GAC Trumpchi krijgt andere badge, omdat Trump

Auteur: , 33 Reacties

En daar kunnen we ons heel goed iets bij voorstellen. Hebben jullie suggesties voor een betere merknaam?

Raar logo

Kent u ze nog? De Chinezen van GAC kwamen ooit met het luxemerk “Trumpchi”, een merk dat inmiddels meerdere modellen voert. Van zakensedan tot SUV tot auto’s met een vissenkom: alles is te krijgen bij de mannen van GAC Trumpchi. En het gaat allemaal best lekker, dus in 2019 willen de Chinezen zich ook op de Amerikaanse markt gaan profileren met hun betaalbare luxe-auto’s. De naam waaronder is echter nog even “under construction”, vanwege een imago-issue.

Recent is er namelijk een oranje man met nylonhaar luisterend naar de naam Donald Trump verkozen tot president van de Verenigde Staten. Die meneer is gekozen door het volk, maar zeker niet door het héle volk. Sterker nog: door een minderheid van het volk, maar kiesmannen enzo, erg ingewikkeld. We zullen het simpel houden: GAC Trumpchi beseft zich dat het niet handig is om meer dan de helft van de markt op voorhand voor het hoofd te stoten door de naam van hun aartsvijand op de auto’s te plakken.

De Chinezen bedachten de naam ooit als variatie op het woord “Chanqui”, dat “legendarisch” betekent. De samentrekking van het werkwoord “to trump” (aftroeven) en chi (voor China) leidde tot Trumpchi. Men had er destijds nooit rekening mee gehouden dat Donald Trump president zou worden. Maar toen journalisten op de autoshow van Shanghai foto’s begonnen te maken voor grappige posts op Facebook, begon men in China de naam toch te heroverwegen.

En dus moet er nagedacht worden over een betere naam. Power to the people: wat voor merk moeten de Chinezen volgens jullie op hun auto’s gaan plakken?33 reacties

Ik weet niet waar je Trump meer mee provoceert, het merk Trumpchi noemen of Chinese auto’s op de Amerikaanse markt willen brengen.
Dit model hebben ze geloof ik ooit eens getest met old Top Gear. Als ik me niet vergis is het onderstel en de motor van de ouwe Alfa 166. Misschien is Hatchi (Chinees voor, ik moet niezen.) een goeie vervangende naam. Wel lekker internationaal….
Great Wallmart
Mijn suggesties:
Maoserati
Unismog
Ctrl+V
(lijst met namen waarbij de ‘R’ door een ‘L’ is vervangen)
@bruud: Lolls Loyce?
@harie: Arfa Lomeo
@BRuud: die Unismog is warempel dichtbij de realiteit van de chinezen in de steden.

Mooi gevonden dus
Mooi soepie hoor, op t plaatje
Gewoon net als alle Chinese merken, een of andere onverklaarbare combinatie van woorden en cijfers.

Ik denk dat menig Amerikaan zal staan te springen om binnenkort in de “Many window dragon festivity 2954RG6” te rijden.
@Gulli: Hahahaha, mijn dag gemaakt
GNCEE, Flod, Lummer, Chevolet of iets in die tlant.
Haha ik zou de naam houden. Mooi statement voor de fans. En als je dan als enig buitenlands merk niet die idiote invoerrechten aan je broek krijgt….
Wanneer houd men nu eens op met Trump afzeiken in links Europa en vooral Nederland!!

In the US zijn ze ontzettend blij met die man en haten ze Obama en Clinton!
Met eigen oren en ogen gehoord en gezien!

Laat die man een paar jaar zijn werk doen en oordeel dan!

Wordt kotsmisselijk van het negatieve Trump gezeik!

Nee in Europa gaat het goed!
We gaan ten onder hier net zoals het romeinse rijk door de massaimmigratie en failliet zijn van diverse landen

Daaaaag
@ff40: de groeten terug!
@ff40: Verder gaat het goed met je?
@ff40: In de US zijn ze ontzettend blij met die man. Jaja, in Alabama misschien. De rest van de staten kijkt er toch net even anders tegenaan. Met eigen ogen en oren gezien en gehoord.
@ff40: het heeft niets met links of rechts te maken.

Op een of andere manier zit er een enorm zelfingenomen, blatende en met name verwarde man op de belangrijkste positie in de VS. Ook veel republikeinen hebben moeite met hem (First health care act was inderdaad een pareltje van Trump…)
@ff40: Ook jouw waarnemingen zijn natuurlijk niet helemaal objectief. In bepaalde gebieden en onder bepaalde bevolkingsklassen scoort Trump hoog en zijn ze blij met hem, maar er zijn ook genoeg Amerikanen die kritiek op hem hebben en liever Clinton hadden gezien. In die zin is het niet anders als met Wilders. Die scoort in Limburg onverminderd hoog, maar kan in andere delen van het land juist niet op steun rekenen.
@ff40: misschien waren de witte puntmutsen, eelt op de knokkels en een Shotgun rack op de auto nog niet genoeg indicatie maar je hebt een niet representatieve steekproef van de Amerikaanse kiezers getroffen.

In de eerste staat waar een verkiezing gaat plaatsvinden is er een budget van 6 miljoen voor een democratische kandidaat.
Bitmec: big import tax made expensive lijkt me de meeste kans maken.
@ff40: Alsjeblieft: https://projects.fivethirtyeight.com/trump-approval-ratings/ kun je het zelf een beetje bijhouden. Aproval ratings gaan in de VS altijd omhoog nadat een president militair ingrijpt, zoals Trump dat recent heeft gedaan. Staat nu dus op 42%.
@ff40: Blij met die man?! Whahaha. Je bent duidelijk verkeerd geïnformeerd. Trump is een eng en ontspoord mannetje met vieze kleine handjes, en iedereen met een brein weet dat hij de laatste persoon is die we in de Oval Office willen. Ik hoop alleen dat de Fransen geleerd hebben van Trump en Brexit, want een overwinning voor Le Pen is het einde van de EU. Populisme is complete zelfmoord.
@ff40: Het is ook zielig en zwak, de vooringenomenheid van alle lui die tegen Trump zijn. Geef de man eerst een kans. Het alternatief Clinton was in ieder geval dikke meuk, die heeft jarenlang kans gehad en verprutst.
@sracert: die Clinton die 8 jaar lang een uitstekende president was (zowel op binnenlands en het voor ons relevante buitenland beleid) was wel een andere persoon. Mevr. Clinton is minister van buitenlandse zaken onder Obama en dat deed ze met onze buitenlandse bril op niet onverdienstelijk.
@ff40: geen president in de VS had ooit een lagere approval rating. Klabam!
@casperH: “oranje man met nylonhaar”, super! 😆
C staat dan voor cr natuurlijk
@w0o0dy: C staat dan voor Car natuurlijk
Ik zou gaan voor Sigelunzi. Het klinkt wellicht verkapt Italiaans, maar het is een samentrekking van de Chinese woorden voor vier wielen “Sì gè lúnzi”. Tenminste, dat zegt Google Translate. Het zou ook zomaar gebakken hond met bami kunnen betekenen.
@edge: Gebakken hond met bami is: Chǎomiàn yǔ gǒu.

Dat is nummertje 148 op de kaart met sambalbij.
Automerk “Orient” ?, express? incl afluister en spionage apparatuur!.
De obamaski lol
Obami

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).