Fusion Energi: beste Ford-Coke-combinatie sinds Toronto

Auteur: , 20 Reacties

Ford en Coca Cola zijn niet bepaald merken waarvan je een samenwerking verwacht, maar toch is dit het geval, en dat allemaal voor een beter milieu.

Ford heeft namelijk milieubewuste colaflessen in het interieur van deze Fusion (Mondeo) Energi plug-in gestopt, en presenteert het resultaat nu in een gelikte PR-shoot en volgende week op de LA Auto Show. Hoe de vork precies in de steel steekt lees je op Groen 7! Video op autojunk.20 reacties

Plastic fantastic dus.
als ze nou eens zorgen dat ze die wagen hier gaan verkopen ipv hun tijd verspillen aan een eco pr promo.

mooie wagen
@eindbaasje: Ik zag paar week geleden een Fusion rijden op de M25 (ring London). Het is wel een mooie auto, en hij viel mij ook op omdat de achterlichten anders waren dan de Mondeo (lees: LED), maar zoveel anders dan de Mondeo hatchback is ie niet…

De stap naar voren is aan de buitenkant veeeeel minder groot dan de huidige Mondeo was.
@marcus: dit is in feite gewoon de nieuwe mondeo.
Ik zie m regelmatig in de buurt van Lommel (Lommel Proving Ground) rijden.
T wordt tijd dat die hier leverbaar wordt.
Interieur..
Die plantbottle is toch slechts gedeeltelijk van groene dinges gemaakt? Ongeveer net zoveel groen als het groene accentje in t interieur van die Ford. Of heb ik t mis?
Tot 30% dixit collega Donny van G7…
Wel veel marketing bla bla bla, Toyota zit al sinds 2011 ofzo aan 100% bio interieurs in zijn prius. En trouwens iedereen met leer heeft toch een bio interieur ;)
Lijkt een beetje op fisker. Aston Martin. Maserati. Wel mooi
Er wordt 30% plantaardig materiaal gebruikt ipv olie. Op zich klinkt dat goed en groen maar ik vraag me af of dit ook werkelijk zo is. Het is best mogelijk dat er door deze mix van materialen een hybride materiaal ontstaat wat na gebruik alleen nog maar te verbranden is. Dit itt veel op olie gebaseerde producten die eindeloos recyclebaar zijn of zuiver plantaardige producten die volledig opgaan in de natuur.
Ik ben dus heel benieuwd naar de technische aspecten van dit stukje hybride stof wat Ford toepast.
@imaginenl: plantbottle van Coca is de 30% MEG omgezet van fossiel naar bio-based (wordt gemaakt uit suikerbieten). Met deze 30% bio-based MEG wordt de PET fles gemaakt. Chemisch is deze fles gewoon gelijk aan de oude fossiele fles en kan dus gewoon gerecycled worden tussen alle andere PET flessen. Ze zijn zelfs onderzoeken aan het doen om een 100% bio-based fles te maken maar dat zal nog 3-5 jaar duren.
Damn, wat een mooie auto :D
Wanneer komt hij nu eigenlijk in Nederland?
@Kvgorp: Toen ik laatst mijn Mondeo ging bestellen, heb ik die vraag ook gesteld. Volgens de verkoper (de fabriek ligt er schuin tegenover) waren er nog veel problemen in de fabriek in Valencia. Het bad waarin de wagen zou moeten gedompeld worden was te klein, en een aantal plaatsen in de fabriek zelf waren afgekeurd. Hij verwacht de nieuwe pas in de showroom ergens in Mei 2014.
@Zoepie: als Ford niet zo kortzichtig deze wagen had uitgesteld door impulsief de Belgische fabriek te sluiten dan hadden ze nu heel de markt voor zich gehad.
@mashell: I know maar ik heb er toch nog een van de huidige besteld, ofwel de ford mondeo met bijna alle opties ofwel een kale passat. En na 8 jaar met Passat te hebben gereden was ik na een testrit overtuigd dat het de ford werd :)
En ter compensatie graag een 2.3 ecoboost bouwen met shelby wielen eronder
Pssssst, Ford.
Geen Ford’s maken.
Da’s pas milieu vriendelijk.
Cheap AM rip off…
Holy shit, wat een oer lelijk ding. Meer heb ik er niet over te zeggen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).