Dit zijn de toekomstplannen van Renault

Auteur: , 10 Reacties

De Fransen willen vlammen op elektrogebied.

Dit zijn de toekomstplannen van Renault

We kunnen het moeilijk breaking news noemen want praktisch elk (groot) merk zet tegenwoordig in op elektrificatie van het modellenaanbod, maar we besteden toch even aandacht aan het persbericht van Renault. Het doel is om binnen nu en het jaar 2022 maar liefst 8 volledig elektrische en 12 hybride auto’s op de markt te brengen.

Daarbij komen nog eens 15 verschillende auto’s die worden uitgerust met autonome technieken, zodat de bestuurder in kwestie rustig met z’n krantje en een stokbroodje brie kan genieten van boze, protesterende boeren die een snelweg naar keuze blokkeren.

Renault wil de absolute marktleider worden van alle groten EV-fabrikanten, aldus CEO Carlos Ghosn. Daar zal de Renault-Nissan alliantie nog een zware kluif aan hebben. Tesla heeft immers net hun “betaalbare” Model 3 gepresenteerd en ook een gigant als Volkswagen investeert fors in een elektrische toekomst.

Foto: Renault TreZor Concept10 reacties

Groot verschil is dat Renault al een lange tijd bezig is met EV’s en volwaardige auto’s in de showroom heeft staan. Tesla timmert ook goed aan de weg, maar bij VW is het vooralsnog vooral marketinggepraat.

Hopelijk durft Renault het ook aan om het design van de concepts in productie te nemen. Het worden interessante jaren!
@henkp1: Ik sluit me helemaal aan bij jouw reactie!
@henkp1: mwa, een auto met een neus van 3 meter en amper binnenruimte laat ik aan me voorbij gaan
@henkp1: VW heeft ook een eGolf en een eUp! in de showroom staan. Daar stilletjes in het hoekje, in het wit, je herkent ze niet, ze worden niet verkocht (want ze laden veel te traag) maar ze zijn er wel. Voor de eUp en eGolf zie je trouwens in de VW showroom een lege plek. Daar stond eerder een Golf GTE, de plug-in hybride Golf. Maar die vliegen werkelijk de showroom uit. Opmerkelijk dat Renault nog niet zoiets heeft.
via Android app
Dus 20 nieuwe autos? Of 12 waarvan 8 elektrisch?
@joep_mocking: “8 volledig elektrische en 12 hybride auto’s”
via Android app
@sjonniedeluxe: Ik vroeg dit omdat nu.nl andere berichtgeving had. Blijkt maar weer dat autoblog betrouwbaarder is dan nu
Zo zij hebben hun mediamomentje ook weer gehad
Is Renault-Nissan niet al jaren de grootste EV fabrikant ter wereld?
@joep: waar de E in EV voor Eigenwijs staat zeker…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).