Wil je weten waar Kimi Raikkonen in 2018 werkt?

Auteur: , 39 Reacties

De Koning van de Lach heeft een dienstbetrekking voor komend jaar.

Wil je weten waar Kimi Raikkonen in 2018 werkt?

Een lange intro lijkt ons overbodig, dus we cutten meteen to the chase. Kimi Raikkonen rijdt namelijk ook volgend jaar voor Ferrari in de Formule 1! De flamboyante Fin lijkt er al een paar jaar absoluut geen zin meer in te hebben. Dat de Italianen hem toch willen houden kan maar één ding betekenen: ze zijn iets van plan.

De kampioen van 2007 rijdt vrij ongeïnspireerd in de rondte. Dat heeft voor- en nadelen. Hij zal immers minder punten bij elkaar harken dan een topper als Sebastian Vettel, maar diezelfde Vettel heeft weer geen lastige teamgenoot die hem het gras voor de voeten wegmaait. Uiteindelijk is het team dus de grote winnaar. Denk maar terug aan wat er vorig jaar tussen Hamilton en Rosberg allemaal speelde.

Ondertussen loopt het contract van Vettel aan het einde van dit seizoen af. Wat de Duitser gaat doen is vooralsnog onbekend, maar met het aanblijven van Raikkonen lijkt de kans groot dat Vettel ook komend jaar bij Ferrari rijdt.

En toch willen we nog wat olie op het speculatievuur gooien. Ferrari lijkt namelijk niet de kans te willen bieden aan jong talent om zich bij het topteam te bewijzen. Betekent deze gang van zaken dat ze de deur op een kier willen houden voor een talent? Een megatalent? Een megatalent waarvan de voornaam met een ‘M’ begint..?39 reacties

Marcus Ericsson?
@berlinetta: Mika Schumacher?
@simonvb: Mick heet die.
@berlinetta: Maradona?
@berlinetta: Maldonator?
@berlinetta: Moeder?
@berlinetta: Michael Andretti
@berlinetta: Mel B!! De vrouw van horner toch?
@dolledries: nee ginger spice
@berlinetta: mega mindy
Jammer dat Kimi blijft en Ferrari geen lef toont door iemand aan te trekken die spektakel brengt. Als Kimi eindelijk weg is volgens haar EN Vettel vertrekt dan wordt het lastig voor ze.. dan moeten ze opeens met twee nieuwe rijders aan u de bak… Hamilton? Ricciardo? Verstappen? Bottas? Perez? Ocon? 2019 wordt wel een uitdaging denk ik dan.
@w0o0dy: toch ben ik stiekem wel een beetje blij.. die vent is fantastisch, moet vaak genoeg om ‘m lachen, hij is lekker anders. Liever hem op TV dan menigeen vd huidige line-up.. en gewoon leuk dat hij gewoon lekker doorgaat ondanks z’n positie
@lekkaah: De boardradio’s van Kimi en Alonso zijn het leukst en erg vermakelijk. Heerlijk als zij hun frustratie uiten.
@viezefreddyw: bhoaahw I know what im doing
@lekkaah: Kimi is gewoon een baas, doet zijn ding en trekt zich niks van iemand aan. Bovendien rijdt hij al jaren heel erg constant en eindigt hij meestal in de top 5, vaak ook op het podium. Dus waarom zou je risico nemen en hem inwisselen als hij al jaren lang zich keer op keer bewijst
Als dagbesteding rondjes mogen rijden in snelle auto’s noem ik geen werken.
Max Verstappen is een talent, maar geen megatalent. De beste jongen maakt naar mijn mening nog teveel foutjes en als je een supertalent bent, dan had je je NOG meer bewezen moeten hebben dan wat hij nu heeft laten zien.
@baap: whahahaha oke iedereen die iets betekent in de sport noemt hem een megatalent maar omdat jij dat niet vindt moeten we dat anders zien?
@w0o0dy: Leer eerst eens interpuncties gebruiken in je betoog en daarnaast vertel ik gewoon mijn mening. Ik druk je niks je strot door toch?
@baap: wat een slappe reactie. 1) je deelt je mening met de wereld. Dus mag iedereen dat dan weer op reageren. 2) je inschatting is onzinnig aangezien iedereen die bewezen heeft enige kennis van zaken te hebben in F1 het hardgrondig met je oneens is. 3) gemiep over leestekens neerpennen omdat je geen inhoudelijke argumenten hebt om de discussie te voeren is een zwaktebid. 4) als je pietje precies wil zijn op het gebied van de Nederlandse taal dan moet je geen hoofd- en bijzin aan elkaar plakken die geen echte relatie hebben.

En verder.. je hebt je niet gekwalificeerd om verder te discussiëren. Simpelweg niet boeiend of uitdagend genoeg.
@baap: slecht humeur? Sta open voor een discussie.
@baap: dat mag jij vinden. Een mening hebben is ok.
Met deze move gaat het 2019 seizoen nu al veel spektakel beloven qua driver wisselingen. Wel treurig voor de talenten die eveneens moeten wachten totdat de drivers carrousel echt gaat draaien.
Madonna?
Marco Borsato?
Ik ben persoonlijk benieuwd wat ze dan met Charles Leclerc van plan zijn. Die laat toch wel zien te weten hoe je moet sturen. De keuze voor Kimi als tweede rijder is qua snelheid niet per se te verklaren, maar is natuurlijk wel makkelijk te managen. Die doet zijn eigen ding wel en maakt zich niet druk om zijn ego.
@jeps90: Ik hoop dat die een stoeltje bij Sauber krijgt. Marchionne heeft aangegeven dat Giovinazzi in principe voorrang op Leclerc heeft als ze ergens een stoeltje zouden kunnen regelen, maar ik hoop dat hij dat herziet. Niet dat ik iets tegen Gio heb, verre van zelfs, maar wat Leclerc laat zien is buitengewoon.
@edge: ik hoop dat je gelijk hebt. En ik ben het met je eens. Giovanazzi doet het naar behoren maar is niet wereldschokkend. Hij zou het bij elk team prima doen maar ik zie geen toekomstige wereldster in hem. En dat heb ik wel bij Leclerc. We gaan het meemaken.
Er gingen geruchten dat Vettel een voorcontract heeft met Mercedes voor 2018.
Dus hij zou aan het eind van het seizoen kunnen overstappen naar de Duitsers.
Dan zal Hamilton de meest waarschijnlijke zijn die vertrekt, de vraag is alleen waarheen.
Er gingen vermoedens dat als hij weer wereld kampioen wordt dat hij ook wel eens kon beslissen te stoppen met F1.
In dat geval gaat hij niet naar Ferrari, dan is het meer aannemelijk dat Ferrari, Ricciardo bij Red Bull ophaalt.
Zijn contract zou maar tot en met 2018 lopen, die van Max tot en met 2019.
Op die manier komt er waarschijnlijk plaats voor Sainz jr bij Red Bull.
@HZW: Ik denk niet dat RedBull zo dom is om de twee weer bij elkaar te zetten..
Wat mij betreft een logische en verstandige beslissing. Kimi is niet meer de Kimi van zijn McLaren-tijd en eerste Ferrari-tijd, maar harkt nog altijd een mooi aantal punten binnen voor de Italianen en is bovendien iemand die geen problemen maakt wanneer Ferrari alle pijlen op Vettel richt. Een meer ideale tweede coureur kun je je haast niet wensen. Vettel zal ook nog wel bijtekenen, aangezien er voor 2018 geen andere topstoeltjes voor de Duitse fingerboi vrij zijn. Zijn volgende contract zal wel cruciaal worden voor de rijdersmarkt van 2019. Er gaan geruchten dat de Duitser slechts voor één jaar wil bijtekenen, zodat hij bij een tegenvallend jaar zijn biezen kan pakken naar Mercedes. Een eventuele move van Hamilton, Verstappen of Ricciardo naar Ferrari zie, vanwege de duidelijke rolverdeling binnen Ferrari, ook echt pas gebeuren als Vettel besluit te vertrekken.
Mart Smeets ?
Het enige wat ik me kan voorstellen is dat van de beschikbare rijders die samen met Vettel zouden kunnen rijden Raikkonen de beste is. Ver, Ham, Ric, Alo, zijn om uiteenlopende redenen niet beschikbaar of in te passen in het team dat om Vettel is geformeerd. Perez, Sainz, Hulkenberg niet goed genoeg en ocon en Vandoore te groen. En dan is de keuze simpel. Overigens ben ik het er niet mee eens dat Mercedes last had van de competitie tussen Hamilton en Rosberg. De laatste is boven zichzelf uitgestegen om kampioen te worden.
@pomoek: Perez, Sainz en Hulkenberg zijn op basis van hun rauwe pace meer dan prima in staat om Kimi te vervangen. Het probleem met die jongens in mijn ogen is dat ze te gretig zijn om braaf tweede viool achter Vettel of een andere eerste rijder te spelen. En dan maakt Sainz op dit moment nog teveel fouten.
Die jongens zijn wat mij betreft meer geschikt voor een team als Mercedes, waar men niet echt onderscheid maakt tussen de beide coureurs en ze vrij zijn om te racen.
De vorige race heeft Kimi zijn stoeltje veilig gesteld , nu heeft hij zijn nieuwe contract misschien verandert ook zijn wil om Vettel vrij baan te geven
Het lijkt me beter als Kimi zijn helm aan de spreekwoordelijke wilgen hangt en lekker met Minttu in de sauna / onder de lakens duikt. Kunnen wij met z’n allen weer een eerlijk titelgevecht gaan aanschouwen.
Kimi lijkt me bewezen te hebben megatalent te zijn. Wat niet gezegd kan worden van bepaalde tieners die het enkel van hun teamgenoot kunnen halen als ze buiten de afspraken gaan. Ettertjes zat in de F1. Bepaalde megatalenten met een M lijken me eerder zo een irritantje te zijn niveau Vettel, maar dan een pak trager.
-edit: nutteloze bijdrage-
Máxima van Oranje-Zorreguieta ?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).