Ford Mustang F-35 Lightning is retedik

Auteur: , 17 Reacties

Ford heeft er al een paar jaar een handje van om speciale Mustangs te bouwen die een link hebben met gevechtsvliegtuigen, maar deze special op basis van het 2015-model is toch wel heel erg dik.

Zoals je waarschijnlijk al had geraden is deze one-off gebaseerd op de F-35 Lightning II, een straaljager die beter bekend is als de Joint Strike Fighter. Kennelijk heeft de marketingafdeling bij Ford flink zitten slapen, want als er één vliegtuig is dat continu wordt overladen met bakken stront is het de JSF wel. Het ding staat meer aan de grond dan dat ‘ie door de lucht sjeest en het hele project kost de Nederlandse belastingbetaler een godsvermogen, als ze we überhaupt al in ons land gaan zien.

Afijn, de naam mag dan niet heel gelukkig gekozen zijn, maar de livery staat de ‘Stang bijzonder goed. Grijs en geel zijn, mits stijlvol uitgevoerd, een prima combinatie, al hadden de geelgetinte ruiten wat mij betreft niet gehoeven. Check naast de opvallende kleurencombo ook de splitter vooraan en de bescheiden spoiler op het kontje voor net dat toefje sportiness. Overigens is de 5-liter V8 onder de kap ongemoeid gelaten, dus de toekomstige eigenaar zal het moeten doen met 431 pk. De auto wordt voor het goede doel geveild tijdens de EAA AirVenture in Wisconsin.

Foto’s via mustang6g17 reacties

Ziet er goed uit
via Android app
Wow! Die is gaaf!!
Ik moet zeggen dat ik de nieuwe Mustang toch wel mooi begin te vinden, verkopen zal hij sowieso wel doen.
Ziet er vet uit.. Lijkt me heerlijk om met dit apparaat een beetje te touren! Dat geel achterop, mag van mij ook iets minder..
“al hadden de geelgetinte ruiten wat mij betreft niet gehoeven”

Maar in het kader van de F-35 is het prima, want de glazen koepel van de F-35 bevat een laagje radarwerend materiaal, wat goudgeel gekleurd is.

Hier kan je het een klein beetje zien:

https://www.f35.com/assets/uploads/images/13515/9617381448_520dcf5897_o__main.jpg
Nou is het niet te hopen dat de aflevering net zolang duurt als de JSF
En retelelijk
Wielen en frontsplitter, top! Gele achterkant en spoiler? Minder.
@jzaero: die hele achterkant mag wat mij betreft herzien worden. Die lampen! :/
via Android app
Jammer dat er in Europa niet zoiets bestaat als een dikke nieuwe auto voor Jan modaal. Ach ja, hopen dat de co2-goden lief zullen zijn voor de mustang
Jammer dat hij weer gewicht is bijgekomen deze generatie.
Liefst zou ik (door een tuner ofzo?) de huidige generatie zien met de koplampen van het ’13 model. Ik denk dat dit een mooier geheel zou vormen.
De JSF is tot nu toe het enige prototypetoestel in de geschiedenis van de luchtvaart waarvan nog niet 1 piloot is verongelukt. Zo heel slecht zal het dus niet zijn. Het is wel het eerste toestel wat zo enorm onder een vergrootglas ligt, waardoor het lijkt of het een waardeloos toestel is. Ja de ontwikkeling kost veel meer dan begroot, maar enerzijds is dat gebruikelijk bij de ontwikkeling van dit soort ingewikkelde technische hoogstandjes, anderzijds zijn er inmiddels zo veel landen uitgestapt dat de kosten over minder landen verdeeld moeten worden waardoor de stuks prijs stijgt.
Lekker ja!
Wat hebben die gerookt?
Doe mij maar een gewone
Iets te dik voor mij
Standaard is hij mooier…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).