FP1 België: Raikkonen heeft vleugels

Auteur: , 21 Reacties

Misschien wel de mooiste Grand Prix van het jaar staat dit weekend op het program. Hoog tijd om te bekijken hoe de eerste vrije training verloopt op Spa-Francorchamps.

Raikkonen

Het volop aanwezige Nederlandse publiek zal Max Verstappen ongetwijfeld een flinke boost geven. De Red Bull-coureur rijdt bovendien met een speciale helm. Altijd handig voor de fans om te zien wie nou in die auto zit. Fernando Alonso heeft meteen bij aanvang van FP1 een technisch probleem. Hij keert direct terug naar z’n pitbox.

Dan gaat ’t mis met Felipe Massa. De Braziliaanse veteraan parkeert z’n Williams bij het uitkomen van Malmedy hardhandig in de bandenstapel. Op de onboardbeelden is goed te zien dat een klein overstuurmomentje voorafgaat aan de crash. Wellicht dat Massa iets teveel over de curbstones aan de binnenzijde van de bocht heeft gereden. Hij gaat linksaf het asfalt af, check de video hieronder:

Massa

De training wordt stilgelegd. Als het feest wordt hervat rijdt Max voor de eerste keer vandaag de baan op. Hamilton is op dat moment de snelste rijder, Verstappen pakt een voorlopige P3. Teamgenoot Daniel Ricciardo pakt de snelste tijd van de Mercedes af, maar Hamilton zet aan voor een nóg sneller rondje. Verstappen staat vijfde met een achterstand van bijna 0,8 seconde op de Brit.

Bottas heeft een klein momentje en verlaat ongewild het asfalt. De Fin kan zijn weg vervolgen richting de pits. Hamilton peert er met 1:45,555 een ongemeen snelle tijd uit. Verstappen rijdt op ultrasofts naar P2 op 0,747 seconde van de Brit. De Ferrari’s hebben echter nog wat over. Eerst duikt Vettel onder de tijd van Max door en dan is Raikkonen daar.

De Fin heeft net een nieuw contract getekend voor komend jaar, hij blijft bij Ferrari. Een beetje zekerheid geeft kennelijk vleugels. Raikkonen pakt met 1:45,502 de snelste tijd van de eerste vrije training. De volledige uitslag check je hieronder.

Uitslag21 reacties

Gaat lekker op Spa die Raikkonen..
Max al een momentje bij de busstop.. Hopelijk vind Max nog wat in de set-up. Zou heel leuk zijn als hij deze race echt weer wat kan laten zien.
Het wordt vaker gezegd, maar het zou fijn zijn als er ook wat meer focus op Vandoorne komt in deze artikels.

Ik weet het, het is Autoblog.NL, maar er zijn hier ook heel wat Belgische lezers! (Mezelf inbegrepen…)

Dat gezegd zijnde… Go Max!!!
@rohrl-fan: het zou vaker over Stoffig gaan als hij niet zo saai zou zijn en beter gaat presteren. Er is gewoon weinig nieuws en weinig interessants te melden over hem. Begin van het jaar werd hij verder ook compleet zoek gereden door Alonso dus dan is minder aandacht misschien beter ;-) (he Jolyon?)
@w0o0dy: precies dit.
Stoffel mag eerst prestaties laten zien, voorlopig word ie zoekgereden door alles en iedereen om hem heen.
En dat ligt niet alleen aan de auto.
@w0o0dy:
1) Ricci staat ook weer eens veel punten voor op Max…
2) Dit is ook autoblog.be Dus oftewel laat je dat webadres vallen oftewel biedt je de Belgische lezers ook wat…
@stijnb:
En dan bedoel ik niet alleen wat bieden qua F1 maar ook rally, waar we iemand hebben die effectief mee doet voor de wereldtitel…
@StijnB: klopt helemaal, wordt zo goed als nooit iets geschreven over Neuville!
@stijnb: De website (niet de URL) heet autoblog.nl, daar wordt de .be versie ook naar doorgelinkt. Dat betekent dus niet direct dat er een autoblog.be is. Los daarvan kan ik me goed voorstellen dat Belgische lezers het leuk vinden te lezen over ‘hun’ bijdragen in motorsport. Ik weet alleen niet hoe groot die groep is, maar als dat toch een relatief groot aandeel is van de bezoekers dan zou daar rekening mee gehouden kunnen worden.
@stijnb: 1) Stoffel wordt niet alleen afgedroogd in de race, maar ook in de quali’s staat ie 9-1 achter op Alonso.
Max staat 7-4 voor op Ricci. Ook lag ie vaak voor Ricci in de race op het moment hij uitviel (door problemen).
Ook is er elke race wel een Max moment die de top 5 haalt. Mooie inhaaldingen, over het randje verdedigen, etc. Kan je van Stoffel, helaas voor hem, niet zeggen.
@gregorius: Beetje jammer dat Stoffel meteen afgebrand moet worden… Okay, tot op heden heeft hij idd nog niet veel indrukwekkends (kunnen) laten zien, maar als hij echt een ramp was zou hij geen contract voor volgend seizoen gekregen hebben…

Verder heb ik absoluut geen probleem met het feit dat Autoblog zoveel over Max schrijft. Meer zelfs, ik supporter zelf meer voor Max dan voor Stoffel, niet alleen omdat hij het momenteel beter doet, maar ook omdat Max voor mij meer ‘local hero’ is.

Mijn punt is gewoon dat Autoblog OOK meer over Stoffel zou mogen schrijven. Moet dat dan evenveel zijn als over Max? Nope. Maar meer dan nu is wel welkom, zeker is de training/qualy/raceverslagen.

Verder idd ook een goed punt van @StijnB: over Neuville!
@rohrl-fan: dat is alvast gelukt als ik de hoeveelheid reacties over Stoffel hieronder lees 😁. Ik zal er ook eens iets over schrijven:
Tja Stoffel is nu eenmaal niet zo sexy voor de media als de directere MV33 met het hart op de tong en er is ook een duidelijk verschil in prestaties. Stoffel staat op -1 Met het ‘net niet’-syndroom aangezien er meer van hem verwacht wordt dan er uit komt dit seizoen, zelfs al ligt dat niet (helemaal) aan hem maar aan de auto. Het zal moeilijk zijn om dat te buigen. MV33 is gestart in de F1 op +1 want presteerde meteen boven de verwachting en dan kan je al eens een misser permitteren zoals het uitschakelen van je teamgenoot…
@zwannes: Volledig akkoord met het punt dat Max boeiender is voor de media. Niet alleen in NL trouwens, maar de voorbije 2 seizoenen zeker ook internationaal.

Dat gezegd zijnde, ik zie gewoon niet in waarom Vandoorne hier ook niet wat vaker aan bod kan komen. Uiteindelijk kan het Autoblog alleen maar meer (Belgische) bezoekers bezorgen, niet?
@rohrl-fan: komt nog wel, het team van autoblog is wel slim genoeg, misschien verwelkomen ze nog wel eens een Belg/Vlaming in het team om de Belgische markt in te palmen. We spreken tenslotte dezelfde taal. Ik voel me trouwens meer Brabander dan Vlaming of Belg 😁
@zwannes: Fair point!

Zelf beschouw ik mezelf wel als Vlaming, maar ik ben deels opgegroeid aan de Nederlandse kust in Zeeland. (En momenteel woon en werk ik in de UK! 😜)
Hopelijk valt Max zijn helm niet uit tijdens de race zondag!
@cossiekiller: Als hij over zichzelf denkt zoals hij hier gehypet wordt lijkt me het risico eerder dat’ie klem komt te zitten.
De enige met vleugels is Hamilton. Die rijdt die tijd op een hardere band dan de rest
@freeze: neemt niet weg dat Raikkonen het snelst was (en we weten niet hoeveel reserve hij nog heeft) en 0,14 sec sneller was dan Vettel. En dat is toch wel nieuws!
@w0o0dy:Helaas wordt Ferrari morgen compleet weggeblazen door hem. Zo’n tempo kunnen rijden op die band is bizar. Zeker op een baan met veel hogesnelheidsbochten waar de extra grip van de zachtere band beter tot zijn recht komt
Raikkonen en Spa: een gouden combinatie! Het zou prachig zijn als Kimi deze wedstrijd pakt. Het is hem gegund.
De tijden vallen voorlopig toch wat tegen, het oude record van MS zal dus mogelijk gewoon blijven staan…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).