FP2 Japan: en toen kwam de regen

Auteur: , 4 Reacties

Ook in het Verre Oosten slaat de herfst toe.

FP2 Japan: en toen kwam de regen

Reeds tijdens de eerste vrije training op Suzuka kwamen her en der wat druppels hemelwater naar beneden. Het bleek een voorbode op wat komen ging, want voor en tijdens FP2 gingen de hemelsluizen op standje Pastor. De gevolgen: een circuit dat binnen mum van tijd volledig blank stond en maar weinig coureurs die überhaupt de moeite namen om de baan op te gaan.

Door de regenval werd de training een poosje uitgesteld. Zodra de lichten op groen sprongen kozen slechts vijf coureurs ervoor om letterlijk en figuurlijk een teen in het water te steken. Veel teams kozen er namelijk voor om hun verse setjes regenbanden te sparen voor later in het weekend.

Zoals gezegd hebben vijf coureurs een run op de natte baan gedaan, waarvan Hamilton de snelste was. Rookie Lance Stroll had een momentje in bocht 1, maar kon z’n weg zonder schade vervolgen. De auto van Carlos Sainz, die er behoorlijk hard af ging in FP1, werd op tijd gerepareerd. Daardoor kon de Spanjaard in elk geval één rondje op de natte baan rijden.

Overigens voorspellen diverse websites dat het dit weekend verder droog blijft in Suzuka.

1 Lewis Hamilton Mercedes 1m48.719s –
2 Esteban Ocon Force India/Mercedes 1m49.518s 0.799s
3 Sergio Perez Force India/Mercedes 1m51.345s 2.626s
4 Felipe Massa Williams/Mercedes 1m52.146s 3.427s
5 Lance Stroll Williams/Mercedes 1m52.343s 3.624s4 reacties

Wie wordt er Vakantieauto van het jaar in de FUN categorie, bekijk het HIER!
Vreemd, op de officiële F1 website staat dat er verwacht wordt dat fp3 en kwalificatie ook onder regenachtige condities zullen plaatsvinden
Een vrij nutteloos verhaal dus, die tweede vrije training. Laten we hopenen dat het verregenen van FP2 Ferrari en Red Bull niet teveel problemen oplevert bij het vinden van de perfecte afstelling. Het zou natuurlijk mooi zijn als Vettel de achterstand op Hamilton weer wat kan verkleinen, of als Red Bull weer kan verrassen.
Tja, lichte miezer zou net mooi zijn!
Al het nieuws komt uit Japan vandaag!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).