Ford test ‘elektronisch remlicht’

Auteur: , 13 Reacties

Ford is bezig met een elektronisch remlicht. Dat remlicht kan achteropkomend verkeer waarschuwen, ook al bevindt de remmende auto zich voorbij een bocht of is er sprake van tussenliggers.

Ford electronic brake light

Wanneer er in een noodsituatie wordt geremd, stuurt het experimentele ‘Electronic Brake Light’ een waarschuwingssignaal waardoor op het dashboard van achterliggende auto’s een lampje gaat branden. De technologie kan achterliggende automobilisten in staat stellen om eerder te remmen en zo een botsing te voorkomen, of de gevolgen van een botsing te verzachten. Een korte video staat hier.

De technologie maakt deel uit van een reeks van twintig mogelijke toekomstige systemen die Ford heeft getest in het kader van Safe Intelligent Mobility – Testfield Germany (simTD), een vier jaar durend onderzoeksproject waaraan diverse industrieën deelnemen. De simTD-praktijktest vond plaats in de omgeving van Frankfurt. Er deden 500 automobilisten in 120 auto’s aan mee, waaronder 20 Ford S-MAX-modellen. De testers hebben meer dan 41.000 uren gelogd en 1,6 miljoen kilometer afgelegd, zowel op de openbare weg als op een speciaal testcircuit. Het project heeft ongeveer 53 miljoen euro gekost, waarvan 30 miljoen is bijgedragen door de Duitse ministeries van Economisch Zaken en Technologie en van Onderwijs en Onderzoek.

Ford heeft gebruikgemaakt van speciaal uitgeruste exemplaren van de Ford S-MAX om de mogelijkheden van V2V- en V2I-commiunicatie te testen. Ook getest zijn Obstacle Warning, waarmee de bestuurder wordt gewaarschuwd voor de aanwezigheid van mogelijk gevaarlijke voorwerpen en hun positie op de weg, en Traffic Sign Assistent, dat continu in contact staat met verkeerscentrales en up-to-date informatie doorgeeft.13 reacties

Ik hoop dat dat in de file uitgezet kan worden.
En dat er een lampje komt “impatient driver behind you, please use the right-hand lane”
@Simpson: “Wanneer er in een noodsituatie wordt geremd”, is een file een noodsituatie?
@fapfap: dat is wel een heel erg filosofische vraag voor op de vrijdag :)
Ik begrijp niet helemaal hoe het systeem werkt maar volgens mij gaat het uit van een zender/ ontvanger principe. Dit zou dus betekenen dat alle auto’s moeten kunnen zenden en ontvangen met hetzelfde systeem. Lijkt mij niet echt haalbaar. Echt knap zou het zijn als het voertuig alle objecten om hem heen zou kunnen waarnemen en daar op zou kunnen anticiperen.
Systeem lijkt me niet haal baar tenzij iedereen een ford koopt of zoon soort systeem verplicht word op iedere auto
@moldauferrari: Wordt, je mag gerust wat zeggen, maar probeer dat dan ook eens foutloos te doen. Spelfouten werken irriterend.
Het idee achter het systeem vind ik zeker goed. Bij mijn vorige baan kwam ik op de terug weg vaak in een stoplicht file te staan half in een bocht. Dit op een weg waar altijd te hard gereden werd, dus zat altijd met angst en beven in mijn achteruitkijkspiegel te kijken of de eerste de beste auto het ook optijd in de gaten had.
Hadden we vroegâh iets anders voor :
UIT JE DOPPEN KIJKEN !
5 – 6 auto’s voor je kijken.
Een por krijgen van je rij instructeur als je het niet deej – echt waar.
En ging’íe ff hard op de rem hangen.
@desjonnies: maar toen kwamen de busjes, de MPVs, de SUVs, de idioten met privacy glas waardoor je geen idee meer hebt wat zich voor je afspeelt.
@desjonnies: Ben je gek joh, veel te ingewikkeld! Dat laat men tegenwoordig liever aan systemen over, zodat we zelf lekker dom kunnen blijven… Je zou eens actief aan het verkeerd moeten deel nemen, veel te vermoeiend…
@notsobig: wat is er mis met een ontwikkeling waardoor je een waarschuwing krijgt als er iets gebeurd in een blinde bocht, mist of gewoon debielen op de weg wat jouw een voorsprong geeft? Je moet nog steeds zelf blijven opletten en het systeem rijdt niet voor je.
Best geinig. Maar als ik het in het filmpje zo zie, hoop ik dat via de auto-GPS wordt geregistreerd dat jouw auto de richting uitrijdt van de ‘breaking vehicle’. Anders krijg je ook het signaal, terwijl je een straat verder rijdt, of aan de andere kant van de snelweg.
Ben ik precies niet zo’n fan van. Als dit ingeburgerd is zou je maar eens gesandwicht kunnen worden tussen 2 SUV’s met je oldtimer.
De achterste was immers z’n krant aan het lezen ipv op te letten aangezien de computer dat wel voor hem doet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).