Formule 1: dubbele punten en staande herstarts afgeschaft

Auteur: , 7 Reacties

De regel die de spanning kunstmatig moest verhogen (en hopeloos faalde) is na één jaar alweer verleden tijd.

Formule 1 start in Abu Dhabi

De champagnevlekken in Hamilton’s overall zijn nog niet droog, of er sijpelen alweer details met betrekking tot het nieuwe seizoen naar buiten. Om te beginnen is de regel dat coureurs in de laatste race van het seizoen dubbele punten kunnen scoren voor 2015 na één jaar van de baan. En da’s mooi, want deze regel bracht eerder een hoop verwarring dan de gehoopte spanning.

Daarnaast was er enige tijd sprake van dat de races na een safety car-fase zouden worden hervat middels staande starts, maar ook deze regel is alweer de nek omgedraaid. Teams zouden niet zitten te wachten op de verhoogde veiligheidsrisico’s, met als gevolg dat het veld gewoon ouderwets rollend de race hervat zodra die dikke SLS AMG de pitsstraat opzoekt.

Nu maar hopen dat de andere teams het oppermachtige Mercedes kunnen bijbenen en we volgend jaar weer heuse competitie voorgeschoteld krijgen.7 reacties

Mooi, dan kunnen we nu door met belangrijkere zaken..
Max draaide vandaag een prima dag die hij afsloot met een derde tijd achter de Mercedes van Pascal Wehrlein en Ferrari-coureur Raffaele Marciello..

Bij McLaren Honda gaat het nog niet zoals ze zouden willen, na 3 rondjes gisteren was Stoffel Vandoorne vandaag al na 2 rondjes klaar..
En wanneer wordt de AMG-GT Safety Car voorgesteld?
@gtwillem:
Ik gok op 3 maart 2015, de persdag van de Salon in Genève.
Mooi.
Nu nog een verbod op achtervleugels en de F1 zou zowaar spannend kunnen worden…
@retetikker: inderdaad. En zonder wielen. Of de coureurs weer ouderwets naar hun auto laten rennen. Schudt het veld ook lekker door elkaar
@wilbertg: Dat is Le Mans, niet F1
@retetikker: Die is er, dat is de Formule Ford 1600 klasse.
De instapklasse.
Als er geklaagd wordt dat de GP2 al bijna net zo snel zijn als de F1 nu, dan zit niemand te wachten op een regel waarbij de auto’s feitelijk onbestuurbaar worden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).