Ford stuurt brief met vervelende mededeling naar GT-klanten

Auteur: , 42 Reacties

Sorry guys. -Ford

Ford

Trouble in paradise. In dit geval bij Ford. Diverse klanten die zitten te wachten op de nieuwe GT moeten nog langer geduld hebben. De Amerikaanse autofabrikant heeft deze week een brief verstuurd aan diverse klanten.

In de brief schrijft Ford dat er zich problemen hebben voorgedaan op de productielijn en dat het langer gaat duren om de GT te leveren. Om hoeveel toekomstige GT-eigenaren het gaat is niet bekend. Het is tevens onbekend hoelang de vertraging gaat duren. De brief werd ondertekend door topmannen Dave Pericak en Henry Ford III.

Afgelopen december is Ford gestart met de productie van de GT. De eerste 50 exemplaren zijn inmiddels geleverd. De productie van de supercar loopt tot en met 2020. Het laatste groepje zal dus tegen 2021 in de GT rijden. Ford presenteerde de productieversie van de supersnelle tweezitter in 2015 tijdens de North American International Auto Show. (via Autonews)42 reacties

Toch bijzonder dat zo’n groot bedrijf moeite heeft met die kleine speciale series. De vorige was ook een aantal keer vertraagd. Je zou toch denken dat ze die dingen er zo uit stampen. 2015 introductie – 2021 rijden. Dan is ie 6j oud. Auto is geweldig hoor, daar niet van. Maar toch.
@E34M5Touring: Duurt inderdaad behoorlijk lang… Maar ze worden volledig met de hand gebouwd ergens in een loods in Canada, door een ander bedrijf. Maar 4 jaar wachten, terwijl men al een flinke aanbetaling heeft gedaan is niet echt ideaal. De concurrentie zoals bijvoorbeeld Ferrari heeft dan allang weer de volgende iteratie van de 488 op de markt gebracht.
@trustmeiamanengineer: Ja kijk. Canada.
https://www.youtube.com/watch?v=EY6fp95uGfM
Daar ga je he.
I’m not your buddy, guy!!!
@E34M5Touring: I’m not your guy, pal!!
@E34M5Touring: i’m not your Guy, pal.
@porsche928: stomme refresh.
@porsche928: I’m not your pal, friend!
@trustmeiamanengineer: wacht eens even…. volledig met de hand gebouwd en dan een probleem met de productielijn??? Zijn alle werknemers opeens hun handen verloren of wat moet ik me daar bij voorstellen?
@towi1989: ja bij het opgraven naar ijzererts.
@towi1989: ze schijnen alleen maar linkerhanden te hebben.
@e34m5touring: Dit is eigenlijk gewoon heel normaal. Een ground-up nieuwe auto ontwikkel je in 5-7 jaar. Onder die tijd doe je dingen die het allemaal niet ten goede komen. Punt bij de GT -huidige en voorgaande- dat die recht van de schetstafel het publiek werd ingegooid. Terwijl pakweg een Volvo V60 pas op het laatste moment werd getoond.
@heidekonijn: Is zeker waar. Maar we praten nog wel steeds over 1 van de grootste autoproducenten. Zelfs als je subcontract moet je dat soort dingen toch gewoon op kunnen lossen. Bij de vorige was het minder erg, dat was een full on retro design. Dat wordt niet oud, dat is al oud. Maar deze oogt nu heel modern, maar over 6j?
@e34m5touring: Perceptie is veel.Zie ook de “nieuwe” NSX waar Honda al jaren mee loopt te leuren en nu pas uit is. Weinig animo over te horen terwijl toch indrukwekkende auto.
@E34M5Touring: je bent afhankelijk van tientallen suppliers voor onderdelen, die allemaal stuk voor stuk worden uitgeknepen, hoeft er maar eentje tussen uit te vallen en je productie ligt stil.
@slickrick: Allemaal waar. Maar zoals ik tegen Heidekonijn ook zei, we praten hier niet over Koenigsegg met een oplage van 3,5 auto per jaar maar over een mega concern. Zelfs als je outsourced hou je daar toch een goeie vinger in de pap. Dan moet dat toch op te lossen zijn.
@E34M5Touring: weet je, toevallig produceert koeningsegg echt alles zelf, zelfs de velgen maken ze in-house, echt super cool. Enige wat ze inkopen zijn de banden. Maar back to ford USA, misschien hebben ze zich vergist op die GT, net iets te complex, het is geen mustang met goedkoop plastic en een V8
@slickrick: goed punt. Waar je van een auto als de Focus zogeheten “second suppliers” kunt hebben (een ander bedrijf dat het zelfde onderdeel maakt) is zoiets niet haalbaar voor zo’n kleine serie.
De levertijd op mijn ‘made in Italy’ Giulia Veloce was twee maanden. Wat is tegenwoordig de levertijd op auto’s. Ik weet van een collega dat levertijd op de Duitse Opel Mokka (productie in Spanje) kan oplopen tot 4-5 maanden. Een vriend van mij heeft 6 maanden gewacht op zijn Volvo V90. Hoe zit dit bij andere merken?
@ibssr: Mazda CX-3 van m’n broertje duurde ook een aantal maanden, maargoed die moeten ook nog helemaal met de boot uit Japan komen.
@trustmeiamanengineer: ik weet niet waar de Ford Gt gemaakt wordt, maar als het West-Amerika is dan is dat ook niet echt heel dichtbij…..
@ibssr: Meeste merken zitten doorgaans rond de 2-3 maanden. Aziatische merken soms iets langer ivm verschepen. Kan ook erger, toen KIA de eerste Sorento introduceerde hadden ze blijkbaar niet verwacht dat iedereen er 1 kocht. Toen zaten ze ineens op 18 maanden levertijd. Voor een Sorento…
@e34m5touring: Ik verkocht in die tijd al een paar jaar KIA’s Shuma’s,Carnival’s Mentor’s Pride’s Pregio’s Rio’s Clarus.Ik heb ze allemaal voorbij zien komen.Toen de Sorento in september 2003 bij de dealers arriveerde was het kermis.De levertijden gingen al heel snel sky high, maar uiteindelijk viel het uitzonderingen daargelaten wel mee.Rond de 6/8 maanden was meer de praktijk.In Duitsland daarentegen was het inderdaad wel 12 tot 18 maanden.Wij exporteerden dan ook relatief veel Sorento’s en Santa Fe’s naar onze oosterburen.
@noosaheads: September 2002 uiteraard.
@ibssr: Varieert wild, per model. Een V40 kan twee weken duren, terwijl een V90 waar massieve problemen met de productielijn waren heel wat langer nam. Het blijven mensen die het maken. Of toch managen alleszins.
@ibssr: vorig jaar een MB V-klasse 8-9maand
@ibssr: mijn bmw 330e was 8 weken.
@ibssr: C klasse en 3 serie 12 weken
@ibssr: Ik wacht nog steeds op mijn Spyker…
@pallas: Hehe :D Spyker op z’n kop!
@ibssr: hier in murica is er geen wachttijd, je koopt vrijwel altijd je auto direct van de stalling van de dealer.
Bestellen kan maar kost veel en duurt lang en de terreinen staan vol met allerlei modellen en kleuren.
@ibssr:
Bij Haagse Harry’s Top Occasionnetjes Paleis rijdt je zo dezelfde avond weg.
Man die je gelijk vriend noemt en alles financiert!
Op een Trabant moest je als oost-duitser meer dan 12 jaar wachten. Suck it up…
Dear customer. We made a mistake. Is seems there is a v6 in your car. Offcourse this is supposed to be a v8. We would like you to return your car so we can fix this issue and your and our reputation stays intact.
Too Dee Loo
Ik zou bedanken en de reservering lekker intrekken. Beetje 5 jaar wachten op een auto…toedeledokie.
Geloof niet, dat ik ’t geduld voor dergelijke levertijden zou kunnen opbrengen. Ook niet voor een auto, die tegen de tijd-dat-ie geleverd wordt wellicht het nodige meer waard is geworden. Vond – eind vorige eeuw – 7 maanden levertijd op de Alfa 156 al zo ongeveer ondraaglijk.
De ontwikkelingen in dit segment gaan zo hard. Daarom snap ik niet zo goed dat merken niet totaal leveren zolang de hype er nog is. Dat geld nu ook voor de Merc AMG GTR. De hype is totaal over en leveringen langzaam. Als ik een GTR had stond ie nu te koop, hype over no one cares anymore.. dat geld ook voor de GT in 2020 hype over piss off
Il zou het er wel voornover hebben. Het is niet alsof het je daily is. Sterker nog, er zou toch geen kilometer mee gereden zijn, ook al werd de GT wèl geleverd.
Ik denk dar de kopers de komende jaren nog een aantal keer zo een brief zullen ontvangen. Waarom??? Nou meeste hebben al een auto collectie waar je U tegen zegt. Zo hoopt Ford dat de klanten niet vergeten dat de ze er 1 gekocht hebben.
Nog altijd een betere investering dan je geld op de bank zetten.

Bij dit soort projecten wordt alles geoutsourced. Als er maar een leverancier niet levert ligt alles stil.
Beetje analoog wat er bij Spyker steeds gebeurde.
Simpel, de mores bij FORD is volume op industriėle wijze ontworoen, ontwikkeld en geproduceerd.
En nu moeten ze iets gaan bouwen wat geheel tegendraads aan de FORD cultuur is, vergis je niet Henry Ford is de uitvinder van massa productie van auto’s, geheel ingericht om productiekosten te drukken en eenzelfde kwaliteit te kunnen waarborgen.
Ze huurden vroeger niet voor niets derden als Shelby, Cosworth en Lotus in voor speciale FORD’s en ze begonnen pas vrij laat met hun eigene AVO competitieafdeling.
Tja, exclusiviteit heeft zo z’n keerzijde.
Ik ben ‘ns benieuwd of er ooit ’n Ford GT op de markt gaat komen met ’n V12 motor met zo’n 750 pk aan boord . . . , en / of Ford daar al aan gedacht heeft . . .

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).