Ford Mondeo Vignale vanaf oktober leverbaar

Auteur: , 5 Reacties

Met de Mondeo Vignale wil Ford de aanval openen op de bekende premium-merken. Overdadige luxe en een hoger serviceniveau moeten de premium-kopers naar de Ford-showrooms lokken.

Niet naar alle Ford-showrooms overigens, want vooralsnog zijn er zes dealers aangewezen als speciale Ford Store, eind volgend jaar moet dat aantal ruimschoots verdubbeld zijn tot vijftien. De Mondeo Vignale is er zowel van de hatchback, sedan en van de estate.

Onder de kap een 2.0 TDCI met 180 pk of de 2.0 HEV (benzine-hybride met 187 pk). Beide zijn dit jaar nog goed voor 20 procent bijtelling, maar waar de diesel volgend jaar naar 25 procent gaat, daar blijft de hybride enigszins gespaard met 21 procent bijtelling. Er is ook nog een conventionele tweeliter benzine met 203 pk, maar deze komt niet in aanmerking voor bijtellingsvoordeel. Prijzen beginnen bij 44.945 euro voor de diesel en 45.195 euro voor de hybride.

Momenteel is er op Schiphol een tijdelijke Vignale-pop up store, waar je de auto kunt bekijken en je informatie kunt krijgen over alle luxe die standaard of te bestellen is. Weten hoe de auto rijdt? We gingen al op pad met de gewone Mondeo en de prima rijeigenschappen zullen overeen komen met die van de Vignale-uitvoering.5 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Dit moet Ford wat mij betreft niet doen. Ze rijden meer dan prima, en de gebruikte materialen in de Vignale-versie zullen ook dik in orde zijn, maar het is en blijft in de ogen het gros van de beoogde doelgroep toch maar een gewone Mondeo. Dat klinkt een stuk minder priemiejum dan BMW, Audi, Mercedes of Jaguar. Een ander patroontje in de grille of wat extra koeienhuiden gaan daar geen verandering in brengen. Tenzij je een Ford GT of een Mustang rijdt, maak je echt geen indruk met een Mondeo. Als Ford echt een vuist tegen de premiummerken wil maken, zullen ze een premiummerk moeten opzetten. En of dat dan Lincoln is dat de oversteek maakt naar de EU of dat ze à la DS op basis van bestaande modellen een nieuwe carosserie erop schroeven maakt me niet zo heel veel uit. Nogmaals, zo’n Mondeo is een hele mooie wagen en in de Vignale uitvoering kom je echt niks te kort, maar ik denk dat het grootste gedeelte van het koperspubliek niet zoveel/bijtelling geld voor een “eenvoudige” Mondeo gaat betalen en voor dat geld liever iets Duits rijdt.
Ik denk juist dat ze hiermee juist wel een goede zet doen.
Vooral door de ervaring van anderen met pogingen om premium modellen en merken uit te brengen en slechts weinigen zijn daar succesvol in geweest.
Op deze manier kan je met (relatief) zeer lage kosten mensen laten rijden in een auto die er gewoon net even mooier bijstaat.
Tevens is een groot deel van de verkochte mondeo’s toch al in een heel goed uitgeruste versie dus op deze manier biedt je klanten weer meer keus.
Als ik mocht kiezen reed ik liever in een Vignale Mondeo als een vrij kale Audi, BMW of Merc.
@ronnys:

Hier ben ik het mee eens, denk trouwens ook eens aan de managers die klanten moeten bezoeken en graag wel graag echte luxe om zich heen hebben maar de klant het maar beter niet kan zien omdat “ik betaal te veel”.
Ben ik de enige die ‘Mondeo Vaginale’ las ?
Na Ghia nu ook Vignale gedegradeerd tot ‘bagde’

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).