Frits Hessing is persoonlijk failliet verklaard

Auteur: , 20 Reacties

Als je me een jaar geleden had gevraagd naar de overeenkomst tussen Backstreet Boy-aanhangsel Aaron Carter en Frits Hessing, dan moest ik je het antwoord schuldig blijven. Sinds kort is er echter iets dat hen bindt: ze zijn beiden persoonlijk failliet verklaard.

Donkere dagen voor Frits Hessing

Normaalgesproken weten vermogende mensen aardig vermogend te blijven, sla de Kwoot 500 er maar op na. Dat het echter ook hard decrescendo kan gaan in het leven bewijst Flits Crashking, de bij tijd en wijle ietwat eigenwijze voormalig luxedealer en -importeur.

Vrouwe Fortuna begaf zich niet aan zijn zijde toen Hessing zijn tanden stuk beet op een megalomaan onroerend goed-project volledig buiten zijn eigen schuld om in de mangel werd genomen door een zekere Nederlandse Toyota-importeur. We zullen zijn naam niet noemen, maar Extince zou zeggen: ‘die gast is lauw, man. Zand erover.’

Het einde van het liedje is bekend: de Toyota-importeur eiste het geld dat hij uit had staan op, en toen Hessing niet kon betalen nam eerstgenoemde Hessings kapitale glazen paleis annex showroom aan de A2 over voor in zijn trofeëenkast. Deze vissenkom kennen wij thans als Louwman Exclusive Cars.

De heren van Quote, gewezen specialisten op het gebied van financieel geld, kregen lucht van het faillissement van Hessing en informeerden bij de curator, die het verhaal bevestigde. ’t kan verkeren.20 reacties

bevetstigde. @ sir smokalot ?
Zal best nog wel ergens een pensioentje of twee hebben liggen.
Vervelend zal ik maar zeggen?
Hij weet vast wel wat hij doet. Heeft vast nog ergens niet minder dan een miljoen liggen
Gevalletje, hoogmoed kwam voor de val, om er maar even een cliché tegenaan te gooien…
Als de curator het bevetstigd heeft is hij genaaitsd
@fejjie:
Nope, boontje kwam om zijn loontje.
Hey Smoke, mag ik ook een vergelijkinkje trekken? Weet je wat ik maak er maar meteen een quiz van. Welke oneliners hebben Dirk Scheringa en Frits Hessing gemeen?
Haha die verwijzing naar Extince is goed gevonden!
Heeft op zich weinig met een persoonlijk faillissement te maken, maar wat was die Hessing garage in Amsterdam onbeschoft slecht zeg.
@danmar:
Tja, van goede service wordt je nu eenmaal niet rijk, zoek de vermogens van de verschillende Ponnetjes maar eens op.
Daar zwerft hier op AB nog een artikeltje over rond.
@tupperware: ja prima.. Maar de service die ik de afgelopen jaren heb ontvangen was prima.. Geen cent hoeven te betalen en alles geregeld.. Jij leeft nog in de jaren 70/80 waar het misschien slechter was
@solmatje:
Nope, gewoon vrij recent, iets van een jaar of 3 geleden. Laatst hoorde ik nog van een leasemaatschappij dat ze zelfs geen VAG meer mogen leasen vanwege de torenhoge onderhoudskosten.
VW doet trouwens geen service aan fietsen, dus jij zal geen last hebben van hun gebrekkige service.
@tupperware: probeer je jrk68 grapjes dan ook op het juiste moment te plaatsen, want nu slaat hij nergens op!
… en de brave loonslaven en uitkeringstrekkers maar lachen. In amerika wordt er anders tegen zo’n failliteur aangekeken, daar zou hij nu de Hogeschool Ondernemen hebben volbracht.
die komt echt wel terug.

dit zijn gemangelde ondernemers. de beste man heeft nu eens verkeerd gegokt, maar is niet te beroerd om gewoon opnieuw te beginnen.
een persoonlijk faillissement is ook de beste manier om van een aantal schulden af te komen. dus zie het maar als een frisse start.

Ik wens hem veel succes.
@wimbers: juist! Dat is het risico van ondernemerschap. Zal de gemiddelde loonslaaf niet overkomen, omdat die te druk zijn met klagen over anderen die meer hebben.
@wimbers: Niks frisse start. Je zakenpartners heb je bedrogen, met jouw verkeerd gebakken peren laten zitten. Een faillissement is geen elegante manier om op opnieuw te kunnen beginnen, het is het spreekwoordelijke brevet van onvermogen, onkunde. Men laat tegenwoordig te vaak en te gemakkelijk maar iets failliet gaan om een doorstart te kunnen maken, vaak zelfs met dezelfde bewindvoerders. De maatschappelijke schande en vooral de zelfreflectie van ondernemers rondom een faillissement is tegenwoordig gewoon veel te klein.
Zou er niet veel van geloven, deze heren weten hoe ze het spelletje moeten spelen. Het vermogen is vast goed bewaard elders in de wereld.
Dat is balen voor hem..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).