Ford: een SUV met RS-label is goed mogelijk

Auteur: , 21 Reacties

Gaat Ford het legendarische RS-label te grabbel gooien?

Ford: Een SUV met RS-label is goed mogelijk

Ik nam nog een flinke slok koffie bij het zien van deze uitspraken, maar het is toch echt waar. Ford Performance-chef Dave Pericak zegt dat het merk openstaat om SUV’s een RS-kuur te geven. Vooralsnog is de Focus (rijtest) het enige Ford-model dat men kan bestellen als RS.

Een SUV of crossover met het RS-label zal het antwoord van Ford zijn op concurrentie uit Duitsland. Audi, BMW en Mercedes maken al jaren snelle SUV’s en de modellen verkopen als warme broodjes. Kijkend door een zakelijke bril zou de keuze van Ford dan ook niet vreemd zijn. Of de Amerikaanse autofabrikant net zoveel succes gaat boeken zoals de Duitsers momenteel doen is een tweede.

Pericak noemt geen specifiek model. Kijkende naar het huidige gamma van Ford komt de Kuga in aanmerking voor een RS-kuur. De heetste variant is de 1.5 EcoBoost uitvoering met 182 pk. Wat dat betreft mag het allemaal wel wat heter. De Ford Performance-chef stelt dat klanten dol zijn op snelle prestaties en dat dit niet alleen in combinatie met een Fiesta of Focus hoeft te zijn.

Op de vraag of er ooit nog een snellere Fiesta komt reageert Pericak geheimzinnig. “Op dit moment is de Fiesta ST de heetste Fiesta op de markt.”, aldus de chef tegenover Car Dealer Magazine. Suggereert Pericak hier dat we in de (nabije) toekomst iets heters mogen gaan verwachten? Het RS-label zal in ieder geval niet naar de hatchback komen. Een andere topman bij Ford zei vorig jaar dat een Fiesta RS niet onderdeel is van de toekomstplannen bij de Amerikaanse autofabrikant.21 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
De Kuga ST-line ziet er al leuk uit dus hopelijk komt er een echt snelle uitvoering van.
Kuga V6 RS? Ik ben voor!
Liga staat op het onderstel van een focus dus zou wat dat betreft goed kunnen. Kunnen ze ook meteen die rs vierwielaandrijving er onder gooien
@mrrallycross: kuga natuurlijk
Ach, waarom ook niet? Elk merk doet het en vele merken doen het al jaren. Een Kuga RS zou ik best kunnen waarderen.
@viezefreddyw: precies, en op de een of andere manier vind ik het RS badgen minder heiligschennis dan bij bijvoorbeeld een X6M, GLE AMG of RSQ5.
Dat ze bij Ford maar eens gek doen en een Ecosport met het blok uit de Focus RS of misschien zelfs Ford Raptor bouwen.

Maar serieus, een Kuga met Raptor of Focus RS blok zie ik nog wel gebeuren. Of er een markt voor is weet ik niet, maar ik kan het wel waarderen als Ford het doet.
@Edge: het blok uit de Raptor is zowat net zo.groot als een ecosport man :)
Een Kuga of Edge RS? Ik ben voor.
Heyy, kunnen jullie nog wat open deuren optrappen?
Mondeo RS? Beetje tegenhanger van een Insignia OPC of RS4..
Ford ka rs ?
Een Ka RS zou ik wel wat vinden. 150 pk erin en snaarstrakke wegligging.
Ford F650 RS?
Een Mondeo met een V6 EcoBoost zou ook kunnen. ( Die wordt in de US of A al verkocht volgens mij)
Wellicht iets voor de volgende generatie?

Een Edge met de Focus RS motor zou ook wel een goede zijn, al krijg je dan weer de vraag of het prijstechnisch allemaal wel haalbaar is. Voor Europa zou de Kuga RS wellicht de beste optie zijn.
@broekhoest:
In de USA heeft de rapste Ford Edge een 2.7 Ecoboost (315 HP) erin zitten.
En volgens mij is er alleen in NL een diesel verkrijgbaar.
Dus is deze motorblok zeer welkom.

Maar een RS blok in een Ford Mondeo leggen mag ook.
RS staat gelukkig voor Rallye Sport (tenzij ze dat buiten mij om hebben gewijzigd) dus een SUV past een dergelijke term misschien nog wel beter dan een familieauto…
Zo een Edge RS met de 5.0 V8 uit de Mustang!
Dat kan toch niet zo moeilijk zijn.
@schaap: moeilijk niet, maar als iedereen loopt de kwijlen en vervolgens geen kat hem koopt door te hoge kosten in NL, daar hebben ze bij Ford helemaal niks aan.
Ik mag hopen de Mondeo….
Oh Ford! Please maak een Fiesta RS!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).