Formule 1-teams unaniem: oude kwalificatie moet terug [updated]

Auteur: , 19 Reacties

Alle elf teams hebben een krabbel gezet onder een brief aan de FIA, Ecclestone en CVC.

In die brief aan de autosportfederatie, opa Bernie en grootaandeelhouder CVC benadrukken de teams dat ze het niet eens zijn met de nieuwe manier van kwalificeren. Deze eliminatiekwalificatie zorgde de afgelopen twee races voor een oersaaie zaterdag en commentaar was dan ook niet van de lucht. De teams gingen rondom de Grand Prix in Bahrein al rond de tafel met de heren Todt en Ecclestone, maar eens werden ze het niet. Naar verluidt hielden de twee bejaarden hun poot stijf en wilden ze in plaats daarvan op zoek gaan naar nog compromis.

Momenteel vindt er overleg plaats over de wijze waarop gekwalificeerd gaat worden tijdens de aankomende Grand Prix in China. De teams zijn het zeldzaam unaniem met elkaar eens dat elke vorm van discussie overbodig is: er moet gewoon weer gekwalificeerd gaan worden zoals dat vorig jaar ook geschiedde. Of de teams bereid zijn tot actie als Todt en Ecclestone toch anders beslissen? We gaan het mee maken.

UPDATE: De kogel is door de kerk. Ecclestone en de FIA zijn tot een overeenkomst gekomen. Het oude kwalificatiesysteem zal weer definitief worden ingevoerd. Zoals gezegd gaan we het oude systeem al snel terugzien, namelijk bij de Grand Prix in China.19 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Nice
Kwalificatie ? Is er uberhaupt nog iemand die dat kijkt?
@gertjan2012: Het is soms spannender dan de race zelf, dus ja.
@berlinetta: formule 1 fans tegenwoordig zijn net feministen, hoe minder problemen ze zijn hoe harder ze schreeuwen dat er van alles aan de hand is.
@gertjan2012: Ja vorig jaar zat ik aan mijn stoel gekluisterd. Zeer spannend. Ik mis het enorm.
Van mij hoeft die eigenlijk niet eens meer uitgezonden te worden
Ik zeg staken de volgende race. Moet je eens kijken hoe snel Eclestone bijdraaid.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@jaapaap15: je hebt gelijk Jaap. Bij de Telegraaf is het drama. Heeft denk ik te maken met niet controleren wat je schrijft. Zo zag ik in mijn eigen feedback ( inmiddels verwijderd) ook een paar foutjes. ” tik op de vingers”, teruglezen Soes!! Desalniettemin heeft die Telegraaf comment ervoor gezorgd dat een en ander is aangepast. Waarvoor dan weer respect.
Dat zie je ook niet vaak, dat alle teams het ergens over eens zijn!
Joh ze kunnen dat allemaal wel willen. Maar als eindbaas Ecclestone “nee” zegt, dan blijft het nee.
@str8six: dat betwijfel ik. Ondanks dat opa B. niet op de kleintjes hoeft te letten, gaat het toch altijd om geld. Als de teams besluiten om niet te kwalificeren, maar lekker te gaan kaarten o.i.d. Dan kijkt er geen hond meer en dan kan ook hij fluiten naar z’n geld. Ten tijde van het banden incident met toen nog Michelin, waarbij maar 3 teams uiteindelijk van start ging (in Amerika dacht ik), kon er daarna ook ineens heel veel.
@str8six: Opa B. heeft in deze geen beslissende stem. De FIA mag de regels van de F1 namelijk niet midden in het seizoen veranderen zonder de uitdrukkelijke toestemming van alle teams. Als er ook maar ééntje tegenstemt, is het gedaan met de beoogde regelwijziging.
Enkel wanneer het regelwijzigingen rondom veiligheid betreft (bijvoorbeeld als de FIA merkt dat iets dat de F1 teams via een loophole doen gevaar kan veroorzaken) mag de FIA zonder toestemming van de teams tussentijds de regels wijzigen. Dat is hier niet het geval, dus de steun van de teams is in deze wel essentieel.
@Edge: duidelijk verhaal. Wist ik niet. Als de FIA de laatste stem heeft in deze moet het idd goedkomen.
Ik heb het volgens mij in een vorig topic ook gezegd. Coureurs afspreken om vt3 als q te gebruiken.
tijdens de real deal Q, publiek vermaken als die 2 fossiellosaurussen hun heup weer stijf houden.
Dit is bijna een zelfde situatie als met het referendum van gister…
Ons Max zit er erg vrolijk bij daar ;)
Ik ben alvast blij dat de originele regelgeving terug is gekomen . . .

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).