FXX K is de absolute ster op Ferrari’s eindejaarsfeestje

Auteur: , 23 Reacties

Afgelopen weekend kreeg de onbeschoft luide Ferrari FXX K zijn vuurdoop in Abu Dhabi, waar voor de Ferrari-fan nog veel meer te beleven was.

Zo ongeveer alles wat het merk aan racekwaliteit in huis heeft werd van stal gehaald tijdens de Finali Mondiali, maar de meeste aandacht ging uit naar de 1.050 pk sterke nieuweling, de FXX K. Er was zelfs een taart van gemaakt, die hier heel decadent met een zilveren sabel te lijf wordt gegaan:

FXX K taart

Kortom: het was een Ferrari-feestje vol met Ferrari-vlaggen zwaaiende Ferrari-fans, en races tussen alleen maar Ferrari’s, waarbij dus altijd een Ferrari won. Ook de obligate optocht ontbrak niet. De ultieme vorm van zelfbevlekking? Absoluut, maar stiekem willen we er allemaal bij zijn.

Nou ja, iedereen behalve Fernando Alonso dan. De Spanjaard heeft zijn contract uitgediend, en werd in totaal 0 keer wereldkampioen voor de Italianen, dus wat onze Iberische vriend betreft kan Ferrari de Spaanse griep krijgen. Hij zat lekker elders met 5 chicks in een bubbelbad, zijn plaats werd ingenomen door deze neus. Gelukkig was Kimi er nog, die zijn typerende goedgemutstheid de stemming er in wist te brengen. Hieronder zie je hem vlak nadat Toni Vilander hem de beste mop ooit heeft getapt.

Kimi unimpressed

Nederlands bekendste audiobully Brian uploadde afgelopen weekend deze prachtige platen van de FXX K op autojunk, daarnaast verzamelden we het leukste fotomateriaal in de gallery hieronder. Veel plezier d’r van.

Update – video!23 reacties

Zo te zien paste de taart niet meer in het budget van het feest, wat een gedrocht.
Eindejaarsfeestje? Gewoon eindejaarsfeest. Zonder ‘je’ dus. En ja, ik was hier graag bijgeweest, alleen al omdat ik graag een keertje naar Abu Dhabi wil
Rijkelui’s onzin voor rijkelui.
Eigenlijk toch best grappig. Het volk vindt Ferrari’s mooi. Of, ten minste, het idee er ooit 1 te kunnen hebben. Misschien een promiel van die mensen kunnen er ook echt 1 kopen; ooit tijdens het leven. Minder doet t dan ook echt. Maar die gene die nu een moderne Ferrari kopen; zijn dat niet gewoon asociale mensen? Naar mijn mening koop je een dure auto voor jezelf; voor de luxe en voor de rijbeleving. Van de huidige Ferrari’s kan je moeilijk meer zeggen dat je er eentje voor jezelf koopt; en eerder om jezelf te laten zien.
Conclusie: moderne Ferrari eigenaars zijn bovengemiddeld vaak nare mensen.
@gregorius: Jouw opmerking raakt kant noch wal…
@viezefreddyw:
Dat is nogal een boute uitspraak, kan U die onderbouwen?
Hij geeft zijn mening, oké die is politiek gekleurd en niet geheel in mijn kleur maar om te zeggen dat hij kant nog wal raakt?
Nee dus, hij getuigd van meer visie dan 95% van de reaguursels die ik hier wekelijks voorbij zie komen, die van U incluis..
@tupperware: Hoezo koop je een Ferrari niet meer voor jezelf?
Volgens meneer doe je dat om jezelf te laten zien.
Waarom zijn Ferrari eigenaren nare mensen?
Dat raakt kant noch wal…
@gregorius: Dan kan je al gauw concluderen dat alle luxeproducten overbodig zijn en iedereen die daar aan doet dan ook nare mensen zijn. Slaat dus nergens op. Met je Audi, Kia voldoet nl ook prima voor van A naar B..
@lekkaah:
Sec genomen heeft niemand “luxe producten” nodig, je gaat immers niet dood als je nooit een Rolex of Ferrari hebt gehad..
Vaak echter zijn de mensen die echt bulken van de knaken best plezierige mensen, juist de mensen die anderen willen doen geloven dat ze knaken hebben, die zuigen aan alle kanten..
@lekkaah: Ja, heb misschien even nuance of 2 overgeslagen. Luxe artikelen voor jezelf: prima, goed, hard voor gewerkt (?!). Werkt motiverend en gelukkigmakend. Dat is goed voor de mensheid en de economie.
Trutje dat een tas met een sterveslelijk motief erop wil, zo’n tas van 2000 euro: van middelmatig leer. Of het stereotype straatvolk: met petjes en jassen waar heel erg groot een merk op staat. Dat dragend, alleen omdat er een merk op staat.
Nou, met Laferrari, of met een 599-super-carbon ding of de F12 opvolger, in het vol rood, door de stad rijden; dat gedrag vind ik deels vergelijkbaar en deels erger. Erger omdat het normale volk, weldenkend of niet, waarden of niet; dit nooit zal kunnen bereiken. En dat vindt zo’n persoon mooi.
Zelfde persoon met een Ferrari op een circuit of met dezelfde Ferrari door de bergweggetjes: beter.
Maar nu maakt Ferrari dus, zeker de laatste jaren, veel ‘over-the-top’ auto’s. Verhalen over dat je blij mag zijn er eentje te mogen kopen (optielijst verhaal).
Dus tja, mijn mening: Ferrari die een FF of een 612 maakt; mooie ingetogen topmachines.
Ferrari die meer 458’s, F12’s en Laferrari maakt: fout
@gregorius: Wat een slap geneuzel zeg. De afgunst druipt ervan af.. Is allemaal relatief gast, Die gozer met die LaFerrari vind weer dat die ene Rus pocht met z’n überjacht. Anderen vinden weer dat jij pocht met je Audi, who gives a shit. Mensen moeten lekker met hun poen doen wat zij willen.
@gregorius: Als ik je verhaal goed begrepen heb, heb je een hekel aan mensen die Ferrari’s kopen, niet zozeer aan het merk. En je verhaal slaat mijns inziens meer op ‘nieuw geld’ dan op de genoemde modellen. Die kunnen er ook niks aan doen dat ze gekocht worden door mensen die liever de toerenbegrenzer opzoeken in London voor het stoplicht, dan op Fiorano. En dat bespoke verhaal, tja, dat geldt enkel voor de LaFerrari en FXX dus om daar de hele range op af te fikken…
@E34M5Touring: ‘Fout nieuw geld gedrag’ in dat geval. Ja.
Maar goed, in de jaren dat Ferrari groter is geworden, maakte het modellen die in onze blik nu op mooie klassieke GT’s lijken. Maar als ik dan even verder denk, kan ik me voorstellen dat dat juist de schreeuwerige racemonsters van die tijd waren. Juist ook voor publiek dat niet echt hoefde te werken voor hun boterham: geen wederopbouw, geen armoede.
En dat rijke publiek van toen, handelde misschien wel ‘net zo obnoxious’, als het publiek van nu, alleen was het toen een stuk minder zichtbaar. (ik denk nu ook aan het verhaal van Prins Berhard, die zijn personeel op de oprit zette en samen met ‘vrienden’ ging racen: door het personeel op de oprit nam de ervaring toe’. Moet je Maxima dat nu eens zien doen; kijken hoe snel het oranje-enthousiaste gedeelte van NL dan de Oranjes uitkosts).
@gregorius: Denk dat dat de betere conclusie is. Ferrari is gewoon een merk waarin je graag gezien wordt, toen en nu. Als je sommige ‘kenners’ mag geloven kochten vroegah de mensen met ‘klasse’ Maserati, Facel Vega etc. en de schreeuwers Ferrari en Lamborghini. Playboy’s zijn van alle tijden.
@gregorius: ja want een f12 is niet luxe, en een 458 en laferrari hebben een beetje gebrek aan rijbeleving haha, hou op hoor!
@gregorius: wat een kortzichtig gezeur met Audi 4.2 V8, en wat had je ook alweer voor je vrouw?
Kom eens van die berg af en bezoek eens landen zoals Somalië of de Filipijnen. Wat denk jij hoe die mensen over jou denken met je kaki korte broek en gouwe brilletje.

Ongelofelijk zeg..
Die taart lijkt me meer een normale laferrari
De taart lijkt me meer de non FXX K variant
@carshotsnl: ze zullen niet de foto hebben gestuurd naar de taartmaker de nk je niet?
Afgelopen week is de F1 clienti en XX programmes kalender voor 2015 gepubliceerd. 1 en 2 september rijdt dit monster op Spa Francorchamps! Echt een aanrader, ben er 2 jaar geleden ook geweest.
@audiworker: kan je een link sturen met het volledige programma
Deze taart doet me gelijk denken aan South Park aflevering van hell on earth party van Satan haha
Vind die topic foto erg fraai! Mooi shot! Mooie auto! En voor mij het bewijs dat zo’n auto gewoon een V12 moet hebben. Deel van de charme, zo’n gillende 12 pitter.
Topper..
En Jezus, je gaat toch niet mensen afrekenen op hun status puur omdat ze een ferrari rijden. Dan ben je echt kortzichtig / xenofoob en moet je echt eens op wereldreis om een beetje breder te leren denken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).