auto-systeem. Ah goed, ik loop door te draven, excuus!
Fantastisch idee, hoe beter de automobilist geïnformeerd hoe beter; op maat verkeersinformatie. Straks ook seintjes voor meldingen die worden doorgegeven van afgevallen lading, veranderende weersomstandigheden, vrachtwagens op de vluchtstrook e.d. Vast nog van alles te bedenken!
Opzich een leuk idee, maar leid flitsmeister niet enorm af?
@dutchdriftking: ik leg mn tel neer en hij geeft automatatisch een signaal dmv een sirene als ik een flitser nader
‘Het blijft een misdadige app.’ -aldus het bestuur van vereniging verkeersslachtoffers
Het moment dat je mensen via een telefoonscherm moet waarschuwen voor iets dat je gewoon recht voor je raap kan zien als je een auto aan het besturen bent, op de weg.
@racenderechter: Haha zoals je het hier verwoord klinkt het erg bizar, maar toch merk ik het zelf ook wel eens. Als de muziek wat harder staat hoor je de ambulances gewoon later. Als Flitsmeister aangeeft dat er een ambulance op x aantal meters is heb je gewoon meer tijd om te anticiperen.
De navigatie app Waze doet dit al jaren en het werkt heel goed. Je kan er stilstaande voertuigen, dus niet alleen Rijkswaterstaat auto’s, invoeren en andere bestuurders krijgen dan een waarschuwing. Dit kan ook voor extreem slecht weer zoals zware regen,mist, sneeuw of ijzel. Ik heb, ook als ik de weg ken, de app aanstaan voor dit soort en file meldingen.

Kort om een goede zaak maar wel erg beperkt.
@sketcher: Ja Waze is OK, maar ik vind het téveel van het goede, veel mensen die het gebruiken doen het voor de “punten” en daardoor staan er gewoon veel te veel popups en informatie op. In andere landen zag ik zelfs dat er af en toe reclame popupt… Brr waar gaat dat naartoe.
Wanneer komt flitsmeister nu naar belgie?
@nicolasvc: In de kolom rechts naast de reacties staat bij Apparata het verlossende antwoord.
@berlinetta: had dit artikel ook al gelezen, maar we zijn momenteel al mei en er is nog geen nieuws…
Da’s mooi, kunnen we weer gewoon rode kruizen negeren zonder meteen weer op zo’n gele pickup te knallen..
wat een onzinnig idee, let gewoon op de weg, dan zie je zo’n auto toch staan??


misschien is het een beter idee, om elke auto een chip mee te geven en die een signaal af laten geven wanneer de bestuurder op een afgekruiste baan rijdt.
ik vind het een prima initiatief, zo worden whatsappende mensen gewaarschuwd en hoeven ze tenminste niet meer naar voren te kijken…..

ik vind het debiel dat het nodig is, dat dan weer wel…
Kan zo’n Rijkswaterstaatwagen niet ook een RDS waarschuwing uitzenden?
En vervolgens kijken ze massaal op hun telefoon waardoor ze alsnog een en ander over het hoofd zien. Gewoon uit je doppen blijven kijken lijt mij het beste plan.
Dat je hier mensen voor moet gaan waarschuwen… Het moet niet gekker worden…
Ze kunnen beter inbouwen dat de telefoon automatisch zichzelf vernietigd als deze tijdens het rijden gebruikt wordt.

Goh wat zou de weg daar een stuk veiliger van worden zeg…
Foto is op de A29 tussen de haringvlietbrug en de volkerakbrug, krijg ik nu een prijs vanwege het goede antwoord?
Goed ingespeeld op een huidig probleem!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).