‘Ford Wrangler’ wordt vernieuwd voor 2020

Auteur: , 13 Reacties

En jij kan hem niet kopen, terwijl je dat misschien wel had gewild.

Troller T4 2020

Wat is leuk, maar onnodig? Terreinwagens in Nederland. Want ja, een Jeep Wrangler of Suzuki Jimny kun je nu kopen in ons land, maar potente en oersterke (lees: ietwat ouderwetse) techniek gaat vaak hand in hand met een flinke BPM-som. Dat is een concessie die je moet maken als je woon-werkverkeer bestaat uit het doorkruisen van een bos of heuvelachtig gebied. Er is anders geen reden om jezelf elke dag in een SUV te hijsen…

Er zijn echter gebieden ter wereld waar men niet zonder de potente auto’s kan. Waar men ook goedkoop rijden prioriteit geeft over milieuvriendelijk rijden, dus deze auto’s ook niet al te duur zijn. Landen zoals Brazilië. Als je daar een Suzuki Jimny wil, maar dan groter en geen zin hebt om diep in de buidel te tasten, kun je terecht bij Troller. Dit merk klinkt misschien als de primaire omschrijving voor @jaapiyo, maar het idee is leuk. Alles wat Jeep je extra vraagt voor ‘heritage’ en ‘grappige knipogen’ bespaart Troller je om een leuke potente terreinwagen te bieden.

Troller T4 2020

Oké, goedkoop is de T4 niet, met een prijs van omgerekend 31.500 euro. De auto heeft wel wat weg van de Jeep Wrangler, sterker nog: het lijkt bijna een kopie. Maar tegenover de Wrangler van 52.500 euro valt de Troller best wel mee. Verder is de Troller niet extreem luxueus, maar ze hebben de kleine alleskunner vernieuwd voor 2020. Door de laatste update krijg je het vertrouwde recept qua capaciteiten, maar vanaf nu met climate control met twee zones, JBL-speakers, Apple CarPlay en Android auto: the lot. Naast uiteraard vier stoelen en een Duratorq 3.2 liter motor met 200 pk en 470 Nm. Absoluut geen gloednieuw technisch hoogstandje maar wel een budget-Wrangler!

Troller T4 2020

Door de term Duratorq zou je snel aan Ford kunnen denken. Troller is van origine een Braziliaans merk, maar in 2007 kocht Ford het merk over. Op een Troller zul je geen Ford-logo’s vinden, maar de auto wordt door de Braziliaanse tak van Ford in elkaar geschroefd. En voor een Wrangler-kopie heeft de auto er een hoop van weg, zonder een regelrechte kopie te lijken.

Troller T4 202013 reacties

Lijkt wel heel erg op de Wrangler! Niet echt mijn kopje thee dit.. en idd niet nodig en onbetaalbaar in NL. Maar wel 5 man aan ’t schap dus +1 van mij!
Troller ..

Jeepiyo ..

Die marketingmanagers zullen wel hoger opgeleid zijn ..

Kan Rutte nog wat van leren ..

Krijg nog geld van ‘m trouwens ..
@willeme: well, that escalated quickly !!
@willeme: Lincoln! You’re back.
@mopar70: Een schizofreen is nooit alleen 😉
Vind het best wel een tof ding, met een lekkere 3.2 5pitter Diesel er in👌🏼👌🏼
Het was ooit toch Ford GP die door de amerikanen Jeepie werd genoemd. Daar is de merknaam Jeep uit ontstaan. Dus eigenlijk is Ford het origineel en is dit geen look-a-like van de Jeep maar een reïncarnatie van het origineel :)
@potjak: De Willy’s MB is het origineel. Ford heeft een groot deel van de productie op zich genomen aangezien Willy’s onvoldoende capaciteit had om aan de grote vraag te voldoen. Het was ook Willy’s die civiele varianten (de CJ’s) van de MB maakte na de oorlog.
@robert110: dank je wel voor de opheldering.
@robert110: Bantam is het origineel, maar die zijn genaa*t door de Amerikaanse overheid en Willys ging er met de buit vandoor en Ford mocht later bijspringen. Bantam werd zoet gehouden met aanhangwagentjes.
@robert110: overigens heeft Ford de grille met negen sleuven bedacht en heeft Willys deze overgenomen voor de MB, omdat deze uit een plaat gestampte grille goedkoper te produceren was dan de uit verschillende onderdelen gemaakte grille van Willys.
Ik heb ooit het oudere model van deze troller gereden. Die leek nog veel meer op een wrangler. Leuke car voor weinig.
Alleen al vanwege de naam wil ik ‘m.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).