Frans Duijts aangehouden na road rage A15

Auteur: , 36 Reacties

De E-Klasse rijdende volkszanger zou samen met een kompaan een politieagent in vrije tijd hebben mishandeld. Aan het incident ging onenigheid op de A15 vooraf.

Frans Duijts, bad boy for life

Het politiebericht over de kwestie spreekt van verwondingen aan hoofd, armen en rug van de agent, het management van Duijts houdt het in een reactie aan RTL Boulevard op wat ‘duw- en trekwerk’.

De agent constateerde een gevaarlijke inhaalmanoeuvre op de A15 ten westen van Leerdam en wilde hierover verhaal halen, zeg maar net zoals de fietser van gisteravond. Uiteindelijk stopten beiden na de afslag Tiel-West bij een tankstation, waar het tot een handgemeen kwam. Hierop werden Duijts en zijn inzittende aangehouden op verdenking van mishandeling en openlijke geweldpleging. Momenteel wordt de zaak onderzocht.36 reacties

Waar twee vechten, hebben twee ……. Maar ja, een agent aanhouden, das lastig he…
Die zingt vast een toontje lager nu…
@ruffie: Hahaha. Ik moest lachen
@ruffie: en als hij moet zitten , dan zingt ie miss weer een toontje hoger..
En terecht.

Iedereen denkt tegenwoordig voor politie-agentje te kunnen spelen, en we attenderen elkaar maar wat graag op fouten.

Mensen aanhouden en wijzen op fouten, is ALLEEN een taak voor de politie in dienst-tijd.
@melkkoe: helemaal mee eens
@melkkoe: Je hebt helemaal gelijk.
Wanneer je een conflict krijgt met een agent buiten diensttijd en het escaleert zeggen ze al snel dat hij reageert als agent. Dat is gewoon pure onzin.
Hij heeft alleen zijn autoriteit wanneer hij binnen zijn dienst zit, daarbuiten is hij gewoon een burger anders geef je ze een vrijbrief voor vrijwel elke situatie.
@Stylez: Een politieagent is altijd politieagent, alleen moet hij anders handelen buiten diensttijd. Dan moet hij zijn dienstdoende collega’s informeren, over de misstanden en die dienen dan handelend op te treden, in gevallen zoals het hier heeft voorgedaan. Beide zijn fout, dat is duidelijk.
Een politieagent buiten diensttijd mag en moet handelend optreden, bij levensgevaarlijke situaties, waarbij acuut gevaar dreigt voor mens, of dier. Daar is hier geen sprake van geweest, dat kun je zo concluderen.
@Orichy: Een winkeldiefstal is geen levensgevaarlijke situatie. Toch zal een agent buiten dienst altijd de dief aanhouden, zijn pas laten zien en zijn collega’s bellen. En gelukkig maar. Wat ik lees in dit verhaal: Frans Duijts moet erbij, iedereen opzij en als dat je niet bevalt krijg je een beuk.
@azenomei: Maar iedereen mag een winkeldief aanhouden, door met naar redelijkheid toelaatbaar geweld te gebruiken, wat daar onder wordt volstaan, is iemand vastpakken en tegenhouden, eventueel met één beweging op de grond werken en er bovenop gaan zitten. Dit wordt door veel mensen niet gedaan, omdat zij eventueel aangeklaagd kunnen worden, bij meer geweld, wat tot de mogelijkheid bestaat, bij een aanhouding. Angst is dan vaak een slechte raadgever.
Een politieagent is overtuigt, neem ik aan, van zijn/haar kunnen en zal daardoor eerder geneigd zijn op te treden.
@melkkoe: zucht…

“Opsporingsbevoegdheid ook zonder uniform

De politie heeft een opsporingsbevoegdheid en kan deze 24 uur per dag gebruiken. Dit betekent dat een politieagent ook buiten diensttijd de bevoegdheden van de politie kan gebruiken. Dus ook als een politieagent geen uniform draagt (in burger).

Een politieagent in burger moet zich altijd ongevraagd legitimeren. Zegt een persoon in ‘burgerkleding’ dat hij van de politie is? Dan moet hij uit zichzelf het politielegitimatiebewijs aan u laten zien. Een politieagent in uniform hoeft zich alleen te legitimeren als u hierom vraagt.”

http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/politie/vraag-en-antwoord/welke-bevoegdheden-heeft-de-politie.html
@stephanotis:
Een politieagent in burger moet zich altijd ongevraagd legitimeren. Zegt een persoon in ‘burgerkleding’ dat hij van de politie is? Dan moet hij uit zichzelf het politielegitimatiebewijs aan u laten zien. Een politieagent in uniform hoeft zich alleen te legitimeren als u hierom vraagt.

denk dat daar het schoentje zal wringen hier
@melkkoe: Onzin, waarom zou je niet mogen zeggen als iemand je afsnijd of zich anderszins misdraagt.
Heb je niets misdaan dan haal je je schouders, heb je een fout gemaakt wuif je even een sorry terug, foutjes kunnen gebeuren.
@melkkoe: Je was er niet eens bij, hoe weet je nou hoe die politie zich heeft gedragen? misschien ‘verdiende’ hij het wel. Polities zijn ook niet perfect.
sluit maar op, zijn muziek klinkt nergens naar en rijden kan hij kennelijk ook niet.
@MrSkyline: zijn muziek is super mooi
@ronaldddvos: Smaken verschillen nu eenmaal, persoonlijk vind ik het ook niet om aan te horen, maar als jij het prachtig vindt, vind ik het prima.
@ronaldddvos: maar jammer dat hij er doorheen zingt.
Als fransje maar niet op zijn slachtoffer ging zitten. zowel, sterkte aan familie en vrienden van het slachtoffer!
Eeeuh… een agent in zijn vrije tijd. Dus hij had zijn politiepakje niet aan en ook geen streepjesauto? Ik weet niet hoe volgzaam jullie zijn, maar als een willekeurige weggebruiker naar je begint te zwaaien en druk te doen en te wijzen dat je er af moet omdat hij een afwijkende mening dan de jouwe heeft over wat kan en moet op de weg…….dan ben ik ook niet heel erg aardig als het moment van uitstappen daadwerkelijk daar is…

Ik vel nog even geen oordeel zonder meer details….
@baasbas: Dat niet vrolijk uitstappen ben ik het geheel mee eens, maar hier gaat het om geweldpleging. Daarbij is het doodsimpel. Schelden is tot daar aan toe, maar zodra je fysiek wordt in zo’n situatie zit je fout. Of het nu met een agent is of niet. Ik neem aan dat deze agent zich gewoon heeft/ gepoogd heeft zich te legitimeren, dus dat maakt het nog wat kwalijker. Naar mijn mening moet dit ” ik ben boos en te dom dus ga ik geweld gebruiken” neanderthaler gedrag flink afgestraft worden. Pakken waar het pijn doet, flink laten betalen.
@jlm83: Fransje dacht natuurlijk dat ie weer in Bananensplit zat ;-))
*muziek!*

Jij denkt maar dat je alles mag, van mij…
Ligt vast aan z’n achternaam :P
Deze man is al jaren schuldig aan ’s werelds meest foute baardje en slechte muziek.. Gelukkig hebben ze nu een reden om hem even van de straat te halen. ‘There is a god!’
“Jij denkt maar dat je alles mag van mij
Ik zit hier in een kooi, en jij bent vrij.”

http://www.youtube.com/watch?v=RCeOfaGyNvw
”Cocaine’s a hell of a drug”
http://www.youtube.com/watch?v=wDoIM1dRzGo
De enige schuldige hier is degene die weer eens niet op tijd aan de kant ging voor die Mercedes!! Daardoor moest deze Borasto uitwijken. Mensen kennen hun plaats niet meer in het verkeer, sneu is dat. Dikke bak in je spiegel = meteen naar rechts met je pauper-spaardieseltje..
@parker: nou zo’n taxi diesel maakt ook niet veel indruk in mijn achterkijkspiegel. Gaaaap.
Een zigeuner in z’n Mercedes…. Altijd garantie voor gedonder….
Helaas is dat wel de houding van veel van dat priemiejum-rijdende volk ja… Hoewel, ik had van de week een Suzuki Alto achter me… die had wat te compenseren zullen we maar zeggen!
@potver7: Zo had ik een keer een Panda in de spiegel. Kon z’n koplampen niet meer zien, zo dicht zat hij (!) op m’n achterbumper. Kon niet naar rechts (en de 7 voor me ook niet), en reed zelf al 120 waar 100 toegestaan is. Toen ik en de 7 eindelijk naar rechts konden (en gingen) ging die twin-air flink aan het gas… Had zeker haast.
Een ordinaire verkeersruzie lijkt mij, waarin beide partijen evenveel schuld hebben. Ik ben van mening dat wanneer een agent in zijn vrije tijd, zeker in burgerkleding, denkt te moeten optreden, hij dit beter aan collega’s kan overlaten door deze in te lichten. Hoe kun je als burger nu ruiken dat je met een politie agent van doen hebt, een willekeurig iemand die jouw om wat voor reden dan ook staande wil houden kan dat ook schreeuwen. Een politieagent moet duidelijk herkenbaar zijn voor een burger, zeker in het verkeer. Als ze een crimineel undercover moeten volgen, dan zijn daar na toestemming mogelijkheden voor. Dat zou de wet moeten zijn.
@wif1: beiden evenveel schuld? Dat moet dan maar eens onderzocht worden. Het gaat dus tussen de kamper in een e-klasse en de agent buiten dienst….zit jij wel es op de snelweg?
Heb eens een boete gehad voor door rood ligt rijden door een agent in zijn vrije tijd.kan me de hele overtreding niet herinneren.tot de hoge raad uitgevochten ,maar meneer agent kreeg toch gelijk ondanks dat er geen getuigen of foto’s waren. Wat had ik die agent graag op zijn bek getimmert
Frans Duijts for President

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).